Spiritualiteit

Starseed: wat is de rol van jouw ziel hier op aarde? (6 types)

Door Rebecca Campbell
Starseed: wat is de rol van jouw ziel hier op aarde? (6 types)

Rebecca Campbell, auteur van Starseed, gelooft dat we door het benoemen en opeisen van onze zielsgaven, het ontdekken van de rol(len) die we hier komen spelen en het begrijpen van wie we vanuit het perspectief van onze ziel zijn, een dieper gevoel van bevrijding en ons nut voor de wereld krijgen. Dit inzicht kan de kwaliteit van ons leven verbeteren en ons gelukkiger maken. Ontdek welke rol jij hier op aarde hebt en wat de uitdagingen van deze rol kunnen zijn.

Ieder van ons heeft een uniek pakket gaven, een gevarieerde zielsgeschiedenis en een heel eigen, individueel pad.

Lees ook: Ben jij een sterrenkind? (waarom zijn ze nu op aarde?)

We zijn wezens die uit vele facetten bestaan, en we hebben onze zielsgaven en wie we zijn al vele levens lang gevormd. Ieder van ons heeft een uniek pakket gaven, een gevarieerde zielsgeschiedenis en een heel eigen, individueel pad. Als we deze eigenschappen vanuit dat perspectief zouden kunnen zien, zouden we nooit het gevoel hebben dat we moesten wedijveren met de mensen die naast ons lopen.

Door de duizenden zielen met wie ik (Rebecca Campbell) door de jaren heen heb gewerkt en die met een individuele en collectieve zielsmissie resoneerden, ben ik gaan inzien dat er gemeenschappelijke rollen zijn waarin starseeds passen, en dat ze vaardigheden hebben wat hun collectieve missie betreft. Het is zo bevrijdend om onze rol en onze zielsgaven te ontdekken. In mijn ervaring is er niets frustrerender dan het gevoel hebben dat je geroepen bent om te dienen, maar niet zeker te weten hoe je dat het best kunt doen.

De rollen van starseeds

Omdat dit een wereld van polariteiten is (en door uitersten groeien we het meest), heeft elke rol van een starseed zowel een positieve als een negatieve kant: de positieve is de gave en de negatieve een potentiële uitdaging. Het is ook belangrijk om te accepteren dat we in een wereld van vrije wil leven en dus de keuze hebben om onze gaven voor de hoogste intentie voor iedereen en voor de planeet te gebruiken of alleen voor onze persoonlijke groei.

Hier is een lijstje van een aantal rollen die ik bij starseeds heb gezien. Het lijstje is niet bedoeld om je schatkist van gaven te beperken, maar als proces om je te helpen ze op te eisen en duidelijkheid en scherpte in je leven te krijgen. Je vindt er ook informatie over de zielsgaven en mogelijke uitdagingen die sommige starseeds kunnen ervaren. Omdat we wezens zijn die uit veel facetten bestaan en veel gaven hebben om te delen, kunnen we ons af en toe geroepen voelen om onszelf op meerdere manieren te uiten.

Overal waar ‘hij’ staat, kun je ook ‘zij’ invullen.

De alchemist

De alchemist kan werken doordat hij zijn eigen lijden in goud verandert, en daarna kan hij anderen begeleiden om hetzelfde te doen.

Gave: De alchemist verandert alles wat vastzit, stagneert en zwaar is in goud. Hij is niet bang om de diepte in te gaan. Hij is op Aarde om enorme veranderingen teweeg te brengen, en alleen al zijn aanwezigheid maakt dat mogelijk. Hij is de diepzeeduiker van de wereld en wijdt zijn leven aan het kristal oppoetsen en de parel in de duisternis vinden. De alchemist kan werken doordat hij zijn eigen lijden in goud verandert, en daarna kan hij anderen begeleiden om hetzelfde te doen, door zijn werk en de vaardigheden die hij kiest om zijn leven aan te wijden. Omdat hij door de diepten is gegaan, door het vuur is gelopen en terug is gekomen om zijn verhaal te vertellen, kan hij mensen in diep medeleven vasthouden en hen leren hetzelfde te doen.

Uitdaging: Niet iedereen wil in de schaduw kijken, en daarom worden anderen vaak bang van de aanwezigheid en de gaven van de alchemist. Daarom moet hij er soms aan denken dat hij anderen voorzichtig de onmeetbare diepten in moet leiden en weten dat niet iedereen het werk wil doen waar de alchemist hem bij kan helpen. Omdat de alchemist eerst naar de diepte moet reizen en door vuur moet lopen, gaat hij waarschijnlijk door een heel moeilijke periode in zijn leven om die ander te kunnen steunen. Het is zoiets als sterven en opnieuw geboren worden om terug te kunnen komen met het goud van zijn gave.

De artiest

De artiest droomt een nieuwe wereld tot stand door zijn creaties en het delen van zijn unieke visie.

Gave: De artiest droomt een nieuwe wereld tot stand door zijn creaties en het delen van zijn unieke visie. Hij gebruikt verschillende werktuigen – van schrijven tot schilderen, tuinieren tot koken, decoreren tot zingen –, maar hij brengt harmonie in de wereld door van alles samen te brengen om schoonheid te creëren en anderen te inspireren om anders te denken en te voelen.

Uitdaging: De uitdaging van de artiest is dat hij op zijn gave moet vertrouwen om het te kunnen realiseren. Sommige artiesten kunnen maar moeilijk het zelfvertrouwen opbrengen dat nodig is om zich op hun vak te kunnen richten, vooral als ze hun gave niet op een traditionele manier uiten. De artiest moet zich op zijn vak blijven richten om het onder de knie te krijgen, en het creatieve proces is vaak een solovoorstelling, zodat hij eenzaam kan zijn in zijn creatieve grot. Daarom kan het belangrijk zijn dat hij een gemeenschap vormt met anderen die hem bij zijn reis kunnen helpen, en met vroedvrouwen die hun werk op de wereld helpen ondersteunen.

