Astrologie

Maandhoroscoop augustus 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop augustus 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

Augustus 2023 staat in het teken van moeiteloos met de stroom meegaan en op een relaxte manier naar je levensdoel bewegen. “Stop met zo hard je best te doen en onthoud dat je een leven van gemak en zachtheid verdient.” Dat willen de sterren en astroloog Kate Rose je deze maand op het hart drukken. Lees wat augustus 2023 voor jouw sterrenbeeld betekent in onze maandhoroscoop van augustus 2023.

Het maakt niet uit hoe hard je het probeert of hoeveel werk je erin stopt, als het niet voor jou bedoeld is, is er niets wat je op het aardse vlak kunt doen om het zo te maken.

De energetische maandhoroscoop van augustus 2023

De vuren die je branden zijn de vuren waaruit je herboren wordt.

Geef je over aan de duisternis van het onbekende terwijl je aan deze gloednieuwe maand begint. Laat het idee dat je weet wat juist is of zelfs wat echt is, los. Laat ook het idee dat je al weet wat het beste voor je is, los. Laat in plaats daarvan alles wegbranden wat niet langer voor jou bedoeld is. Dit is een tijd van wedergeboorte.

Augustus 2023 begint tijdens de Venus retrograde in Leeuw. Deze retrograde maakt duidelijk dat je je niet langer kunt verbergen voor de waarheid. Hoewel je vele ideeën kunt hebben over hoe je denkt dat je leven zou moeten gaan, uiteindelijk, als het niet je kosmische doel is, zal het onvermijdelijk mislukken. Het maakt niet uit hoe hard je het probeert of hoeveel werk je erin stopt, als het niet voor jou bedoeld is, is er niets wat je op het aardse vlak kunt doen om het zo te maken.

Realiseer je dat het universum veel betere plannen voor je heeft dan jij je kunt voorstellen. Laat alle ideeën en overtuigingen los die je geketend hebben aan de overtuiging dat je jezelf op de een of andere manier moet uitputten om een leven op te bouwen waar je van houdt. Stop met zo hard je best te doen en onthoud dat je een leven van gemak en zachtheid verdient.

Als je terugkeert naar dit geloof en jouw kosmische weten, zul je begrijpen dat hoe meer je vasthoudt aan wat niet voor jou bedoeld is in je leven, hoe meer je zult worstelen. Als je loslaat en vertrouwt op het rad van het lot, zie je dat juist díe dingen waarvan je dacht dat ze je ruïneerden, je alleen maar sterker maken en uitkristalliseren wie je bent.

Augustus 2023 heeft twee volle manen wat betekent dat de tweede volle maan een blauwe maan is. Deze volle manen in Waterman en Vissen steunen je groei en reis. Ze leren je dat vrijheid altijd nodig is voor een overvloedig en vreugdevol leven. Wanneer je je overgeeft en de hete vuren in je leven accepteert als het geschenk dat ze zijn, zie je ook dat je uiteindelijk, in de as, bent geworden wie je bedoeld was te zijn. Dat betekent dat je nu het leven kunt omarmen dat altijd al voor je bestemd was.

Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van augustus 2023.

Maandhoroscoop augustus 2023 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: dinsdag 1 augustus 2023

Augustus staat voor jou in het teken van uitbreiding en groei. Er staat je een enorme upgrade te wachten die je je doelen nieuw leven zal inblazen en je leven opfrist. Het enige wat jij hoeft te doen is uit je comfortzone te treden en nieuwe mensen ontmoeten of contact leggen met vrienden die je al een tijdje niet hebt gezien. Of het nu leidt tot een nieuwe carrière of het uitbreiden van je geest in een spannende richting: jezelf openen naar de mensen om je heen zal je deze periode veel opbrengen.

