Spiritualiteit

Het licht is bezig te landen op aarde

Door Ellen Worm
Het licht is bezig te landen op aarde

Ik voel dat deze crisis het begin is van een grote bewustzijnsontwikkeling op aarde. Dit is ook heel erg nodig, de aarde is leeggeroofd, er moest wel iets groots gebeuren om ons te stoppen van het geweld wat we de aarde en onszelf aandoen. We kunnen niet meer doorgaan zoals het nu gaat. De aarde heeft er nu al heel veel baat bij dat onze voetafdruk veel minder wordt, omdat we in een isolement zitten. Het water wordt helderder, dieren worden weer meer zichtbaar, milieuvervuiling is veel minder.

Voor er een grotere verandering tot stand kan komen, ontstaat er eerst veel chaos in de wereld. Het wereldbeeld moet eerst instorten voordat er iets nieuws gecreëerd kan worden. Dat zie je ook bij ons mensen: er is vaak eerst een flinke burn-out nodig voordat we een stapje terug kunnen doen, niet omdat we dat zo graag willen maar omdat we niet anders meer kunnen dan stoppen waar we mee bezig waren. De crisis heeft dus een functie en brengt ons naar een nieuw tijdperk.

Nadenken over onze voetafdruk

We zijn geprogrammeerd om altijd bezig te zijn met van alles in de buitenwereld, met wat we geleerd hebben en doen dit vaak klakkeloos op de automatische piloot. Leven vanuit authenticiteit is er dan niet bij. Er is een disconnectie met onszelf ontstaan, met de mensen om ons heen en de aarde. We vragen onszelf niet vaak genoeg af: wat heb ik nodig op dit moment? We leven meestal alleen vanuit onze hoofden die erg dominant zijn.

Dit komt omdat ons niet geleerd is om naar binnen te kijken en te voelen wat we nodig hebben aan compassie en zelfzorg. Om deze ratrace vol te kunnen houden worden we tenslotte hard voor onszelf, grote kans dat je op een dag afgebrand bent. Zo is de aarde al flink afgebrand door ons maar het is nog niet te laat.

In een leven waarbij je nooit stilstaat, zonder bezinning, is een aanhoudende energie-reservoir nodig om ons te bedienen. Onze voetafdruk is te groot voor de aarde. Door deze crisis komen we letterlijk stil te staan en hebben we tijd om na te denken over onszelf en het leven.

Je zou kunnen zeggen op spiritueel niveau dat we nu massaal worden uitgenodigd om volwassen te worden, zodat we verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen. We gaan dan ineens anders denken over het leven, want het kan zo maar ineens over zijn als we ziek worden door het virus. Dit geeft een bewustzijnsverandering die we nodig hebben voor positieve verandering!

Het licht wordt geboren in ons

Het virus is naast alle ellende die het veroorzaakt in de wereld dus ook een mogelijkheid om een bredere kijk op het leven te vergaren. Veel mensen waren al bezig met innerlijke groei en dit wordt nu bespoedigd door middel van een wereldse crisis. We hoeven dus niet nog jaren te wachten tot we tegen een burn-out aanlopen maar we worden nu al geconfronteerd om stil te gaan staan. Het hoofd heeft jarenlang de controle gehad in ons leven maar dat heeft nu geen antwoorden meer op deze uiterlijke misère in de wereld.

We kunnen nu alleen nog maar naar binnen keren voor echte oplossingen

Voor duurzame verandering was dit grove geschud dus nodig, een diepe innerlijke verandering is nodig voor een grote noodzakelijke uiterlijke verandering. Met andere woorden een groter bewustzijn is nodig om het tij te keren, zodat we gaan leven vanuit compassie voor onszelf met als gevolg daarop betere zorg te dragen voor de aarde en de mensen die erop leven. We gaan meer leven vanuit een eenheidsbewustzijn, diep van binnen wetende dat we allemaal verbonden zijn met elkaar!
Deze overgang lijkt heel acuut voor sommigen, maar de meeste van ons waren de weg naar binnen al ingeslagen.

