Bewustzijn

6 Netflix-documentaires die je inspireren

Door Melissa Blad
6 Netflix-documentaires die je inspireren

Vind jij het ook heerlijk om na een lange dag op de bank te ploffen met een mooie film of serie? Op Netflix staan er veel inspirerende documentaires, vaak met een mooie boodschap, die zeker de moeite van het kijken waard zijn! In dit artikel hebben we 6 titels voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Welke documentaire ga jij als eerste bingen?

1. Down to earth with zac efron

In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren van leven.

 

2. Brené Brown: The call to courage

Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en laat ons zien waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld. Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

De moed van imperfectie

In De moed van imperfectie beschrijft Brené Brown hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

bestel nu

3. Our universe

Volg het wonderbaarlijke, miljarden jaren oude verhaal van ons universum en de onlosmakelijke band met het leven op aarde in deze meeslepende documentaireserie.

4. Minimalism: Less is now

In deze documentaire staat ‘minder is meer’ centraal. De documentaire volgt het verhaal van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus die ook wel bekend staan als The Minimalists. Dat spullen niet gelukkig maken is de essentie van hun verhaal en deze film.

Minimalisme

In hun boek Minimalisme laten Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus zien hoe minimalisme je kan helpen om je te richten op wat echt belangrijk is. Er is meer in het leven dan rekeningen, geld en werk. Gezondheid, passie en persoonlijke groei: dat is waar het om draait.

bestel nu

5. Ram Dass, Going Home

Nu het einde van zijn leven nadert, vertelt de baanbrekende onderzoeker, auteur en spirituele leraar Ram Dass vanuit zijn huis op Maui over liefde, het leven en de dood.

6. Tidying up with Marie Kondo

In een reeks inspirerende woningmake-overs helpt de wereldberoemde opruimexpert Marie Kondo haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hen blij maakt. De japanse opruimgoeroe gaat op bezoek bij Amerikanen om orde te scheppen in hun rommelige huishoudens.

Opgeruimd!

Opgeruimd! is het boek van Marie Kondo. Hierin legt zij uit dat de sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Ze helpt je om op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

bestel nu

Deel dit artikel online
Reacties
 1. Els 9 augustus 2019 - 06:24
  Reply

  Marie kondo. Geweldig, het heeft mij zeker geïnspireerd om anders naar spullen te kijken en op een fijne manier op te ruimen.

 2. Yvonne 11 augustus 2019 - 06:44
  Reply

  Ik heb al een paar afleveringen van Marie Kondo gezien. Een geweldige en inspirerende manier om op te gaan ruimen.

 3. Zoë 12 augustus 2019 - 18:59
  Reply

  Jammerrrrrrr! Dacht ik weer wat inspirerende films te kunnen kijken, heb ik de eerste 5 allemaal al gezien... En dat terwijl ik heel weinig op Netflix bekijk ;) Maar goede tips inderdaad, haha..

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?