De volle maan in Waterman zal het voordeel van deze nieuwe verbindingen in je leven benadrukken als je wordt uitgedaagd om het leven op een nieuwe manier te zien. Dit zal je uiteindelijk helpen om uitgebreider af te stemmen op het geluk en de overvloed die je hoopt te creëren.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: dinsdag 1 augustus 2023

Omdat de afgelopen tijd voor jou zo in het teken heeft gestaan van huishoudelijke zaken, is het nu essentieel om je aandacht te richten op jouw hogere doel. Wanneer je op werk voldoening ervaart of zelfs wanneer je weer in lijn leeft met je ambities, ben je namelijk geneigd om andere beslissingen te maken in je leven. Hierdoor voel je je meer geaard en gecentreerd, zodat je meer ruimte ervaart om echt aanwezig te zijn bij al het andere in je leven.

De volle maan in Waterman activeert het carrièregedeelte in je horoscoop. Je kunt hierdoor beter zien wat afgerond is en waar je meer aandacht aan moet besteden. Dit kan betekenen dat je risico’s moet nemen of, op zijn minst, een pad kiest dat onconventioneel maar tegelijkertijd kosmisch voelt. Onthoud dat het leven waar je naar verlangt nooit gevonden zal worden waar je nu bent, dus wees niet bang om iets nieuws te proberen. Het kan leiden tot alles wat je altijd al wilde.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: dinsdag 1 augustus 2023

Het geluk staat écht aan jouw kant in augustus als de volle maan in Waterman het geluk in je leven verlicht. Thema’s als reizen, avontuur, leren en zelfs spiritualiteit zullen je leven doordringen in augustus. Hierdoor kun je voor je zien dat het mogelijk is om jouw leven op een andere manier te omarmen dan je je ooit hebt voorgesteld.

Als Tweelingen verander je vaak van gedachten, maar het is ook oké om de richting van je ziel te veranderen. Het doel van het leven is namelijk om voortdurend te groeien en te leren. Daardoor ben je altijd op weg naar een grotere betekenis en een groter doel in je leven. Dat je misschien een pad begint dat je nooit had verwacht, betekent niet dat je iets verkeerd doet en met het universum aan je zijde zul je zeker precies vinden wat je zoekt.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: Woensdag 30 augustus 2023

Deze maand biedt je een speciale en unieke kans op groei. De volle maan in het sterrenbeeld Vissen kan namelijk voor wat extra geluk zorgen. Deze volle maan is bijzonder, want het is de tweede volle maan in deze maand. Dit is een zeldzame gebeurtenis die ook wel bekend staat als een blauwe maan. Het is belangrijk dat je zelf inziet wat deze gebeurtenis je kunt brengen. Ook al ga je momenteel door veel uitdagingen en transformaties heen, je bent de enige die het vermogen heeft om te zien hoeveel geluk en mogelijkheden zich om je heen bevinden.

Met de volle maan in Vissen kun je verwachten dat avonturen, reizen en nieuwe kansen om te groeien je omringen. Deze periode kan ook bevestigen dat het pad dat je hebt bewandeld de moeite waard is geweest en dat je precies bent waar je nu hoort te zijn.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: Maandag 28 augustus 2023

Er vindt dit jaar veel reflectie plaats in je leven, samen met het verlangen naar een groter doel. Het is niet langer bevredigend om te doen wat je altijd hebt gedaan, zelfs als je daardoor een leven hebt kunnen creëren dat goed genoeg is. Je verlangt naar passie, verbinding en ware betekenis in elk facet van je leven. Deze maand loopt Uranus retrograde in Stier, waardoor je carrière centraal zal komen te staan.

