Spiritualiteit

Huiselijke hekserij: vier tips om je tijd thuis nuttig én magisch te besteden

Door Lunadea
Huiselijke hekserij: vier tips om je tijd thuis nuttig én magisch te besteden

We brengen een groot deel van onze tijd op ons werk of thuis door. Huiselijke hekserij kan een heel praktische manier zijn om deze tijd nuttig én magisch te besteden. Je kunt veel gewone dagelijkse bezigheden combineren met een beetje magie. In dit artikel zetten we vier ideeën met betrekking tot huiselijke hekserij voor je op een rijtje.

1. Reinig het huis met etherische olie

Druppel wat etherische olie op het filter van de stofzuigerzak. Zo reinig je het huis tegelijkertijd zowel fysiek als op energetisch niveau.

2. Floridawater

Floridawater kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Doe het bijvoorbeeld in het dweilwater, afwaswater of badwater. Ook kun je het gebruiken bij het douchen of het wassen van je handen. Floridawater is een eau de cologne waarin meer dan veertig kruiden in zijn verwerkt. Het wordt dan ook gezien als een magisch mengsel met beschermende en zuiverende eigenschappen. Je kunt het bij diverse toko’s kopen. Belangrijk is dat je het Floridawater uit Peru hebt. Andere varianten zijn niet origineel.

3. Neem een bad met verkwikkende etherische olie

Druppel eens wat verkwikkende etherische olie in bad wanneer je een bad neemt. Maak gebruik van sinaasappel, citroen, eucalyptus of munt voor meer energie. Doe een olie met lavendel, kamille, anijs of jeneverbes in bad wanneer je behoefte hebt aan ontspanning. Deze hebben namelijk een rustgevende en slaapbevorderende werking. Je kunt naast olie ook gebruik maken van zout of kruiden.

4. Edelstenen als oplader van de energie

Leg edelstenen in huis of in de tuin als oplader voor de energie. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van de edelsteendrie-eenheid amethyst, rozekwarts en bergkristal. Leg de stenen in een driehoeksvorm in de ruimte. Zorg er hierbij voor dat de ruimte zich vrijwel helemaal in de driehoek bevindt. Wat je ook kunt doen, is het maken van energetisch water met edelstenen. Voeg edelstenen aan een kan water toe om het extra eigenschappen en smaak te geven.

De weg van de heks

De weg van de heks

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Lunadea
Lunadea

Ik ben een heks. Mijn leven is doorspekt met magie, symboliek en rituelen. Hekserij is mijn levenswijze. Niet op een religieuze wijze, want hekserij is voor mij heel aards! Heksen voelen aan dat de natuur bezield is en dat je zelf ook onderdeel bent van de natuur. Omdat hekserij zo'n grote rol speelt in mijn leven, schrijf ik er over in blogs, in boeken, geef ik er cursussen en lezingen over. Hekserij geeft diepgang en betekenis aan het leven, en het wordt tijd dat daar meer over bekend wordt.

Reactie
  1. liesje 28 oktober 2022 - 23:47
    Reply

    munt mag niet in een bad, dit kan leiden tot een koude shock

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?