Astrologie

Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in augustus 2023 (en zo beïnvloeden ze jou)

Door Kate Rose
Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in augustus 2023 (en zo beïnvloeden ze jou)

Augustus heeft maar liefst twee volle manen, in Waterman en in Vissen! Het wordt intens, zegt de bekende astroloog Kate Rose. Ze staat in dit artikel stil bij de 6 krachtigste astrologische happenings van deze maand. “Als je nu niet kunt doen waarvan je droomt, is het belangrijk om de zaadjes van je wensen te zaaien.”

Dromen zijn niet alleen iets wat je wenst bij een vallende ster. Je moet ermee aan de slag!

De 6 belangrijkste astrologische gebeurtenissen in augustus 2023

Deze astrologische happenings hebben zeker invloed op jou in augustus. Dus weet wat er speelt!

Dinsdag 1 augustus: volle maan in Waterman

Augustus begint met een volle maan in het unieke teken Waterman. Ze moedigt je aan om los te komen van wat je heeft tegengehouden in jouw romantische leven. Waterman is het teken van de rebel en houdt er dus van om dingen op een onconventionele manier te doen. De maan staat nu recht tegenover de zon in Leeuw, waar liefdesplaneet Venus retrograde loopt.

Heel even komt het heldere besef: dit is de richting die mijn hart wil volgen, ik voel me vrij om dit te doen! Omarm dit moment – het is de moeite waard. Zelfs als het betekent dat jij je schouders eronder moet zetten en volop plannen moet maken.

Woensdag 16 augustus: nieuwe maan in Leeuw

Vandaag piekt de nieuwe maan in het hartstochtelijke vuurteken Leeuw, naast de asteroïde Juno, die over huwelijken heerst. Zaken worden duidelijk voor je. Maar nu Venus nog steeds retrograde loopt, heb je het gevoel dat je niet vooruitkomt, in elk geval niet op de manier of in het tempo zoals je wilt.

Een nieuwe maan is ook een kans op een nieuw begin. En zelfs als je op dit moment niet kunt doen waarvan je droomt, is het belangrijk om de zaadjes van je wensen te zaaien. Maak vandaag tijd om na te denken over je romantische keuzes: zijn ze in overeenstemming met je waarheid en je hart?

De Leeuw deinst nooit terug voor een gevecht. Maar in dit geval heb je er baat bij om precies uit te zoeken hoe jij je romantische doel bereikt vóórdat je in actie komt.

Woensdag 23 augustus: Mercurius retrograde in Maagd

Het begin van het Maagd-seizoen wordt gemarkeerd door Mercurius, die zijn retrograde in dit detail-georiënteerde aardeteken begint. Hoe helder jouw verlangens en waarheid ook zijn, er is altijd ruimte voor en behoefte aan nog meer reflectie.

Je kunt niet alleen maar hopen dat je op een dag het leven van je dromen leidt. Denk praktisch na: hoe kan ik het bereiken? Dromen zijn niet alleen iets wat je wenst bij een vallende ster, je moet ermee aan de slag! Zelfs als het maken van plannen of het uitvoeren van de meer alledaagse taken van het leven contraproductief of vervelend lijkt, vertrouw er dan op dat dit precies is wat je nu moet doen.

Maagd is ook een helend teken. Het helpt jou om de menselijkheid te begrijpen die in iedereen schuilt, dus ook in jou. Als je jezelf genade kunt tonen voor wat er in het verleden is gebeurd, dan voel jij je beter uitgerust om alles aan te pakken wat nodig is om het leven en de relatie op te bouwen waar jij van droomt.

Zondag 27 augustus: Mars in Weegschaal

Mars, de planeet van actie en ambitie, verhuist vandaag naar het diplomatieke teken Weegschaal. Hij daagt jou uit om je meer op eerlijkheid en wederkerigheid in relaties te richten.

Mars heeft net zijn verblijf in Maagd achter de rug. Hier werd je gestimuleerd om zaken vooral zorgvuldig aan te pakken, zoals bij dit aardeteken hoort. En om dus niet voor snelle onmiddellijke voldoening te gaan. Het was waarschijnlijk een productieve, maar ook frustrerende tijd.

Nu de kracht van Weegschaal jou begint te omringen, hunker je sterker naar een partner. Maar aangezien de planeten Venus en Mercurius nu retrograde lopen, kun je het best even rustig afwachten. Focus op jezelf en op het op orde krijgen van je leven. Dingen gaan verschuiven zodra de nieuwe maand begint. Het is essentieel dat jij je nu voorbereidt op de komst van die ene grote liefde. Richt je daarop – in plaats van er nu achteraan te jagen.

Maandag 28 augustus: Uranus retrograde in Stier

Uranus is de Grote Ontwaker. Hij begint vandaag aan zijn retrograde-reis in Stier. Uranus staat bekend om het brengen van schokkende veranderingen en het doen van onthullingen. Het helpt jou om van de ene fase in je leven naar de andere te gaan. In Stier draait het om de fundamenten van je leven, wat betekent dat het waarschijnlijk ook je thuissituatie en je relaties flink beïnvloedt.

Tijdens Uranus retrograde vertraagt de energie een beetje. Dit stimuleert jou om te reflecteren op de vraag: hoe ik nu leef, helpt dit mij niet alleen om mijn leven te transformeren, maar óók om meer stabiliteit te creëren?

Veranderingen en verrassingen kunnen natuurlijk altijd op je pad komen. Maar het gaat er nu om dat je nadenkt over de keuzes die je al hebt gemaakt. Zo kun je zien of jij misschien van richting moet veranderen of je aanpak moet aanpassen. In je relaties kan de waarheid aan het licht komen: wat je al die tijd hebt gedaan, is mogelijk niet in overeenstemming met je ware gevoelens. Als dit het geval is, dan kun je het veranderen.

Woensdag 30 augustus: volle maan in Vissen

Hoewel elke maand bijzonder is, is augustus vrij uniek omdat er twee volle manen zijn. Aan het begin én aan het einde van deze maand, die vol reflectie en verandering zit. Vandaag komt de volle maan in het teken Vissen op, die hoop, optimisme en onvoorwaardelijke liefde met zich meebrengt.

Hoewel augustus in vele opzichten gunstig uitvalt, is het ook een intense periode: eindelijk zie je de waarheid. En vervolgens wordt van jou gevraagd om je pad aan te passen. Deze volle maan is het tegengif voor alles wat de afgelopen maand als ploeteren voelde.

Dat je misschien nog een paar weken moet wachten voordat je werkelijk actie onderneemt, betekent niet dat je vreugde of voldoening hoeft uit te stellen. Sta jezelf toe om je hart te volgen tijdens de volle maan in Vissen. En geef jezelf alvast een voorproefje van dat waar je zo hard naartoe werkt.

Wat betekent augustus 2023 voor jouw sterrenbeeld? Je leest het in de maandhoroscoop.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekensWil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

 

 

 

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?