Spiritualiteit

Is jouw kruinchakra uit balans? Dit zijn de tekenen + breng het in balans

Door Sari van der Spaan
Is jouw kruinchakra uit balans? Dit zijn de tekenen + breng het in balans

Het kruinchakra is het zevende hoofdchakra volgens verschillende spirituele tradities. Het is het portaal tussen onze geest en ons zelf of, anders gezegd, tussen onze eigen geest en de grotere kracht waar wij deel van uitmaken. Dit chakra is het verbindingspunt voor ervaringen die we in ons hoofd kunnen vertalen in spiritueel of mystiek. In tegenstelling tot de andere bevindt dit chakra zich zowel in als buiten ons lichaam.* Lees in dit artikel over dit bijzondere chakra.

Chakra’s kun je zien als bloemen. Ze komen tot bloei onder de juiste omstandigheden. Je kunt de bloei niet forceren of afdwingen. Je kunt wel het zaadje planten op een mooie plek en er goed voor zorgen. Je geeft haar voldoende water, voeding, zonlicht en mest. Zie hoe ze groeit en op een mooie dag is daar opeens de knop die prachtig is geopend en onder de juiste omstandigheden kan ze zich vermeerderen en keer op keer opnieuw stralen. Omarm jouw groeiproces en kom tot volle bloei.

Je 7e chakra bevat alle kleuren, je Kruinchakra of Kroonchakra genoemd bevind zich boven op je kruin.

Kruinchakra: Ik ben!

Als je Kruinchakra is geactiveerd is de weg vrij naar je Spirituele Zelf.

We zijn op aarde om gelukkig te zijn en het verlangen van onze ziel naar liefde, vrede en geluk te bevredigen. Het kruinchakra gaat open als we genoeg psychologisch volwassen en spiritueel ontwikkeld zijn. Het open gaan van het kruinchakra valt vaak samen met een periode in ons leven waarin we voor moeilijke keuzes staan en het leven zwaar is.

De pijn die we als mens ervaren is letterlijk groeipijn, deze pijn helpt ons om spiritueel te groeien en het aardse lijden te overstijgen. Je gaat je oude fundering afbreken en een nieuwe fundering bouwen welke stevig verankerd is en dat is nodig om te kunnen worden wie we (willen) zijn. Los van angst en veroordelende gedachten. Je bent in verbinding met Het Goddelijke en gaat vol vertrouwen je eigen weg zonder angst of twijfel. Je weet dat er zoveel meer is dan dat wat we zien of kunnen denken. Jij, je relaties en je omgeving zullen positief veranderen. Soms kunnen relaties worden verbroken en eindigen omdat deze niet langer voedend voor je zijn of omdat deze persoon heeft gedaan wat nodig was en uit je leven verdwijnt. Laat de ander in liefde los, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Het is goed, we zijn uiteindelijk allen één. Bedank degene voor het stukje samen wandelen op jullie pad en ga verder op jouw eigen weg.

Je ervaart meer en meer stroming van helende energie door je lichaam, blokkades lossen op en je voelt meer rust en dankbaarheid voor dat wat er is.

Het is fijn en nodig om deze mooie energie te delen met mensen, dieren, de natuur en de aarde. Je bent op aarde om je steentje bij te dragen om, na jezelf, anderen te helpen op een manier die past bij jou en je creativiteit.

Wil je meer weten over het Kruinchakra? Lees dan ook dit artikel.

Het kruinchakra in balans

Je bent over het algemeen ontspannen en in harmonie met wat er is. Je hebt een positieve kijk op het leven. Je voelt je dankbaar en in aanvaarding met wat het leven jou brengt. Je kunt op een volwassen manier omgaan met de moeilijkheden en uitdagingen van het leven en weet dat je wordt gesteund en dat je nooit alleen bent. Je bent geliefd en met liefde omringt, altijd en overal.

Het kruinchakra uit balans

Je bent onverschillig, ongeduldig, angstig en zoekende. Misschien voel jij je verloren in de wereld, verdwaald, afgesneden of eenzaam. Het ego heeft de touwtjes (nog) in handen. Je kunt veroordelend zijn en zuur of vijandig tegenover de wereld.

Het kruinchakra in balans brengen

Gronden en gezonde voeding zijn belangrijk. Ook heb je veel rust en voldoende beweging nodig. Wandel in de natuur, niet een uurtje, maar uren! Ga naar het strand en waai lekker uit, laat de wind je oude energie meenemen, voel dat er ruimte komt in jou voor je eigen schone, frisse energie. Qi Gong oefeningen, yoga, meditatie en Tai-Chi kunnen je helpen. Breng veel tijd met jezelf door en schrijf je gedachten, dilemma’s en veranderingen op in een mooi schriftje. Het kruinchakra kun je niet forceren om open te gaan en zal op natuurlijke wijze openen als jij er klaar voor bent. Leef in het Hier en Nu.

Het ego heeft niet langer de touwtjes in handen van je denken en handelen. In plaats daarvan is er compassie, een gevoel van eenheid met het leven en zelfacceptatie. Je begrijpt dat je op aarde bent met een missie en draagt deze ook uit. Je gaat door een transformatieproces dat behoorlijk pittig is, een proces dat je alles laat zien en voelen wat nog aandacht nodig heeft. Weet dat jij tot bloei komt en kunt schitteren. Je zult meer vreugde, harmonie en sereniteit ervaren in je leven.

Pluk de dag 🙂

Namasté,

Sari van der Spaan

*Bron: Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson is een praktische doe-boek. Leer hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook de artikelen over de andere chakra’s:

Deel dit artikel online
Reacties
 1. Anne 18 april 2019 - 16:43
  Reply

  Wat heb je heel erg mooie, heldere, eerlijke en vooral ook inspirerende artikelen over de chakra's geschreven. Bedankt!!

 2. Céderic Piens 22 april 2019 - 06:39
  Reply

  Ik heb geleerd dat de kruin chakra vanzelf opengaat als de andere 6 chakra's in balans zijn . Dat deze chakra eigenlijk niet veel focus vereist. Namasté

 3. Sari van der Spaan 25 april 2019 - 07:12
  Reply

  Dank je wel voor jullie reactie We kunnen niets forceren of afdwingen. Jezelf zien met je lichte en donkere kanten, je verlangens en teleurstellingen helpt om inzicht te krijgen in wie jij bent. Stap voor stap ruim je oude ballast op en maak je ruimte vrij voor nieuwe inzichten. Ons kruinchakra opent als we er klaar voor zijn, Stralen kan altijd. Mooie dag en een warme groet, Sari Warme groet, Sari

 4. Anja 16 september 2020 - 15:24
  Reply

  Misschien een beetje apart om te melden, maar veel mensen die in een flat wonen hebben zeer verkrampte kruin chakra's. Het gestommel en lawaai dat van boven kan komen, trekt de kruin dicht. En hoe je dan ook je chakra's wil laten openen door processen, het wordt regelmatig verstoord door focus op boven buren. In feite zit hun gronding of fundament in jouw plafond. Daardoor kun je zelfs het lijden in hun gronding binnen krijgen wat je dan ook gaat zitten verwerken. Toen ik zei: I invoke and activate the Cosmic Sovereign Law of activation onto my Crown Chakra, viel er zoveel weg. Want hoewel het gedwongen actie lijkt, kun je al enige tijd toe zijn aan kruin opening maar door woon en leef omstandigheden onnodig 'dichtgetimmerd' zitten n je kruin.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?