Uranus staat bekend als de planeet die voor ontwaken zorgt. Het sterrenbeeld Stier helpt je om de fundamenten van je carrière en professionele leven te herzien. In plaats van het gevoel te hebben dat je jezelf moet bewijzen, neem je een stap terug. Je denkt na over wat goed voelt voor jou en wat betekenis geeft aan je leven. Je wordt gelukkiger als je je meer afstemt op hoe je je wil voelen, in plaats van hoe je gezien wil worden.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: Maandag 28 augustus 2023

Je kunt deze maand gebruiken om je te realiseren dat ultiem geluk en zegeningen je al omringen. Het is makkelijk om je leven te vergelijken met dat van anderen, of je vast te bijten in het idee van hoe je leven eruit zou moeten zien. Maar zelfs als je alles hebt opgebouwd of bereikt wat je wil, betekent dat nog niet dat je de voldoening vindt die je zoekt. Stem daarom af op jezelf, op hoe je je voelt, en probeer met een nieuwe blik naar alles in je leven te kijken.

Op 24 augustus begint Uranus aan zijn retrogradereis in Stier en belicht jouw gebied van geluk. Deze periode zal vooral in het teken van reflectie staan en zal je minder directe actie ondernemen. Dit deel van je leven helpt je groeien en verbindt je met je grotere betekenis. Realiseer je tijdens deze reis dat elk pad dat je niet neemt geen gemiste kans is, maar juist de zegen waar je om gevraagd hebt.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: Woensdag 30 augustus 2023

Je begint deze maand met het gevoel alsof er van alle kanten aan je getrokken wordt, terwijl je verder in het rijk van reflectie en transformatie wordt geduwd. Dit levert je echter ook een voordeel op. Met de hoeveelheid werk die je aan jezelf en elk gebied van je leven hebt besteed, bereik je misschien een punt waarop een burn-out dreigt. Zelfs als je aan jezelf hebt gewerkt en elke kans om te groeien hebt aangegrepen, kan het voelen alsof vrede en welzijn nog steeds onbereikbaar zijn.

Gun jezelf deze maand een pauze en neem een stapje terug van het harde werken tijdens de volle maan in Vissen deze maand. In plaats van het gevoel te hebben dat je voortdurend een deel van je leven moet verbeteren of transformeren, kun je deze periode het voordeel van rust inzien. Het lijkt misschien een uitdaging of misschien zelfs eng, maar het is ook een kans om je te herinneren dat de kleinste momenten in het leven het belangrijkst zijn en dat je jezelf nooit hoeft uit te putten om ze te creëren.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: Woensdag 16 augustus 2023

Bereid je deze maand voor op een prachtig nieuw hoofdstuk in je carrière tijdens de nieuwe maan in Leeuw. Venus loopt nog tot begin september retrograde, maar dat betekent niet dat je geen nieuwe promotie kan krijgen of een ander carrièrepad zal gaan bewandelen. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat je het goede zal kunnen ontvangen, zonder de wat-als van een bepaalde situatie te overanalyseren. Er zullen altijd dingen zijn die onaf voelen in het leven, maar dat betekent niet dat je moet wachten met het maken van beslissingen, anders kun je in een eeuwigdurende fase van wachten terechtkomen.

Neem de teugels van je leven in handen en neem de beslissingen die je wil voor je eigen leven. Terwijl je carrière een boost krijgt, zie je de dingen ook op verschillende manieren veranderen. Stop met wachten tot er iets gebeurt en besef in plaats daarvan dat jij de enige bent die het leven kan creëren waar je van droomt.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: woensdag 16 augustus 2023

Om bij het leven te komen dat voor jou bedoeld is, moet je eerst door alles heen wat dat niet is. Door de retrograde van Venus in Leeuw ben je geïnspireerd geraakt om te kijken of alles wat je hebt gekozen deel uitmaakt van het leven dat je wilt leven. Je kunt er tijdens deze retrograde ook achter komen dat je in plaats daarvan een andere afslag hebt genomen en per ongeluk ergens terecht bent gekomen waar het niet bij je past. Dit maakt allemaal deel uit van het proces waarin je je realiseert dat de vrijheid die je zoekt niet alleen het vermogen is om te doen wat je wilt, maar ook om in je authentieke waarheid te leven.

