Spiritualiteit

Voorhoofdchakra: breng je zesde chakra in balans voor een betere verbinding met je intuïtie

Door Sari van der Spaan
Voorhoofdchakra: breng je zesde chakra in balans voor een betere verbinding met je intuïtie

Chakra’s kun je zien als bloemen. Ze komen tot bloei onder de juiste omstandigheden. Je kunt de bloei niet forceren of afdwingen. Je kunt wel het zaadje planten op een mooie plek en er goed voor zorgen. Je geeft haar voldoende water, voeding, zonlicht en mest. Zie hoe ze groeit en op een mooie dag is daar opeens de knop die prachtig is geopend en onder de juiste omstandigheden kan ze zich vermeerderen en keer op keer opnieuw stralen. Omarm jouw groeiproces en kom tot volle bloei.

Voorhoofdchakra: Derde Oog, intentie, intuïtie, gedachten en zintuigen. De kleur is indigo.

Voorhoofdchakra: Ik zie!

Bewustzijn van de keuzes die je maakt. Weten, waarnemen, intuïtie en kennis. Het chakra opent de deur naar de innerlijke zintuigen en verbind je eerst met je onbewuste zelf en dan geleidelijk aan met je Hogere Zelf. Je gaat meer en meer leven vanuit je eigen intentie en intuïtie. Gaande het pad van bewustwording zullen de nodige obstakels en uitdagingen zich voordoen. Ze horen bij het leven en op deze manier kun je leren om anders met bepaalde situaties om te gaan. Mild, zacht en liefdevol zijn voor jezelf en je groeiproces zijn hierbij belangrijk. Denk in oplossingen en niet in problemen.

Zie het proces als een rups die transformeert naar een vlinder. De rups heeft tijd nodig in haar cocon waarin zij zich kan voorbereiden op haar nieuwe leven als vlinder om te vliegen.

Voorhoofdchakra in balans: Je zicht is zuiver, het Derde Oog is het centrum van de waarneming. Je hoofd en denken zijn helder. Je kunt gezonde relaties aangaan met anderen, je bent liefdevol en positief en je weet wat je nodig hebt. Je deelt je kennis met anderen, zo helpen we elkaar.

Voorhoofdchakra uit balans: Je kunt moe en mat zijn, moeilijk grenzen stellen wat frustratie en vermoeidheid oplevert. Observeer de gedachten die jij hebt over jezelf, negatief denken sluit het voorhoofdchakra af met als gevolg een veroordelende en nauwe kijk op het leven.

Voorhoofdchakra in balans brengen

Neem tijd om je denken te veranderen. Mededogen en zelfwaardering helpen je zodat je een positief beeld hebt van jezelf en het chakra steeds meer helder kan functioneren. Ben jij liefdevol, vriendelijk en ondersteunend naar jezelf? Laat maar gaan, die negatieve gedachten en je zult merken dat je steeds meer energie zult hebben. Je energie kan zich steeds vernieuwen en blijven stromen. Je zintuigen worden op deze manier gevoed met zuivere energie, ook je denken zal helderder worden.

Oefening

Accepteer jezelf zoals je nu bent. Maak een lijstje met links jouw positieve eigenschappen en rechts jouw negatieve eigenschappen. Zo krijg je een duidelijk beeld en weet je beter waar je aandacht aan wilt geven.

Stel jezelf vragen als: Ben ik in verbinding met mijn eigen intuïtie? Mogen mijn gevoelens er zijn en geef ik ruimte aan mijn gevoelens? Als ik eerlijk ben, manipuleer ik mezelf of anderen? Bewust of onbewust?

Oefening: Stel een blauwe ster met 5 punten voor tussen je wenkbrauwen. Ga met je aandacht langst elke punt en noem ze Wijsheid, Waarneming, Verbeelding, Intuïtie en Kennis. Voel de energiestroom door elk van de punten stromen. Laat het licht van deze ster je hele hoofd vullen. Dit is het licht van bewustzijn, eenheid, liefde en schoonheid.

Affirmatie: Ik denk het beste over mezelf, altijd, in alle situaties. Ik vergeef het verleden en laat het los. Elke situatie is een kans op groei en genezing.

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson is een praktische doe-boek. Leer hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de andere chakra’s:

Deel dit artikel online
Reactie
  1. agatha Veerman 1 november 2020 - 13:06
    Reply

    Lieve mensen, wat geniet ik van alle lessen die ik krijg, Agatha.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?