Van crisis naar de ontdekking van het spirituele licht

Dit proces heb ik zelf al grotendeels bewandeld. Toen ik tien jaar geleden thuis kwam te zitten met depressie en vermoeidheid kon ik alleen nog maar op bed liggen. Ik werkte die jaren daarvoor lange dagen en nam nooit rust voor mezelf. Ik stond niet in contact met mijn emoties. Omdat ik niets voelde kon ik ook niet voelen dat ik rust nodig had. Ik zocht hulp en ging door de gevoelstherapie voelen dat ik helemaal in het verkeerde verhaal zat. Het leven wat ik leidde was krankzinnig en ik wilde zo snel mogelijk rust creëren om mezelf terug te vinden.

Ik bezocht een lichaamsgerichte therapeut omdat ik niet met mijn lichaam en gevoel in contact stond. Tijdens een van de sessie waarbij ze me een energetische bedding gaf, voelde ik dat er iets heel bijzonders gebeurde met mij. Mijn lichaam voelde heel apart aan alsof er een appel door een piepklein gaatje moest. Waarbij mijn lichaam het gaatje was en de appel mijn (grotere) bewustzijn. Door mijn innerlijke crisis ontstond er een opening om mijn spirituele licht geboren te laten worden op aarde!

Nu ik ontvankelijk was omdat ik niets deed behalve slapen en rusten was het mogelijk om steeds meer in mijn lichaam te komen. Ik zakte met mijn bewustzijn in mijn eigen energieveld. Dagen en nachten die erop volgden ging dit proces door en voelde ik dit steeds heel duidelijk over mijn hele lichaam. Alsof ik door een baarmoeder ging en ik geboren werd in mezelf, heel wonderlijk. Ik baarde mezelf (mijn ziel) in wezen! De ziel is het ervarende deel van ons. Na de geboorte van mijn ziel, was ik minder bezig met de buitenwereld en veel meer betrokken met mijn innerlijke wereld. En vroeg ik mezelf af: “wie ben ik eigenlijk?”

Van persoonlijke proces naar herkenning op grote schaal

Haast onderweg

We leven doorgaans vooral in onze huizen achter onze schermen. Er zijn tegenwoordig bijna geen mensen meer op straat om in het hier en nu te zijn. Iedereen heeft haast of is onderweg en we komen verplichtingen na al hebben we er geen zin in. Niemand geniet van wat er al om hen heen is. Hoe meer ik van de maatschappij af kwam te staan jaren geleden, hoe minder ik begreep van de kuil die we voor onszelf gegraven hadden.

Ik fantaseerde al jaren over een andere wereld, waar het leven zich vooral buiten afspeelt en we tijd hebben voor elkaar en de natuur. Niet 5 of 6 dagen per week moeten werken voor ons geld en gevoel voor bestaansrecht. Omdat de meeste van ons mentaal zijn geconditioneerd om mee te kunnen draaien in deze drukke maatschappij is er heel weinig ruimte voor spontaniteit, vreugde en bezinning in het leven.

Haast in huis

We haasten om onze kinderen naar hun hobby’s te brengen, eten op tijd op tafel te krijgen, te werken om alle rekeningen te betalen, maar echt leven doen we niet! De meeste kinderen zijn stiekem veel liever thuis en lekker in de buurt aan het spelen, ze hebben rust nodig om alle prikkels te verwerken van school, ook wij volwassenen hebben rust nodig. Er is weinig ruimte in ons hoofd voor andere zaken omdat er veel te veel van onszelf en anderen verwacht wordt. De maatschappij met al zijn regels, formulieren, wetgevingen, daar word je al mens helemaal dol van. Alle spontaniteit wordt er uit geslagen op deze manier.

