Spiritualiteit

Ontdek de 10 nieuwe chakra’s: de poorten naar hogere frequenties

Door Gastauteur
Ontdek de 10 nieuwe chakra’s: de poorten naar hogere frequenties

We zijn niet verbonden met 7, maar met 17 chakra’s! Heb jij de 5 Kosmische en 5 Aarde chakra’s al ervaren? Er gaat een hele kosmos voor je open. Coach Jacqueline Verhaegh staat in dit artikel stil bij de ‘nieuwkomers’. “De nieuwe chakra’s verbinden de Aarde en ons lichaam met het Universum, waardoor er een intense activatie kan plaatsvinden.”

De nieuwe chakra’s geven toegang tot je blauwdruk, je scheppend vermogen. Ze zijn verbonden met alles om je heen, ook met de Bron.

Jouw energiesysteem verandert

Over de 7 basischakra’s is veel geschreven. We kennen het kruinchakra, Derde oog chakra, Keelchakra, Hartchakra, Zonnevlechtchakra, Sacraalchakra en het Wortelchakra. Nu we naar een nieuw tijdperk bewegen, kunnen we méér energiecentra waarnemen. Dat komt door de verruiming van ons bewustzijnsveld: we gaan van de 3e dimensie naar de 5e dimensie. Naast de fysieke chakra’s kunnen we nu ook 5 Kosmische en 5 Aarde chakra’s in ons systeem ervaren. De energie op Aarde verhoogt en dus ook de energie in ons, wat invloed heeft op ons energiesysteem en de chakra’s. Zo kunnen we doorgroeien tot de ‘kosmische mens’ met een multidimensionaal bewustzijn. In dit kosmische bewustzijn kunnen we de kwaliteiten van liefde en eenheid tot uitdrukking brengen.

Hogere frequenties waarnemen

De veranderingen in onze chakra’s zorgen ervoor dat we nieuwe energieën kunnen integreren. Het gaat om hogere frequenties die we in de 3e dimensie gewoonweg nog niet konden waarnemen. De evolutie van de chakra’s betekent ook dat je informatie van binnenuit haalt in plaats van buiten jezelf. Ons innerlijk gevoel is in de 5e dimensie ons referentiekader. Hoe voelt het vanbinnen? Wat leeft er in jou? Resoneert de informatie? Iedereen kent zijn eigen waarheid: dat wat op dit moment bij jouw niveau van bewustzijn past. Universele taken worden op deze manier helder.

Toegang tot je scheppend vermogen

Chakra’s zijn vertalers van informatie die in jouw systeem aanwezig is. Het gaat om herinneringen op zielsniveau van vorige levens, alles wat je hebt meegekregen van je voorouders en wat je vanaf de conceptie hebt opgeslagen in je onbewuste. De nieuwe chakra’s geven toegang tot je blauwdruk, je scheppend vermogen. Ze zijn verbonden met alles om je heen, ook met de Bron.

Pijn en karma transformeren

De 17 chakra’s vertegenwoordigen elk een bepaald bewustzijnsgebied. Elk gebied heeft een eigen scheppingskracht en resoneert met een specifiek thema. Een chakra werkt als een transformator: het vertaalt informatie uit een hogere frequentie (kosmische energie) naar een lagere energie, die wij als mens kunnen waarnemen en begrijpen. Het kan ook andersom. Via een chakra kun je, vanuit een lager bewustzijnsgebied, een hoger bewustzijnsgebied binnengaan.

De chakra’s transformeren pijn, lijden en karma. Ze dragen bij aan het grote proces van loslaten waar we nu in zitten. We mogen karma loslaten om op zielsniveau te kunnen groeien tot kosmisch mens. Jouw persoonlijke energie stemt zich steeds meer af op hogere frequenties.

Het 17 chakra systeem

Het 17 chakra systeem werd in 1994 ontwikkeld door Jhadten Jewall. Jewall ontdekte dat we naast de 7 basischakra’s in ons lichaam ook nog 10 chakra’s buiten ons lichaam hebben waarmee we verbonden zijn. Het gaat om 5 boven ons hoofd en 5 onder onze voeten, in de Aarde. Zo worden de Aarde en ons lichaam verbonden met het Universum, waardoor er een intense activatie kan plaatsvinden.

