Bewustzijn

De spirituele betekenis van de koereiger: kom uit je hoofd & ontspan (juist nu!)

Door uitjebewust
De spirituele betekenis van de koereiger: kom uit je hoofd & ontspan (juist nu!)

Een snelle check: hoe voelt jouw nek op dit moment aan? Stijf of zelfs pijnlijk? Dan mag je dit artikel van natuurlezer Karen Bos zeker niet missen! Ze staat hierin stil bij de boodschap die de zeldzame koereiger voor jou heeft. Het dier laat zien hoe jij uit je hoofd in je hart komt. “Als jij je nek vastzet, wordt de doorstroming van liefdevolle energie vanuit Moeder Aarde door jou heen het Universum in beperkt.”

Velen van ons lopen op dit moment vast door opgekropte emoties in de nek en hals, het magische centrum van ons zijn.

Waarom HSP’ers vaak geen namen onthouden

Goh, daar zit een witte vogel bij een koe. Het dier lijkt op een reiger. Nou, dan wordt het ‘de koereiger’… Soms is het hysterisch hoe bijvoorbeeld dieren aan hun benaming komen. En mogelijk dekt het woord vaak de lading niet. What’s in a name?

Veel hooggevoelige mensen (HSP’ers) vinden het lastig om namen te onthouden. Omdat de namen die de mensheid draagt in hun ogen niet de lading dekken. Bewust of onbewust ken jij als HSP’er een energie aan iemand toe, bijvoorbeeld: leuk mens, mooi mens, lieve ziel… De energie of energetische frequentie van de ziel wordt meegenomen en tja, daar zijn geen woorden voor. Het is dus geen mankement als je namen niet kunt onthouden. Het is een zegen dat je anderen als energie waarneemt.

Hulp uit onverwachte hoek

De witte koereiger is te vinden in moerasgebieden en weilanden. Vaak tussen de koeien en schapen. Koereigers vallen op, omdat ze ook óp de dieren zitten en die vinden dat best. Als een koe in het gras ligt en er vliegen op haar hoofd zitten, laat ze zich verzorgen door de koereiger, die deze oppeuzelt. Wat een mooie interactie en verbinding. De een helpt de ander.

Dat kan in jouw leven op eenzelfde manier voorkomen. Misschien op dit moment. Net als je ergens in vast lijkt te lopen, komt er uit onverwachte hoek een opening. Iets wat jou verder helpt. Je mag ervaren dat er voor je gezorgd wordt. Dat je beschermd bent en net als de koereiger een beschermde diersoort bent. Dat je belangrijk bent, want anders geschiedt dit niet.

Samen sta je sterk

Je bent dus nooit alleen. Net zoals de koereiger dat niet is: die leeft in kolonies. Het zijn soortgenoten die samen een hechte groep vormen. Het laat ons denken aan de vroegere indianenstammen, waar ze al heel ‘hip’ in een community leefden. Door de wereldwijde ontwikkelingen wordt de mens meer en meer gepusht om zelf te creëren en daarbij het samenspel met anderen op te zoeken. Waar de digitale verbinding nu nog leidend is, wordt menselijke interactie weer leading. Zorg dragen voor elkaar en de omgeving komt centraal te staan, net als in het leven van de koereiger.

Jij zit op deze weg. Voel je het? Je wordt geleid en begeleid, ook door liefdevolle ongeziene energieën. Ervaar maar eens wat er om jou heen is wanneer jij je alleen voelt of voor een moeilijke keuze staat. Vaak kun je in elk geval de support voelen van overgegane zielen die van jou houden. Ze mogen niet ingrijpen, maar mogen je wel helpen als je erom vraagt.

Zitten jouw nek en schouders vast?

Wat opvalt aan de koereiger: hij heeft een soort slangennek. Het is een flexibel geheel dat uitgerekt, maar ook helemaal ingetrokken kan worden. Sta jij vaak in de ‘ingetrokken modus’? Anders dan bij de koereiger heb jij je nek en schouders vastgezet. Dit wijst op stress, van welke aard dan ook. Het is belangrijk om jouw hals en nek weer vrij en flexibel te maken, net als die van de koereiger.

Jouw nek is een heel belangrijk episch centrum voor doorstroming van je energiebanen. De nek koppelt ons lijf, het grootste deel van ons voertuig, aan ons hoofd. En wat gebeurt er als de koppeling van een auto niet meer werkt? Juist, dan rijdt hij niet meer. Als jij je nek vastzet, wordt de doorstroming van liefdevolle energie vanuit Moeder Aarde door jou heen het Universum in beperkt.

Energieën afvoeren

Alles wat van ‘boven de nek’ komt, kun je lastig afvoeren. Bijvoorbeeld negatieve gedachten. Het zijn niets anders dan energetische frequenties die je mag loslaten via je ruggengraat, staartbotje en voeten naar de kern van Moeder Aarde. Daar waar zij alles in het vuur transformeert. Voel eens of jouw nek in de S-bocht zit. Gewoon door met je handen te voelen, maar ook energetisch. Stroomt het daar allemaal wel lekker soepeltjes? Of zit er ergens een brei die de doorgang blokkeert?