De afgelopen periode is gevuld geweest met uitdagingen en reflecties. In augustus 2023 keert de hoop terug als de nieuwe maan in Leeuw opkomt en je geluk activeert. Verandering ligt in het verschiet; deze keer komt het in overvloed, met nieuwe ervaringen en avontuur. Accepteer de lessen zodra ze arriveren om volledig in je zegeningen te stappen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: zondag 27 augustus 2023

Wanneer je verstrikt bent geraakt in het naar je doelen toe werken, vergeet je er vaak eerst zeker van te zijn dat je doelen passen bij wat je echt nodig hebt. Mars, de planeet van actie en ambitie, schuift in augustus 2023 naar de volgzame Weegschaal, die licht werpt op zaken rondom je carrière en je anders naar de dingen laat kijken. Dit maakt allemaal deel uit van een belangrijkere verschuiving om je te helpen begrijpen dat carrièresucces niet altijd betekent dat je een bevredigend leven leidt.

Weegschaal heerst ook over balans, en op dit gebied van je leven gaat het niet alleen om wat je professioneel doet, maar ook om de samenstelling van je hele leven. Dit is je kans om te beseffen dat het geluk dat je zoekt ligt in het leren hoe je tijd en energie kunt geven aan de dingen in je leven waar je het meeste baat bij hebt. Als je dat doet, creëer je meer ruimte voor geluk en vreugde.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zondag 27 augustus 2023

Als je je krachtig voelt, neem je automatisch beslissingen die in lijn zijn met je hogere zelf. De Venus retrograde heeft je een pauze gegeven en zorgde ervoor dat je goed kon reflecteren op je romantische leven. Dit is echter slechts een deel van de transformatie waar je nu doorheen gaat. Een deel van wat er nu gebeurt is dat je de balans leert tussen het aarden van je wortels en het uitspreiden van je vleugels. Dit kun je oefenen wanneer Mars terugkeert in augustus naar Weegschaal. Deze verschuiving activeert ook je geluk.

Concentreer je op wat deze verschuiving van Mars betekent terwijl je op nieuwe en opwindende manieren groeit. Soms heb je het gevoel gehad dat je moest kiezen tussen je op je onafhankelijke pad wagen en het krijgen van de zorg en steun die je zoekt. Maar dat was slechts een illusie. Je hebt nooit hoeven kiezen, maar alleen geleerd om alles te ontvangen wat je nodig hebt, in het vertrouwen dat het ook is wat je altijd hebt verdiend.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zondag 27 augustus 2023

Je hebt alles in je om te slagen. Je mag leren om dat te voelen in plaats van aan jezelf te twijfelen. Zelftwijfel of het gevoel dat je niet hebt wat nodig is om je dromen waar te maken, plagen je vaak het meest. Gedeeltelijk komt dit omdat jouw dromen vaak zoveel groter zijn dan die van anderen, maar ook omdat je het makkelijker vindt om in de droom te leven dan uit te zoeken hoe je de stappen kunt zetten om de droom werkelijkheid te laten worden. Dit begon allemaal te veranderen toen Saturnus eerder dit jaar jouw teken binnenkwam. In augustus 2023, als Mars Weegschaal binnen schuift en jouw transformatiesector activeert, zul je eindelijk het gevoel hebben dat je het vertrouwen hebt dat je nodig hebt.

Mars heerst niet alleen over actie en ambitie, maar helpt je ook om je zelfverzekerder te voelen bij het aangaan van de uitdagingen van het leven. Verder helpt Mars je bij wat er nodig is om het leven van je dromen te leiden. Mars in Weegschaal zal je meer evenwicht en stabiliteit geven. Dit is een periode van transformatie, die zal bevestigen dat het veilig is om de risico’s te nemen die nodig zijn om je dromen te bereiken.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Wat zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in augustus 2023? Ontdek het in het astrologische weerbericht van augustus 2023.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekensWil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?