De 5 Kosmische chakra’s

De 5 Kosmische chakra’s zijn de Grote Centrale Zon, Eenheidsbewustzijn, Intergalactische Poort, Sterrenpoort en de Zielenster. Ze zijn verbonden met het licht, je levensmissie, potentieel en blauwdruk. Het Eenheidsbewustzijn is het chakra waar de onvoorwaardelijke liefde huist. Het is de belichaming van ons bewustzijn waarmee we onze levensmissie kunnen volbrengen. Als je in liefde leeft, begrip hebt voor alles om je heen en je dienstbaar opstelt voor het hoogste goed van allen, leef je vanuit het Eenheidsbewustzijn. Als je ervoor openstaat, kun je het ontvangen in je hart.

De 5 Aarde chakra’s

De Aarde chakra’s geven jou de zwaartekracht die nodig is om alle kosmische energie, je plannen en ideeën te manifesteren en realiseren op Aarde. Ze zorgen voor aarding en harmonische verbinding met jezelf, je omgeving en het Universum. Het zijn de Aardester, Dolfijnenmatrix, Midden Aarde, Walvissenmatrix en het Hart van Moeder Aarde.

Visualisatie: De Dolfijnenmatrix voelen

Ervaar bijvoorbeeld tijdens een visualisatie van de Dolfijnenmatrix de vrolijke, kinderlijke en zorgeloze energie van dit chakra. Visualiseer dat je op het strand staat en dolfijnen ziet zwemmen in de zee. Neem een duik in het heldere water en maak langzaam en liefdevol contact met de dolfijnen. Stuur niets, laat het komen zoals het komt. Wat neem je waar in je lichaam? Maken de dolfijnen lichte, blije energie in jou wakker? Ben je dit gevoel kwijtgeraakt of herken je het in jezelf?

Het belang van goed aarden

Als jij je bewustzijn naar binnen richt en denkt vanuit het hart, kun je je afstemmen op de poorten, de chakra’s, boven en onder je. Dan overstijg je alle beperkende menselijke gedachtepatronen. Als jij je wilt ontwikkelen, is het nodig om diep en goed te aarden. Dan blijf je in balans wanneer je je verbindt met de hogere chakra’s. Het voorkomt dat je gaat zweven.

Geschreven door Jacqueline Verhaegh

Deze artikelen helpen je met aarden:

Hoogsensitiviteit: vijf manieren om te aarden in de lente
Makkelijke methode om je goed te aarden: een natuurlijke stroom van aarde-energie

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson is een praktische doe-boek. Leer hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de andere chakra’s:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reacties
 1. Vicky 14 april 2022 - 17:20
  Reply

  Interessante materie. Zou er graag meer over te weten willen komen!

 2. Annelies 14 april 2022 - 19:14
  Reply

  Voor ons ascencieproces is het van belang om diep te gronden zodat de hogere frequenties kunnen worden belichaamd en verankerd. Door het activeren van mijn aardesterchakra heb ik gemerkt dat ik de lichtenergie makkelijker kan downloaden en integreren in mijn lijf en ook in het kristalijne grid vd aarde. De oude 7 chakra’s evolueren ook mee. Er is nog niet zoveel bekend over de 17 chakra’s dus ben blij met dit artikel.

  1. Jacqueline Verhaegh 19 april 2022 - 09:51
   Reply

   Hai Annelies, mooie aanvulling op de tekst. Het is inderdaad in deze overgangsperiode heel belangrijk goed gegrond te zijn. De Aardester laat je krachtig aanwezig zijn in je lichaam. Naast negatieve energie afvoeren, helpt het ook toxines af te voeren op fysiek niveau.

 3. Anne C. Burgers-Kommeroh 15 april 2022 - 17:22
  Reply

  Jacqueline, mooi, dit artikel om ook via deze weg ons vertrouwd te maken met aanvullende chakra's die zo'n belangrijke rol spelen. Je doet goed werk!

  1. Jacqueline Verhaegh 19 april 2022 - 09:52
   Reply

   Dank je Anne!

 4. Ans 16 april 2022 - 09:45
  Reply

  Hoi Jacqueline, Wat een goed artikel, heel herkenbaar, heel intens en zoveel nieuws te ontdekken. Warme groetjes, Ans.

 5. Jacqueline Verhaegh 19 april 2022 - 09:54
  Reply

  Hai Ans, dank je voor je reactie. Er is zeker heel veel te ontdekken en dan is het goed om te voelen of dat het is, wat voor jou werkt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?