Home Spiritualiteit & bewustzijn Kruinchakra: je oude fundering afbreken en de weg naar je Spirituele Zelf

Kruinchakra: je oude fundering afbreken en de weg naar je Spirituele Zelf

Door Sari van der Spaan
kruinchakra

Chakra’s kun je zien als bloemen. Ze komen tot bloei onder de juiste omstandigheden. Je kunt de bloei niet forceren of afdwingen. Je kunt wel het zaadje planten op een mooie plek en er goed voor zorgen. Je geeft haar voldoende water, voeding, zonlicht en mest. Zie hoe ze groeit en op een mooie dag is daar opeens de knop die prachtig is geopend en onder de juiste omstandigheden kan ze zich vermeerderen en keer op keer opnieuw stralen. Omarm jouw groeiproces en kom tot volle bloei.

Je 7e chakra bevat alle kleuren, je Kruinchakra of Kroonchakra genoemd bevind zich boven op je kruin.

Kruinchakra: Ik ben!

Als je Kruinchakra is geactiveerd is de weg vrij naar je Spirituele Zelf.

We zijn op aarde om gelukkig te zijn en het verlangen van onze ziel naar liefde, vrede en geluk te bevredigen. Het kruinchakra gaat open als we genoeg psychologisch volwassen en spiritueel ontwikkeld zijn. Het open gaan van het kruinchakra valt vaak samen met een periode in ons leven waarin we voor moeilijke keuzes staan en het leven zwaar is. De pijn die we als mens ervaren is letterlijk groeipijn, deze pijn helpt ons om spiritueel te groeien en het aardse lijden te overstijgen. Je gaat je oude fundering afbreken en een nieuwe fundering bouwen welke stevig verankerd is en dat is nodig om te kunnen worden wie we (willen) zijn. Los van angst en veroordelende gedachten. Je bent in verbinding met Het Goddelijke en gaat vol vertrouwen je eigen weg zonder angst of twijfel. Je weet dat er zoveel meer is dan dat wat we zien of kunnen denken. Jij, je relaties en je omgeving zullen positief veranderen. Soms kunnen relaties worden verbroken en eindigen omdat deze niet langer voedend voor je zijn of omdat deze persoon heeft gedaan wat nodig was en uit je leven verdwijnt. Laat de ander in liefde los, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Het is goed, we zijn uiteindelijk allen één. Bedank degene voor het stukje samen wandelen op jullie pad en ga verder op jouw eigen weg.

Je ervaart meer en meer stroming van helende energie door je lichaam, blokkades lossen op en je voelt meer rust en dankbaarheid voor dat wat er is.

Het is fijn en nodig om deze mooie energie te delen met mensen, dieren, de natuur en de aarde. Je bent op aarde om je steentje bij te dragen om, na jezelf, anderen te helpen op een manier die past bij jou en je creativiteit.

Durf zichtbaar te zijn!

In Balans: Je bent over het algemeen ontspannen en in harmonie met wat er is. Je hebt een positieve kijk op het leven. Je voelt je dankbaar en in aanvaarding met wat het leven jou brengt. Je kunt op een volwassen manier omgaan met de moeilijkheden en uitdagingen van het leven en weet dat je wordt gesteund en dat je nooit alleen bent. Je bent geliefd en met liefde omringt, altijd en overal.

Uit Balans: Je bent onverschillig, ongeduldig, angstig en zoekende. Misschien voel jij je verloren in de wereld, verdwaald, afgesneden of eenzaam. Het ego heeft de touwtjes (nog) in handen. Je kunt veroordelend zijn en zuur of vijandig tegenover de wereld.

Kruinchakra in balans brengen

Wat kun je doen om jezelf te helpen?

Gronden en gezonde voeding zijn belangrijk. Ook heb je veel rust en voldoende beweging nodig. Wandel in de natuur, niet een uurtje, maar uren! Ga naar het strand en waai lekker uit, laat de wind je oude energie meenemen, voel dat er ruimte komt in jou voor je eigen schone, frisse energie. Qi Gong oefeningen, yoga, meditatie en Tai-Chi kunnen je helpen. Breng veel tijd met jezelf door en schrijf je gedachten, dilemma’s en veranderingen op in een mooi schriftje. Het kruinchakra kun je niet forceren om open te gaan en zal op natuurlijke wijze openen als jij er klaar voor bent. Leef in het Hier en Nu.

Het ego heeft niet langer de touwtjes in handen van je denken en handelen. In plaats daarvan is er compassie, een gevoel van eenheid met het leven en zelfacceptatie. Je begrijpt dat je op aarde bent met een missie en draagt deze ook uit. Je gaat door een transformatieproces dat behoorlijk pittig is, een proces dat je alles laat zien en voelen wat nog aandacht nodig heeft. Weet dat jij tot bloei komt en kunt schitteren. Je zult meer vreugde, harmonie en sereniteit ervaren in je leven.

Pluk de dag 🙂

Namasté XXX

Sari van der Spaan

Boekentip Inspirerend Leven: De kracht van het Nu

Heb je het gevoel dat jouw kruinchakra nog steeds gesloten is? De kracht van het Nu van Eckhart Tolle kan je helpen je ware zelf te ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn. De kracht van het Nu biedt praktische handvatten on het Nu direct te ervaren.

Ga zelf aan de slag en bestel De kracht van het Nu in onze webshop Boekenwereld.com voor €22,50.

3 comments

Avatar
Anne 18 april 2019 - 16:43

Wat heb je heel erg mooie, heldere, eerlijke en vooral ook inspirerende artikelen over de chakra’s geschreven. Bedankt!!

Reply
Avatar
Céderic Piens 22 april 2019 - 06:39

Ik heb geleerd dat de kruin chakra vanzelf opengaat als de andere 6 chakra’s in balans zijn . Dat deze chakra eigenlijk niet veel focus vereist. Namasté

Reply
Sari van der Spaan
Sari van der Spaan 25 april 2019 - 07:12

Dank je wel voor jullie reactie
We kunnen niets forceren of afdwingen. Jezelf zien met je lichte en donkere kanten, je verlangens en teleurstellingen helpt om inzicht te krijgen in wie jij bent. Stap voor stap ruim je oude ballast op en maak je ruimte vrij voor nieuwe inzichten.
Ons kruinchakra opent als we er klaar voor zijn,
Stralen kan altijd.

Mooie dag en een warme groet, Sari

Warme groet, Sari

Reply

Leave a Comment