Bewustzijn

Zo open je je keelchakra om krachtig te communiceren in stressvolle situaties

Door Gastauteur
Zo open je je keelchakra om krachtig te communiceren in stressvolle situaties

Zou je graag authentieker willen communiceren en echt verbinden met de mensen om je heen zonder dat je aan het pleasen bent? Open je keelchakra! In dit artikel lees je over effectieve communicatie en vind je een stappenplan voor de Keelmatrix om sterk te communiceren.

De meeste blokkades of verzwakkingen van het keelchakra uiten zich op een of twee tegengestelde manieren: als weinig praten of veel praten.

Effectieve communicatie

Voor effectieve communicatie is het niet alleen nodig dat we in staat zijn om te zeggen wat we denken, maar ook dat we in staat zijn om ons te verbinden. Verbinden doe je door te luisteren en waar te nemen, maar ook door te spreken. Wat we op een gegeven moment feitelijk communiceren – ons uiterlijke zelf – kan in lijn zijn met wat we werkelijk voelen, of niet. Zijn we erop gebrand om anderen te vertellen wat ze willen horen in plaats van onze eigen waarheid, dan weten ze nooit wie we werkelijk zijn en voelen we ons uiteindelijk geïsoleerd. Of je keelchakra geblokkeerd is, ontdek je in het eerste deel van dit artikel.

We kunnen wat we zeggen ook gebruiken om mensen met elkaar te verbinden. In die zin heeft ons keelchakra een veel diepere functie: het is het kompas van onze authenticiteit en integriteit. Mooie voorbeelden van momenten waarop je de versterkte energieën van je keelchakra voelde zijn de moeilijke momenten waarop je zei wat je werkelijk voelde of dacht en misschien wel anderen die macht over je hebben de waarheid vertelde; zonder daarbij boos te worden.

Open je keelchakra met de Keelmatrix

De keelmatrix kun je activeren voor ontmoetingen of situaties waarbij met name spreken of communiceren belangrijk is. Je kunt de keelmatrix inzetten om in stressvolle situaties met meer kracht en volume, duidelijker en/of authentieker te spreken. Of om de verbinding tussen je innerlijke en uiterlijke zelf te versterken en zelfverzekerd vanuit je hart te spreken wanneer je de neiging hebt om zenuwachtig door te blijven praten.

Bij de Keelmatrix gaat het niet alleen over krachtiger spreken; het gaat ook over werkelijk horen en begrijpen wat anderen tegen ons zeggen. Je kunt de Keelmatrix ook activeren in situaties waarin je je authenticiteit, zelfexpressie of gevoeligheid voor trillingen wilt vergroten. Heb je blokkades die verbonden zijn met het keelchakra, dan zou je natuurlijk ook een tijdje regelmatig de Keelmatrix kunnen gebruiken. Misschien is je probleem met spreken niet zozeer dat je niet authentiek bent, maar niet helder genoeg. Voor een aantal van deze situaties kan het goed zijn om ook andere chakratools uit het Chakrakracht voor vrouwen in te zetten.

De Keelmatrix

Voorbereidende stappen:

  • Zoek een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden en ga op een stoel of een kussen op de grond zitten en houd je rug zo recht mogelijk. Een paar kussens als steun in je rug is prima.
  • Let erop dat je geduldig blijft en niet over jezelf oordeelt. Het kan even duren voordat je echt voelt dat de Wortelkom geactiveerd wordt, of je hem voor je ziet en voelt dat hij actief wordt.
  • Respecteer je gevoelens. Voel je je geprikkeld, angstig of ongemakkelijk, neem dan even een pauze, verander het proces of probeer het een andere keer opnieuw. Je bent vrij om dit activeringsproces aan te passen.
  • Maak gebruik van de aspecten daarvan die het meest effectief zijn voor jou. Dit is jouw proces, dus vertrouw op wat je intuïtie je ingeeft, wat goed is voor jou.

Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen, kun je beginnen met de activeringsstappen.

Stap 1: Centreer je terwijl je zit, recht je rug en adem een paar keer diep in je buik.

Stap 2: Leg voorzichtig twee vingers op je stembanden, hum even zachtjes, zeg de eerste zin van een mantra of zing een noot van een liedje, om de trilling te lokaliseren.

Stap 3: Stel je een stralend blauw licht voor, precies onder de plek waar je deze trilling het duidelijkst voelt. Je kunt even experimenteren met de exacte kleur blauw. Ik vind de blauwe kleur van de lucht mooi, omdat die een gevoel van onmetelijkheid en ruimte oproept. Maar je kunt ook een fellere kleur kiezen en die visualiseren. Stel je voor, voordat je twee of drie keer humt, chant of een noot zingt, dat dit stralend blauwe licht onder je vingertoppen helderder wordt, terwijl het gevoed wordt door de geluidstrilling. Wees dan even stil en stel je in de stilte alleen maar het blauwe licht voor. Je kunt nu je vingers van je keel halen.

Stap 4: Visualiseer nu twee extra lichtpunten bij je oren en stel je een stralende lijn voor,Keelmatrix in de keelchakradie het licht bij je keel verbindt met deze twee nieuwe lichtpunten bij je oren. Focus een moment op dit beeld van de drie lichtpunten, één bij je keel en twee bij je oren, alle drie met elkaar verbonden.

Stap 5: Voeg nog twee lichtpunten toe onderaan je hals, waar deze overgaat in je schouders. Visualiseer lijnen die van je keel naar deze verbindingspunten tussen je hals en je schouders lopen. Houd het beeld vast van deze vijf blauwe lichtpunten die met elkaar verbonden zijn door lijnen.

Stap 6: Voeg nog twee laatste lichtpunten toe, één op je voorhoofd en één in je hartchakra. Je hebt nu een compleet plaatje van een stralend blauw licht in je keel, met zes lijnen blauw licht die uitstralen naar de punten op je voorhoofd, borst, beide oren en beide zijden van je hals: een matrix van stralend licht. Verder zie je dat het licht niet alleen tussen de punten in de matrix stroomt, maar ook in cirkels naar buiten.

Stap 7: Blijf een paar minuten zitten en bekijk dit beeld. Als je wilt, kun je nog een paar keer geluid maken en je voorstellen dat de trilling door deze lichtmatrix gaat.

Stap 8: Spreek onderstaande affirmaties uit, waarbij je erop focust dat je voelt wat je zegt:

  • Ik ben eerlijk.
  • Ik ben duidelijk tegen anderen.
  • Ik ben authentiek.
  • Ik ben expressief.
  • Ik ben ontvankelijk.
  • Ik spreek mijn waarheid.

Stap 9: Voel je je er klaar voor, maak dan een snapshot van je herinnering. Laat het beeld langzaam verdwijnen en doe je ogen open.

Succes!

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Dit artikel is een fragment uit 'Chakrakracht voor vrouwen' van Lisa Erickson. In dit praktische doe-boek leer je hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over chakra’s:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?