Bewustzijn

Hoe visualiseren je kan helpen bij het loslaten van oude energieën uit het verleden

Door Ellen Worm
Hoe visualiseren je kan helpen bij het loslaten van oude energieën uit het verleden

Fundamentele eenzaamheid is ontstaan in mijn baby- en kindertijd. Er was niemand die echt aanwezig was. Nieman die er echt voor mij was met hart & ziel. Om die reden heb ik me niet kunnen hechten aan mijn familie, maar wat nog erger is dat ik me ook niet aan mijn eigen lichaam en daarmee het leven op aarde heb kunnen hechten. Het vertrekken uit mijn lichaam moest ervoor zorgen dat ik niet teveel beschadigd zou raken. Maar het vertrekken van mijn geest uit mijn lichaam is een gewoonte geworden waar ik nu veel last van heb. Juist om die reden is het heel gevaarlijk voor mij om het leven een spel/matrix/illusie te noemen want dan wordt gelijk de grond onder mijn voeten weggeveegd. Die foute definitie van de situatie Self-fulfilling prophecy roept gedrag op waardoor de foute definitie waar wordt. Ik zou dan nooit echt in mijn lichaam kunnen komen en een goed leven kunnen leiden. Ik wil gewoon “mens zijn” en mee doen met de rest.

Verheffing van het geestelijke

Ik resoneer om die reden wat hierboven beschreven staat met allerlei rare dingen die in de spiritualiteit zijn uiting krijgen. Het is een zogenaamde verheffing van het geestelijke. Alsof het geestelijk leven veel hoger of beter is dan het menselijke bestaan. Daarmee creëer je (onbewust) een beeld dat channeling ( berichten van entiteiten / gezagsdragers in andere sferen) beter zijn dan jouw eigen aardse ervaringen en inspiratie om een gids te op aarde te zijn.

Hier kwam ik achter tijdens een channeling van Jezus. Bij het horen van de boodschap kon ik voelen dat mijn eigen fundament in gevaar gebracht werd. Ik voelde dat ik moest stoppen om antwoorden buiten mezelf te zoeken. Ik ging er van wankelen. Jezus en Maria Magdalena zijn “slechts” archetypische beelden waarmee de informatie liefdevol overgedragen wordt. Laat je niet wijs maken dat dit veld hoger is en daarom jouw waarheid is. Jij gaat voorbij deze archetypische beelden. Jij bent op aarde en hebt te dealen met alles wat hier gebeurt. Jouw waarheid is gegrond op basis van jouw eigen autoriteit, jouw eigen gevoel en ervaringen. We hoeven niet te zoeken naar verlichting want we zijn al verlicht. We zijn geen, engelen maar mensen. En mensen maken fouten. Het gaat om de juiste balans tussen onze persoonlijkheid en het groter geheel.

Spirit in het lijf

Zo heb ik ook een periode geluisterd naar spirituele leraren die het persoonlijk pad zelfs (helemaal) doen vervagen. Hierdoor heb ik een verkeerde afslag gemaakt. Mijn ziel is op een dag vertrokken uit mijn lichaam en ik had daarbij alles losgelaten. Het was een escape voor het lijden op aarde. Ik wilde die pijn en ellende niet meer voelen. Dit vertrekken zorgde voor hele grote problemen waardoor er geen herkenning meer was van mezelf als persoon Ellen. In die periode deed ik ook niets anders dan op de bank liggen en ik herinner me er verder ook niets van. Ik was bewustzijn zonder persoonlijkheid.

Ik (mijn ziel) moest toen weer terug komen uit de grote oceaan van energie. Toen ik van ver weg weer werd teruggeschoten in mijn lichaam met behulp van coaching sessies, waren mijn eerste woorden : “Daar was helemaal niets”. Een diep verdriet kwam omhoog omdat ik mezelf had losgelaten. Maar nog is er een deel in mij dat me hypnotiseert en volhoudt dat het leven een illusie is.

Dat komt doordat ik nog niet genoeg in mijn IK-kracht sta. Ik mag mijn persoonlijkheid verstevigen, niet mijn bewustzijn. Boosheid mogen voelen zodra mensen over mijn grenzen gaan, is in dit proces noodzakelijk en nieuw voor me. Ik krijg deze mensen die over mijn grenzen gaan nu regelmatig op mijn pad. Ik kan mijn boosheid, die ik eerder nooit kon voelen, nu vanuit mijn tenen beleven. Dit voelt heel erg goed. Ik kan mijn boosheid nu in mijn lichaam kanaliseren en dit voelt heel krachtig. Waar ik vroeger bij deze sterke en intense emotie van mezelf distantieerde omdat ik daarvoor niet goed genoeg in mijn lichaam zat, kan ik nu aanwezig blijven bij deze emotie. Wat een kracht komt daarbij los!

Contact maken met je emoties

Mijn ervaring is dat als je de aardse emoties zoals boosheid en verdriet durft te voelen en expressie durft te geven, je dan dieper in je lichaam zakt. Op het moment dat ik weer helemaal in mijn lichaam zak en mijn bekkenbodem voel, dan is het gevoel dat het leven een illusie is helemaal weg. Maar als ik vanuit een oud overleveringsmechanisme mijn lichaam gedeeltelijk verlaat, dan is mijn eerste gevoel dat het leven niet echt is.