De levensbrenger

De levensbrenger is op Aarde om nieuwe werelden en nieuwe manieren om dingen te doen in te leiden.

Gave: De levensbrenger is op Aarde om nieuwe werelden en nieuwe manieren om dingen te doen in te leiden. Hij transformeert dingen door nieuwe creaties, informatie, systemen en andere dingen die de werking van de wereld beïnvloeden te channelen.

Uitdaging: De uitdaging van de levensbrenger bestaat eruit dat datgene wat hij op Aarde tot leven moet brengen zo enorm is dat het overweldigend kan zijn. Hij moet leren hulp te vragen en dan toelaten dat hij geholpen wordt om het nieuwe in de wereld geboren te laten worden – en een nieuwe wereld geboren te laten worden. Voor een geboorte moet hard gewerkt worden en er is zowel samentrekking als expansie voor nodig, en dat kan ons helpen als we door moeilijke tijden van samentrekking heen moeten.

De heler

Een heler ziet de heelheid in mensen, dingen en situaties, en daardoor kunnen anderen die heelheid ook zien.

Gave: Een heler ziet de heelheid in mensen, dingen en situaties, en daardoor kunnen anderen die heelheid ook zien. Mensen zijn graag in de buurt van de uitgebalanceerde heler, omdat ze zich door hem gezien en gehoord voelen. Echt gezien. Een heler heeft een enorm groot hart en kan heel medelevend en begripvol zijn. Hij merkt vaak dat anderen zich veilig voelen bij hem en dat ze hem meer geheimen toevertrouwen dan anderen.

Uitdaging: Omdat een heler de heelheid in alle dingen ziet, kan hij meer van mogelijkheden dan van de werkelijkheid gaan houden. Dat kan tot uitdrukking komen in relaties; hij gaat dan van de mogelijkheden van een mens of een situatie houden in plaats van van de werkelijkheid. Een heler moet vaak aan grenzen werken: duidelijk zijn aan wie hij zijn tijd schenkt en erkennen dat helen niet mogelijk is zonder de ander. Dat wil zeggen dat hij niet degene is die de heling verricht, maar dat hij eerder de ander in heelheid vasthoudt en dat de ander ervoor kiest om daaraan mee te werken.

De vroedvrouw

Hun voortdurende steun, houvast en geaarde handelingen maken het mogelijk dat nieuwe werelden tot werkelijkheid kunnen worden gedroomd en dat er een blijvende verandering kan plaatsvinden.

Gave: Vroedvrouwen vormen het ondersteuningsteam. Ze zijn op Aarde om levensbrengers, artiesten, uitdagers, alchemisten, zieners en activators te helpen een blijvende verandering in de wereld te helpen creëren. Hun voortdurende steun, houvast en geaarde handelingen maken het mogelijk dat nieuwe werelden tot werkelijkheid kunnen worden gedroomd en dat er een blijvende verandering kan plaatsvinden. Het gaat bij hen allemaal om geaarde actie en energetische ondersteuning, ook al beseffen ze misschien niet dat ze daarmee bezig zijn. Vroedvrouwen voelen zich veel meer op hun gemak in een ondersteunende rol dan in een leidende.

Uitdaging: Omdat vroedvrouwen steun geven, is het belangrijk dat ze zichzelf of hun zelfbewustzijn niet kwijtraken door te veel aan anderen te geven. Om een blijvende verandering te bereiken en in staat te zijn hun werk op een duurzame manier te doen, moeten vroedvrouwen een manier vinden om hun eigen bron aan te vullen.

De visionair

Dit is iemand die het grote geheel ziet – de patronen en transformaties die nodig zijn om een nieuwe wereld in te luiden.

Gave: Dit is iemand die het grote geheel ziet – de patronen en transformaties die nodig zijn om een nieuwe wereld in te luiden. Hij ziet hoe alles zou kunnen zijn en kan soms het gevoel hebben dat hij te vroeg geboren is omdat hij in zekere zin op Aarde is om met behulp van zijn heldere blik de toekomst te creëren. Hij laat mensen mogelijkheden zien.

Uitdaging: Omdat hij dingen kan zien voordat ze bestaan, kan het voor een visionair een uitdaging zijn om erop te vertrouwen wat hij ziet. Hij wordt om zijn aard namelijk niet altijd door de massa verwelkomd. Daarvoor is geloof nodig, en dus is het belangrijk dat hij mensen heeft die zijn visioenen steunen en bemoedigen. Een visionair denkt helder na en kan gefrustreerd raken als anderen dat niet doen.

Met welke rol resoneer jij het meest? In Starseed worden ook nog de andere vier rollen uitgelegd. 

Zelfinzicht in je ziel

Zelfinzicht in je ziel

  • Waarom ben jij op aarde?
  • Ontdek wat jouw zielsgaven zijn in deze online training. Rebecca Campbell begeleidt je om jouw persoonlijke zielsmissie te ontdekken.
Bekijk deze cursus

Starseed

Starseed

Dit is een fragment uit Starseed. In Starseed helpt Rebecca Campbell de kosmische oorsprong van je ziel bloot te leggen. We zijn allemaal gemaakt van sterrenstof en velen van ons zijn als sterrenkinderen naar de aarde gekomen om hun zielsmissie te vervullen. Deze spirituele gids is een aanmoediging voor het integreren van het mystieke in het alledaagse.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Leer je ziel nog beter kennen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Rebecca Campbell
Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?