Home Astrologie Wat de planeten in je vierde huis zeggen over jouw huis en wat dit voor jou betekent

Wat de planeten in je vierde huis zeggen over jouw huis en wat dit voor jou betekent

Door redacteur
vierde huis planeet

Een geboortehoroscoop laat zien waar de zon en de maan en verschillende planeten zich in het heelal bevonden ten tijde van je geboorte. Dit kan inzicht bieden in allerlei aspecten van jouw levenspad en persoonlijkheid. Onze geboortehoroscoop bestaat uit 12 segmenten, die ook wel huizen worden genoemd. Elk huis vertegenwoordigt een ander gebied van je leven zoals liefde, familie of werk.

Het vierde huis draait om je thuis en wat dat voor jou betekent. Het heeft daarnaast betrekking op familie, emoties en de samenhang daartussen. Bereken* hier welke planeten zich in jouw vierde huis bevinden en ontdek hieronder wat dit voor jou betekent.  Staan er geen planeten in jouw vierde huis? Een leeg huis wijst erop dat je je niet op dat levensgebied hoeft te concentreren.

*Als je je geboortetijd niet weet kun je niet berekenen welke planeet in jouw vierde huis staat. 

De zon, maan en planeten in het vierde huis

Hieronder wordt voor de zon, de maan en de verschillende planeten uitgelegd wat het betekent wanneer deze in het vierde huis staan.

Zon

Je hebt een sterke band met je thuis en herkomst en dat laat je ook merken. Je wortels vormen een onlosmakelijk deel van je identiteit en je bent sterk geneigd ze te beschermen. Daarnaast zul je opbloeien in een grote ruimte waarin je kunt groeien en samen met familie en vrienden herinneringen kunt creëren.

Maan

Thuis en geworteld zijn roepen sterke emoties bij je op. Misschien ben je kieskeurig over hoe je huis eruitziet en ben je vaak bezig met herinrichten. Sta jezelf toe van je huis je hobby te maken en onderzoek wat een huis tot jouw thuis maakt.

Mercurius

Vaak denk je aan en praat je over je huis, maar tegelijkertijd houd je er ook van op verschillende plekken te verblijven. Je vindt het fijn en belangrijk dat er geestelijke, leerzame en sociale activiteiten in jouw huis plaatsvinden.

Venus

Door je huis mooi te maken, leer je veel over hoe je van jezelf kunt houden. Je bent er dol op je huis fraai in te richten door kunst en kostbare objecten te verzamelen die door anderen bewonderd worden. Je zoekt een ruimte om je schatten tentoon te stellen.

Mars

Je bent zeer onafhankelijk, houdt van doe-het-zelfklusjes en hebt graag een huis dat projecten biedt waar jij je tanden in kunt zetten. Om je echt thuis te voelen heb je een plek nodig waar je overtollige energie kwijt kunt, zoals een fitnessruimte, tuin of zwembad.

Jupiter

Je huis biedt je veel vreugde en helpt je om je compleet te voelen. Hoge plafonds of grote oppervlaktes vind je fijn, net als uitgebreide en zichtbare collecties van bijvoorbeeld boeken of exotische voorwerpen.

Saturnus

Jouw verantwoordelijkheidsgevoel bindt jou aan je huis. Daarnaast heb je een groot verlangen naar stabiliteit, wat ook wel eens zwaar kan zijn. Van belang is dat je een plek hebt waar je kunt ontspannen en voor jezelf kunt zorgen. Probeer het jezelf wat makkelijker te maken door waar mogelijk je taken in huis met anderen te delen.

Uranus

Wellicht heb je een ander idee van thuis dan je familie had. Je voelt een sterk verlangen om naar eigen goeddunken in en uit te lopen. Het begrip ‘wortels’ is jou vreemd en je vindt het fijn in beweging te blijven. Als en wanneer je je dan toch op één plek settelt, vertoont je huis een rebelse esthetiek. Je zult je goed voelen wanneer je de vormgeving van een thuis als een nieuw avontuur beschouwt.

Neptunus

Mogelijk ben je erg op jezelf en beschouw je je thuis als een ‘schuilplaats’ tegen de wereld. Dit kun je kracht bijzetten door een altaar, kamer voor meditatie of andere heilige ruimte in te richten. Zorg voor veel privacy in huis, zodat je je echt gestut voelt.

Pluto

Je voelt je meer verbonden met de grond waarop je woont dan met het huis zelf. De inrichting neigt naar het donkere, mysterieuze en sensuele. Je voelt je op je gemak bij de schaduwzijde van het leven en bent zeker niet bang voor het donker… Let er alleen op dat er voor de balans wel een paar natuurlijke lichtbronnen in huis aanwezig zijn.

Boekentip: HausMagick

Dit is een fragment uit ‘HausMagick’ van Erica Feldmann. Met haar boek breng je de verwondering van de natuur, de spanning van eeuwenoude rituelen en de schoonheid van geheimzinnige dimensies in huis. Je huis wordt een magische plek waar je je goed voelt, waardoor levensenergie voluit kan stromen. Je huis heeft helemaal geen nieuwe bank of een likje verf nodig. Met een beetje HausMagick verricht je al wonderen en geef je jezelf en je huis magische krachten.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

3 reacties

Avatar
Iris 15 september 2019 - 09:53

Ik heb Lilith in mijn vierde huis. Is daar ook iets over bekend?

Reply
Avatar
Reine 25 oktober 2020 - 10:03

Beste Iris, hier de uitleg over de Zwarte maan of Lilith in vierde huis van je geboortehoroscoop.
ZWARTE MAAN IN VIERDE HUIS
Zwarte maan in vierde huis manifesteert zich voornamelijk op het vlak van het gezin. Misschien heb je niet de warmte en de veiligheid gekregen die nodig zijn om uit te groeien tot een stabiele volwassene.
Misschien is je basis daardoor te wankel, en is het voor jezelf ook onmogelijk om een eigen warm nest te creëren, omdat je geen positief voorbeeld hebt gehad. En zelfs als de kans zich aandient, zou je er kunnen van weglopen vanuit het onbewuste besef “dat je het toch nooit lukt”. Een gezin stichten en nog bijeenhouden ook, lijkt jou een haast onmogelijke opgave. Er is dus een groot gemis aan emotionele basisveiligheid. Met een enorme onzekerheid als gevolg.
De zwarte maan in vierde huis wil je er vooral toe aanzetten om stap voor stap aan je zelfvertrouwen te werken, totdat je uiteindelijk tot het besef komt dat jij, even goed als ieder ander, in staat bent een plek te creëren waar jij en je dierbaren zich werkelijk in “thuis” kunnen voelen.
mvg
Reine

Reply
Avatar
Jack 12 december 2020 - 09:48

Ik heb Lilith in mijn 5e huis. Wat kan dan concreet betekenen? Graag een reactie.

Reply

Laat een bericht achter