Spiritualiteit

De 10 soorten (oude) zielen: wat is jouw zielstype?

Door Ainslie Macleod
De 10 soorten (oude) zielen: wat is jouw zielstype?

Je ziel is op aarde gekomen met een missie: zoveel mogelijk leren en de levensmissie uitvoeren. Elke ziel is uniek en toch in te delen in tien verschillende typen. Wat is jouw primaire zielstype? Je ontdekt het in dit artikel, geschreven door Ainslie MacLeod (expert in oude zielen).

Je zielstype is wie je in wezen bent. Voeg daar een primaire invloed bij van een van de andere negen zielstypen en verscheidene secundaire invloeden, en het aantal variaties is onbeperkt.

Wie je bent is waarom je hier bent

Een van de scherpste uitspraken die ik van mijn spirituele gidsen heb gehoord, is tevens de simpelste: wie je bent is waarom je hier bent. Ze bedoelen dat inzicht in je levensdoel begint met het kennen van je ware persoonlijkheid; het karakter dat je ziel koos voor je geboren werd. Elke ziel komt met een complete persoonlijkheid naar de aarde. Dit is waarschijnlijk geen grote verrassing voor je. Ik zeg altijd: iemand die denkt dat baby’s als een onbeschreven blad geboren worden, heeft er waarschijnlijk nooit een gezien.

10 zielstypen

Je persoonlijkheid is gebaseerd op tien zielstypen. Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen en gedragspatronen die in de loop van vele levens zijn ontwikkeld. Je zielstype zegt niet alleen alles over je persoonlijkheid; als je ontdekt wat je bent, helpt dit om beter te begrijpen wat je hier op aarde komt doen. Om met de spirituele gidsen te spreken: Zielstypen zijn een manier om het verschil te zien tussen karaktertrekken die angst uitdrukken en karaktertrekken die je essentie uitdrukken.

Hoe komt het dat er zo’n enorme diversiteit aan karaktereigenschappen is terwijl er maar tien zielstypen zijn? Je zielstype is wie je in wezen bent. Voeg daar een primaire invloed bij van een van de andere negen zielstypen en verscheidene secundaire invloeden, en het aantal variaties is onbeperkt.

Hoewel er duizenden combinaties beschikbaar zijn en hoewel het nog zo complex lijkt, het feit dat er altijd maar tien zielstypen zijn maakt het makkelijk om vast te stellen wie je in wezen bent. Als dit onderwerp nieuw voor je is, hoop ik dat het je zal helpen jezelf en anderen beter te begrijpen. We zullen ons eerst over de verschillende zielstypen en hun specifieke kenmerken buigen, zowel positieve als negatieve.

De 10 zielstypen

1. Helpers (het helpende type)

Helpers zijn in hun element als ze anderen of de gemeenschap kunnen dienen. Ze zijn praktisch ingesteld, geaard en hebben geen probleem met routineklussen. De keerzijde is dat ze weinig gedreven of ambitieus kunnen zijn.

2. Zorgers (het zorgende type)

Zorgers zijn koesterend en empathisch. Ze werken vaak als coach of in de verpleging, waar ze hun compassie en begrip kwijt kunnen. Hun neiging anderen voorrang te geven boven zichzelf kan er helaas toe leiden dat ze hun eigen behoeften verwaarlozen.

3. Leraren (het educatieve type)

Leraren willen doceren, informeren of op enige wijze kennis overdragen. Ze zijn welbespraakt, geduldig en hebben mensen nodig die van hen willen leren. Ze kunnen nogal eens lang van stof zijn.

4. Denkers (het beschouwende type)

Denkers zijn intellectueel, ze worden aangetrokken door de academische wereld, boeken, cursussen, en ze houden van reizen. Door hun aandacht voor details blinken ze uit in domeinen als rechten, programmering en wetenschap. Een te analytische houding is een valkuil voor bijna alle denkers.

5. Creatievelingen (het creatieve type)

Creatievelingen zijn bijzonder sensitief, verbeeldingskrachtig en, zoals de naam suggereert, creatief. Ze hebben de ruimte nodig om hun eigen beslissingen te nemen. Hun valkuil is dat ze niet geaard zijn of onwerelds.

6. Kunstenaars (het artistieke type)

Kunstenaars zijn extravert, communicatief en speels. Ze floreren op het toneel, in dans en muziek en ze staan graag in de spotlights. Gevoel voor humor helpt om een neiging tot pretentieus of dramatisch gedrag te temperen.

7. Jagers (het jagerstype)

Jagers zijn actief, doelgericht en heel erg aanwezig in hun lichaam. Ze functioneren goed in teamverband en ze houden van sport, zowel beoefenen als toeschouwen. Door hun vastberadenheid kunnen ze minder flexibel of wars van verandering zijn.

8. Leiders (het leiderstype)

Leiders draaien hun hand niet om voor leiding nemen of gezag uitoefenen. Ze hebben vaak een charismatische uitstraling, zijn graag buiten en moeten trainen om zich heel te voelen. Hun doortastende natuur kan makkelijk doorschieten in onverzettelijkheid.

9. Spirituelen (het spirituele type)

Spirituelen zoeken betekenis en willen de wereld verbeteren door aan hun eigen ontwikkeling te werken. Ze hebben iets met alternatieve en traditionele geneeskunde. De valkuil voor alle spirituele mensen is dat ze obsessief worden in hun zoektocht naar perfectionering van henzelf of anderen.

10. Hervormers (het transformerende type)

Hervormers zijn zeldzaam, maar ze hebben verschillende kenmerken gemeen. Ze zijn inspirerend en charismatisch, zetten maatschappelijke verandering in gang en krijgen altijd gedreven volgers op de been. Door hun idealisme en onverschrokkenheid kunnen ze onwerelds en onverschillig worden wat betreft hun eigen veiligheid.

Wil je jouw zielstype(s) uitpluizen? Een uitgebreidere beschrijving van elke rol kun je hierin vinden.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Wil je meer lezen over waar je op mag letten als oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over (oude) zielen:

Deel dit artikel online
Ainslie Macleod
Ainslie Macleod

Ainslie MacLeod een internationaal bekend spiritueel medium en auteur. Hij is gespecialiseerd in het onderzoeken van vorige levens om het doel van je leven te onthullen. Via zijn gaven onderzoekt hij de invloed van de ziel op menselijk geloof en gedrag. Hij was ook een graag geziene gast bij Oprah’s Soul Series, en is lid van het Omega Instituut en Kripalu.

Reacties
 1. Patricia Haagdoren 13 juni 2022 - 12:51
  Reply

  Kunt u iets sturen over lichtwerkers? Bedankt

 2. Truus 16 februari 2023 - 21:07
  Reply

  Ik ben een oude ziel,veel alleen en voel mij met vele levens verbonden. Voel dat mijn stembanden gebruikt worden.Ik heb ook vele gave

 3. M.J. 15 augustus 2023 - 08:07
  Reply

  Wat als je een combinatie bent van verschillende types?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?