Licht van de ziel

Het leven vanuit de ziel is heel anders, dat is veel spontaner. Het leven vanuit de ziel is meer vanuit een innerlijk behoefte en flow. We zijn niet bezig om meer geld te vergaren maar we willen graag mooie verbindingen met mensen en werk doen die zinvol is en meedraagt aan een mooiere wereld. Als we deze periode zien als een mogelijkheid om te groeien kunnen we in overgave deze tijd doorkomen, niet vanuit controle maar vanuit een vertrouwen dat achter deze crisis een diepere betekenis schuilt, namelijk een leven vanuit hart en ziel. Zodat we onszelf kunnen openen voor een andere werkelijkheid en we een beter leven voor onszelf, onze naasten, de aarde en alle levende wezens kunnen creëren.

Visualisatie en oefeningen om het licht wat er voor ons ter beschikking is te laten landen in ons lichaam

Om het licht geboren te laten worden in ons, is er een inkeer nodig. Maak contact met je binnenwereld. Zak met je bewustzijn in je eigen energieveld. Voel de verbinding met moeder aarde. Stel je voor dat je gedachten als regendruppels over het raam naar beneden glijden. Laat alles los waar je mee bezig was.

Stel je dan voor dat er boven jou kruingebied, een prachtige bol van warm sprankelend licht zich bevind. Dit is de bol die bij jou hoort, jouw zielenster. Jouw essentie, die contact heeft met jouw aardse zijn, maar ook met jouw spirituele licht.

Deze bol van warm sprankelende energie haal je via je kruin langzaam door middel van de lichtstralen naar binnen, alsof er een lichtje aan gaat in je hoofd. Voel hoe dat licht alle kanten van jou hoofd verlicht en ruimte geeft, alsof het een huis is waarin alle ruimtes en alle kamers het licht wordt aangezet. Dit licht komt dieper jouw lichaam binnen via je hals- en nekgebied.

Het licht van deze zielenster die jij ook bent, gaat nu naar je hart en laat het alle warmte verspreiden waarna het uiteindelijk afkomt in je onderbuik waar jouw ZIJN bevindt. Zodat het licht dat jou zo uniek maakt voelbaar is in je buik, en jou helpt je weg te vervolgen en jouw zielenpad te verlichten.

Voel hoe vredig en rustig dit licht jou maakt, voel wanneer jij contact maakt met je licht dat je voelt dat het leven goed is, dat er geen moeten meer bestaat. Je kan jezelf overgeven en toe staan om van jezelf te houden. Het licht vindt helemaal zijn plek in jouw onderbuik alsof het een diamant is die daar aanwezig is qua licht en alle facetten zichtbaar maakt. Alle facetten van wie jij bent voelbaar en zichtbaar aanwezig maakt. Dit licht straalt vanuit je buik naar alle kanten in jouw lichaam, als een warme zon die je buik verwarmd en verlicht. Het helpt je om je plek in te nemen op aarde. Vanuit vertrouwen en vanuit kracht.

Lichaamsbewustzijn

Keer de aankomende tijd zo veel mogelijk naar binnen. Voel alle sensaties in je lichaam en voel alle verkramping die er ontstaat als je contact maakt met je lichaam. Voel alle emoties die omhoog komen en omarm al je gevoelens. Probeer verder zoveel mogelijk los te laten in je leven, want je hoeft de aankomende tijd niet meer zoveel.

Maak dagelijks lange wandelingen in de natuur zodat je het licht goed kan gronden. Als je veel spanning voelt in je lichaam is het fijn om rustig te ademen naar je buik. Ga lekker op de bank liggen, luister naar ontspannen muziek en kom in een diepe ontspanning. Als er angst omhoog komt, wees er dan voor je angst. Omarm je angst en gevoelens van eenzaamheid die bij dit isolement horen. Het brengt je uiteindelijk thuis bij jezelf!