Zorg goed voor je schildklieren

Tot nu toe ging het vooral over de achterkant van de nekkoppeling. Maar je nek heeft ook een voorkant. Je hals is de belangrijkste inlaat- en uitlaatklep van jouw zijn op heel veel verschillende gebieden. Weet je dat hier het belangrijkste hormoonhuishoudings-systeem van je lichaam huist? Jouw schildklieren. En dat is ook weer een fantastisch woord. Je schildklieren (en er zijn ook nog ‘bijschildklieren’) vormen het schild van jouw immuunsysteem. Het is net of alles wat jij tot je neemt eerst langs dit schild gaat voordat het doorgeslikt wordt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je heel veel ‘knutselvoedsel’ eet. Er komen deuken en scheuren in dat schild en dan krijg je lekkage. Jouw lichaam kan niet meer optimaal functioneren. Energie lekt weg en je raakt uit balans.

Keelchakra: je liefdevol uitspreken

Weet je dat de schildklier de vorm van een vlinder heeft? Het dier dat voor transformatie staat. De schildklier heeft dan ook een diepgaande connectie met jouw endocriene systeem. Daar waar bewustzijn is gehuisvest in jouw hoofd, in de buurt van je fontenel. Al van baby af aan is het de kwetsbaarste plek in jouw hoofd en energetisch is het de plek van jouw zijn.

Ook bevindt zich hier de 5e chakra. De keelchakra, waar emoties geuit of juist vastgehouden worden. Misschien mag jij wat meer ‘ventileren’. Uitspreken is voor velen zo lastig. Het negatieve en boze, daar weten we wel weg mee. Maar hoeveel mensen kunnen niet ‘ik hou van jou’ uit hun ‘strot’ krijgen? Een ‘ik hou van jou’ vanuit de grond van je hart, waar je hele lichaam op mee trilt.

Als je hier moeite mee hebt, zegt dat iets over hoeveel jij diep vanbinnen van jezelf houdt. Misschien laat de koereiger jou daarom zijn bijzondere nek zien. Heb je jezelf te lang ‘met de nek aangekeken’? Werk aan de winkel. Kun je voluit in de spiegel tegen jezelf zeggen: ‘Ik hou van jou, lief mens’? Oefen het. Het opent je en maakt dingen los die je nu verstikken.

Opgekropte emoties uiten & helen

Jouw stembanden, die ook in je hals zitten, vormen het communicatiemiddel in deze wereld. We kunnen geluiden voortbrengen en ons daarmee verstaanbaar maken en elkaar daardoor wel of niet begrijpen. Velen lopen op dit moment vast door opgekropte emoties in dit magische centrum van ons zijn. Dingen die erom vragen uitgesproken te worden, omdat ze al veel te lang zijn blijven hangen in die S-bocht van de koereigernek. Als er hoogoplopende emoties zoals teleurstelling en verdriet aan jou kleven of misschien onuitgesproken ‘het spijt me’s’ of te weinig gedeelde ‘ik hou van jou’s’, zorg dan nu dat je dit episch centrum vrijmaakt. Voor jezelf, maar ook voor de ander(en).

Niet wijzen naar de ander over zijn of haar aandeel in jouw emotie. Je hoeft alleen maar te uiten waar jij je geraakt voelt en wat dat voor jou met zich meebrengt. Durf ook uit te spreken waar jij over je grenzen van liefdevolheid bent gestapt en anderen misschien pijn hebt gedaan. Het kan alleen geheeld worden als jij je vanuit kwetsbaarheid open en eerlijk uitspreekt. Dan zal de ander geraakt worden en ook zijn of haar stukken mogen helen. Hoe mooi is dat?

Een luchtiger leven

Tot slot is jouw hals, nek, keel, de belangrijkste ‘inlaat’ van jouw voertuig. Niet alleen voor eten, ook voor zuurstof. In je luchtpijp voeg je zuurstof aan je machine toe om tot het juiste mengsel te komen, dat jou maximaal energie oplevert en de levensduur van je lijf bepaalt. Zonder zuurstof kan niets op deze planeet leven. Als je nek vastzit, adem je waarschijnlijk heel vluchtig en hoog in de borst. Hét teken dat jij vooral in je hoofd zit en niet door je hele zijn ademt. En dat je het leven te serieus neemt, de lasten zwaarder maakt dan ze zijn.

Adem! Tot in je tenen. Ook dat heeft alles te maken met aarding en de verbinding met je lijf. Het is essentieel om een stuk luchtigheid aan je leven toe te voegen. Misschien eerst door opluchting te creëren (door de hierboven beschreven zaken). Maar dan, dan kan alles vrij stromen. De S uit jouw nek is gladgestreken.

Kom uit je hoofd en ontspan

Degenen die alleen in het hoofd zitten, en dat zijn er wereldwijd echt heel veel op dit moment, kunnen niet meer zuiver nadenken. Geen oorzaak-gevolg meer zien. Niet meer gevoelsmatig inschatten wat actie voor reactie oplevert. En als er dan een reactie komt, kunnen ze ‘er met hun hoofd niet bij’ wat er gebeurt of waarom.

Lief mens, jouw lichaam is nodig om als geheel goed in de wereld te kunnen functioneren. Om in verbinding te blijven met alles wat leeft, inclusief jezelf. Zorg voor een ontspannen houding ten opzichte van jezelf en wat zich in de wereld afspeelt. De koereiger maakt je hier attent op.

Voor meer informatie kijk op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Lieve 24 augustus 2022 - 18:07
  Reply

  Hallo, ik ben op zoek naar de betekenis wanneer een reiger in je leven verschijnt. Ik vind alleen de koereiger hier bij jullie, staat die ook symbool voor een gewone grijze reiger ? Alvast bedankt Lieve

  1. uitjebewust 18 september 2022 - 08:35
   Reply

   Je kunt hier kijken Lieve: https://uitjebewust.nl/de-reiger/

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?