Loskomen uit de oude energie van machteloosheid, slachtofferschap gaan herkennen, begrijpen waar dit vandaan komt en een eigen persoonlijk pad IK-kracht ontwikkelen is de oplossing. Voel je boosheid en woede om je eigen plek weer te bemachtigen op aarde. Onder die boosheid zit veel verdriet. Ik ben namelijk ( van horen zeggen) in vorige levens vaak vermoord omdat ik met spiritualiteit bezig was en dat wilde uitdragen. Ik heb te maken met een overtuiging dat het me nu weer niet gaat lukken en moet inzien dat deze diepe overtuiging me beperkt en klein en gevangen houd. Het is belangrijk dat ik inzie dat ik daar iets aan moet willen veranderen.

Via een droom kreeg ik meer bewustwording en voelde ik dat het ook met mijn moeder te maken had. De energie van slachtofferschap, machteloosheid en niet met pijn en lijden van het leven kunnen dealen. Alles over je heen laten komen en heel veel emoties en gevoelens negeren in het leven waardoor je niet je waarheid leeft en op ten duur zelfs onverschillig word.

De droom

In mijn droom zag ik mijn moeders fiets op de grond liggen. De fiets staat symbool voor ons persoonlijke pad. Een bulldozer reed de fiets van mijn moeder helemaal plat. Mijn moeder stond een paar meter ervandaan wat stoïcijns toe te kijken. Ik liep naar haar toe en vroeg haar : Waarom doe je niets? Waarop ze antwoordde: wat heeft het voor een zin? Ik zei: je kan op zijn minst je boosheid voelen. Als je dit niet doet dan slaat er een giftige stof naar binnen. Ze keek me totaal machteloos aan en liet het allemaal over haar heen komen.

Het gevoel van machteloosheid herken ik heel erg in mijn eigen leven. Alsof ik aan het verzuipen ben en geen kracht ervaar in het dagelijks leven. Alsof het leven me overspoelt en alles te veel is. Ik ben heel snel moe en heb regelmatig dagen nodig nodig om weer tot mezelf te komen. Mijn moeder staat in mijn droom voor een deel van mezelf .

Droom tekenen en visualiseren

Ik ben mijn droom gaan tekenen op papier met tekst wolkjes waardoor het meer in mijn bewustzijn komt. Het helpt om mijn oude situatie te transformeren. In mijn gedachte en in mijn gevoelswereld herbeleefde ik de droom en veranderde ik hem op die manier dat mijn moeder boosheid kon voelen. Daardoor kon ik mijn machteloosheid loslaten en actie ondernemen. Het oude patroon van negeren kon ik loslaten en ik kon iets doen aan de situatie zodat depressie en wanhoop opgelost konden worden in mezelf.

Eerst probeerde ik de man in de bulldozer in mijn gedachte een klap te verkopen, maar toch hij bleef steeds weer opstaan en terug komen. Toen bedacht mijn grote fantasie een mooie en betere oplossing: ik vroeg wat dames om de man in de bulldozer een massage te geven zodat hij geen tijd had om mijn moeders fiets plat te rijden. Gelijk stapte de man uit zijn bulldozer en ging er lekker bij liggen. Toen kwam er een man van het verhuurbedrijf van de bulldozer eraan en die vertelde dat de man helemaal geen huur had betaald en reed terug met de bulldozer. Toen pakte mijn moeder haar fiets op en begon ze haar eigen pad te fietsen.

Deze tools helpen me om meer in mij eigen authentieke energie en kracht te komen. Ik bevrijd me daarmee van oude energieën uit het verleden.

Tot slot

Gelijkgestemde mensen ontmoeten is belangrijk. Hiermee wordt het gevoel dat het leven niet echt is ook steeds minder. Zielenmaatjes zijn belangrijk om te groeien en wortelen op aarde. Als je jouw ervaringen of passies deelt op sociale media of op andere plekken komen er mensen op je pad waarmee je resoneert. Het hoeven er niet veel te zijn, een of twee mensen zijn voldoende. Het voelt zo fijn als er gelijkgestemde mensen op je pad komen. Het voelt meestal alsof je elkaar al heel lang kent. Echte vriendschappen zijn vanuit het hart. Het is een band die altijd blijft. Het geeft een gevoel van thuiskomen!

Pak jezelf en het leven bij de kladden en zet door….

Harte groet Ellen

www.visionforgreenliving.com

Creatief visualiseren

Creatief visualiseren

Met behulp van creatief visualiseren leer je onder andere om je energie in goede banen te leiden, hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten, je gezondheid kunt verbeteren en hoe je een diepe ontspanning kunt gaan ervaren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @lightworker.eu Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.lightworker.eu

Reactie
  1. Maarten 9 mei 2019 - 13:43
    Reply

    Beste Ellen, Wat fijn dat je dit verhaal wilt delen. Voor mij is het in zeer veel opzichten heel herkenbaar. Heb je de periode waarin je buiten je lichaam was als een burn-out ervaren? Welke les zou de ziel in gedachte hebben gehad om hier voor te kiezen? Wat dit onderwerp betreft heb ik heel veel baat bij het boek "Handboek Energetische bescherming" van Fons Delnooz en Patricia Martinot. Een vervolg op het boek dat je op deze site besproken hebt. Om met je oproep af te sluiten: laten we inderdaad als gelijkgestemden dit uitwisselen. Warme groet, Maarten

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?