Meld je aan voor een Online Lichtcirkel. Ik raad je aan om mee te doen met de maandelijkse groepshealingen. Dit zal je Lichtkracht, zelfrealisatie en energie zoveel meer vergroten dat het lastig wordt voor virussen. Tijdens de Online Lichtcirkel zullen we samen een stralend veld creëren waarmee we de zaadjes van licht en compassie in onszelf en elkaar kunnen laten ontkiemen. Onze harten gaan meer open zodat we opgetild worden uit de zwaarte en onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren. Dit gevoel kan je meenemen in je dagelijks leven en dit blijven voeden.

Regelmatig met een Lichtcirkel meedoen helpt je in dit proces. Voor meer informatie en data.

Ik heb deze tekst ook ingesproken door middel van een geleide meditatie die je helpt je bij het proces van je belichaming van je zielenlicht, (Engels gesproken).

Liefs Ellen Worm
www.lightworker.eu

Boek van het licht en de liefde

Boek van het licht en de liefde

Hoe doen we dat toch met de liefde? Kunnen we ons hart in mededogen openen? Wat is de werking van het licht? Wat gebeurt er als we iets letterlijk naar het licht brengen? Het boek is bestemd voor iedereen die met vreugde of met worsteling de liefde tegemoet treedt. Voor begeleiders en coaches, voor mensen die in rituelen voorgaan,voor hen die troost nodig hebben of aan anderen willen bieden. Het boek kan ook gebruikt worden voor meditaties.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Ellen Worm:

Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @lightworker.eu Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.lightworker.eu

Reacties
 1. Marion Filenius 31 maart 2020 - 10:28
  Reply

  Hallo, I've Just Read what you grote above. Ik feel precies the same. Iets a good and nessescaire thing the crisis now. I'm very curieus hoe it goes on.

 2. Bert 31 maart 2020 - 12:21
  Reply

  Toch wel een beetje vreemd, dat in dit artikel gepredikt wordt over minder consumeren en het verkleinen van onze fotoprint maar vervolgens de lezer aanzet tot het kopen van een product wat we helemaal niet nodig hebben.

 3. Mau 31 maart 2020 - 23:47
  Reply

  Ik ga me niet schuldig voelen om mijn eigen bestaan. Ik ben deel van de natuur. De natuur heeft ook bepaald dat we hersencellen hebben die nu eenmaal innovatief zijn. Geen wonder dat de wereldbevolking zo snel gegroeid is door onze technologische vooruitgang. De aarde en natuur zal altijd bestaan, de mens daarentegen, zal terug vergaan en de rust zal wederkeren om plaats te maken voor de volgende heersende wezen op aarde. Dit dankzij de natuur. U heeft kritiek op consumenten? Het schrijven van deze blog is eveneens consumeren, dus zelfs jij maakt je elke dag schuldig aan hetgeen waar je zo tegen bent. Maar maak je geen zorgen, de natuur is dynamisch en past zich aan. Wij daarentegen, dat is een factor dat zijn eigen wel oplost...

 4. Sanne de Bot Siddre 1 april 2020 - 08:51
  Reply

  Hoi, graag zou ik me willen aanmelden voor de lichtcirkel van aankomende zaterdag 4 april.

 5. Mohamed Ahalit 1 april 2020 - 12:00
  Reply

  Je bent dicht bij Allah gekomen want hij zegt in de Koran dat hij de licht van de hemelen en aarde is.

 6. A-M C Rooze 5 april 2020 - 10:16
  Reply

  Voor Bert, Toch wel een beetje vreemd, dat in dit artikel gepredikt wordt over minder consumeren en het verkleinen van onze fotoprint maar vervolgens de lezer aanzet tot het kopen van een product wat we helemaal niet nodig hebben. Je hoeft dit niet te kopen en waarom lees je dit dan en ben je op deze site. Je mag zeker je mening geven, iedereen verkoopt en zet de mensen aan tot kopen, ook de reclame en noem maar op. Het is maar net wat je er mee doet en iedereen is anders.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?