Hooggevoeligheid

HSP: laat negatieve gedachten, stress en spanning los met deze herfstmeditatie

Door Jolanda Hoogkamer
HSP: laat negatieve gedachten, stress en spanning los met deze herfstmeditatie

Ben jij hooggevoelig en vind je het soms lastig om hiermee om te gaan? Dan kan het zijn dat je meer last hebt van stress en spanning. Of misschien heb je wel last van negatieve gedachten die zich steeds weer herhalen in je hoofd. In dit artikel lees je hoe het komt dat je hier last van hebt en krijg je een herfstmeditatie en tips om stress, spanning en negatieve gedachten los te laten.

Meer last van stress en spanning

Als je hooggevoelig bent dan ontvang je meer informatie uit je omgeving en je verwerkt deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Dit is iets waar je mee om kan leren gaan en zodat je er geen of veel minder last van hoeft te hebben. Als je dit (nog) niet hebt geleerd dan kan het zijn dat je wel last hebt van de hoeveelheid informatie die er bewust en onbewust bij je binnen komt. Hierdoor kun je eerder last hebben van stress en spanning. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals stemmingswisselingen, huilbuien, boosheid of allerlei lichamelijk klachten. Bij langdurige stress en spanning worden de klachten meestal erger.

Hoe negatieve gedachten zich blijven herhalen

Per dag hebben we zo’n 40 tot 60.000 gedachten. Onderzoek toont aan dat 90% van die gedachten, herhalende gedachten zijn, waarvan het merendeel negatief is. Ik vergelijk het wel eens met een film die de hele dag in je hoofd draait. En die film die is gekleurd door alle dingen die je hebt meegemaakt. Vaak zijn het de negatieve dingen die onbewust in onze film een grote rol spelen. Die film bepaald heel sterk je gedachten en ook je zelfbeeld: hoe jij over jezelf denkt. Door je bewust te worden van jouw film en de negatieve delen van de film die zich steeds herhaald kun je de film gaan onderbreken. Door dat onderbreken van die negatieve film, komt er ruimte voor een andere film, die jij zelf kan creëren. Een film die positiever is en vol zit momenten waar jij je gelukkig door voelt.

Tips om negatieve gedachten, stress en spanning los te laten

Soms lijkt het lastig om stress, spanning en negatieve gedachten los te laten. Of het gevoel komt steeds weer terug. Weet dat steeds als jij een cirkel doorbreekt en het wel lukt om stress, spanning of die negatieve gedachten los te laten er steeds meer ruimte komt voor ontspanning, geluk en positieve gedachten. Dit doorbreken kun je doen door je aandacht te richten op positieve dingen, situaties en mensen. Vind je het echt lastig om de negatieve gedachten of het gevoel van stress en spanning te doorbreken? Dan kan een geleide meditatie je helpen.

Herfstmeditatie om stress en spanning los te laten

Deze herfstmeditatie helpt je om je over te geven aan diepe ontspanning, rust en zachtheid. De herfst laat je de schoonheid van loslaten zien. Laat je inspireren in deze meditatie om negatieve gedachten, stress en spanning los te laten.

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Vind je eigen manier, jouw eigen ritueel, om los te laten wat niet langer bij je hoort. Dit boek is als een soort rituelenbijbel zodat je vol inspiratie kunt rondkijken naar rituelen met het paganistische jaarwiel, de maancyclus, altaren en ceremonies.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Misschien vind je deze meditaties ook leuk:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reactie
  1. Angela 27 september 2020 - 07:36
    Reply

    Fijn, had ik net even nodig...

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?