Spiritualiteit

Is het mogelijk om jezelf te bevrijden van karma? Een andere visie op karma en vorige levens

Door Michèle Lippus
Is het mogelijk om jezelf te bevrijden van karma? Een andere visie op karma en vorige levens

Jaren geloofde ik dat het aflossen van karma en spiritueel groeien mijn belangrijkste levenstaken waren. Toch voelde karma voor mij aan als een keurslijf. Net alsof het om mijn spirituele bankrekening ging, waar ik liever een positief saldo op zag staan dan een negatieve balans. Om één of andere reden bleven er maar situaties de kop opsteken die ik kon missen als kiespijn. Het leek wel een “never ending story”. Gelukkig was ik niet alleen. Rond mij hoorde ik heel wat kindred spirits hun verhalen over steeds zwaardere lessen en dat ze ook graag eens een pauze willen inlassen. Je weet wel, gewoon even zorgeloos kunnen en mogen leven.

Like attracts like

Dit was toen mijn visie: hoe meer ik goede daden verricht en karmische schuld aflos, hoe beter mijn leven zal worden. Dit zou een positief effect hebben op dit leven en toekomstige levens. Een overtuiging die ik nooit in twijfel heb getrokken tot ik me ging verdiepen in de Wet van Aantrekking.

The Universe doesn’t hear what you are saying. It only feels the vibration that you are offering – Abraham Hicks

Toch ben ik geneigd om te geloven dat karma niet meer is dan een reactie op onze persoonlijke vibe. Einstein was ervan overtuigd dat alles, inclusief je mindset, energie is. Geef hem maar eens ongelijk! Dankzij onze moderne technologie en een groeiende interesse vanuit de wetenschap, kan men bewijzen dat licht en geluid, maar ook onze gevoelens en gedachten energie zijn.

Wat is jouw vibe?

Onze trillingen werken als een radio. We resoneren met mensen en situaties met dezelfde trilling. Bijgevolg stemmen we af op die ene zender die het meest overeenkomt met onze trilling. Indien onze trilling afwijkt van een bepaalde frequentie, is het net alsof we op ruis stoten. We zoeken verder tot we eindelijk een boodschap horen die onze aandacht trekt.

Als we begrijpen dat wat we zien, horen, voelen en meemaken een pure projectie is van onze eigen vibratie, kunnen we op termijn anders omgaan met onze gedachten en emoties. Het heeft behoorlijk wat gekost om dit in te zien. Vanuit introspectie en met de nodige zachtheid voor mezelf, heb ik eindelijk een shift kunnen maken. Het voelt zo heerlijk om te ervaren dat ik mijn leven zelf in handen heb.

Anders kijken naar goed en fout

Onlangs zag ik een prachtig citaat op mijn Flow kalender. “Fout is een manier om de dingen te doen“. Wat kunnen we ons toch zo straffen voor schijnbaar foute beslissingen. Het streven naar perfectie, waar er geen marge is voor zogenaamde fouten, weegt zo zwaar door. Het zou voor heel wat mensen bevrijdend zijn te beseffen dat fouten maken geen drama is.

Ik ben blij dat quotes als “good enough is the new perfect” met veel gejuich en een dikke vette YES onthaald worden! Hoe heerlijk is dat! Eindelijk is het OK om je eigen onvolmaaktheid te mogen omarmen.

Hoe zou het zijn als we het leven bekijken als een groot avontuur? Jij bent aan het stuur van deze ervaring, waarbij je vrij mag kiezen welke weg je wilt bewandelen. En vind je het niet leuk wat je ervaart? Kies dan een andere weg die wel goed voor je aanvoelt!

Als we Abraham Hicks mogen geloven, is het leven gemaakt om welzijn te ervaren en in overvloed te mogen leven, niet om fouten uit vorige levens te herstellen. In tegenstelling tot wat heel veel mensen geloven, hebben we de kracht en vrijheid om het beste leven voor onszelf te scheppen, keer op keer.

Als jij nu mocht kiezen, hoe wil jij dan dat jouw ideale leven eruit ziet?
En wat als dit dichter bij is dan je je kan inbeelden?
Wat is er allemaal mogelijk als je je durft open te stellen tot zo’n realiteit?

Hello Now Age

Als ik terugblik op 25 jaar flirten met spiritualiteit, kan ik zeggen dat ik al heel wat gelezen en gehoord heb. Op mijn 15de was ik al geboeid in alles wat met esoterie te maken had. In al deze jaren ging ik steeds op zoek naar bevestiging op de vraag die velen zich stellen: wat is mijn missie hier op Aarde? Het enige dat ik als antwoord heb gevonden, was nog meer verwarring. Zoveel tegenstrijdige visies en overtuigingen maakten dat ik in 2006 mijn rug toekeerde naar spiritualiteit.

Na ongeveer 10 jaar besloot ik me terug open te stellen. Het grote verschil is dat ik esoterie en vorige levens naast me neer heb gelegd en het leven in het hier en nu heb leren te omarmen. Dankzij mijn coachopleidingen, heb ik geleerd naar mezelf te kijken, te stoppen met me af te straffen voor mijn zogezegde misstappen en met een gezonde nieuwsgierigheid met te verdiepen in Mindfulness een de Wet van Aantrekking.

Zo leef ik nu:

Elke dag is een nieuwe uitnodiging om mezelf te kunnen en mogen zijn, in al mijn imperfectie.
Elk moment is een nieuwe kans om de beste versie van mezelf te zijn.
Mezelf vrij te maken van oude pijnen en belemmerende overtuigingen.
Maar boven alles, elk moment is een nieuwe kans om mijn droomleven waar te maken.

Klik hier voor een motivational speech van Dr. Joe Dispenza rond de werking van de kracht van gedachten en emoties

The Secret

The Secret

Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval... Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt - een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reacties
 1. Noor 24 april 2021 - 14:42
  Reply

  Prachtig artikel. Ik heb onlangs een website met eigen tarotkaarten ontworpen. Het diende voor mij om alle kennis en wijsheid die ik voelde te stroomlijnen en deurtjes te openen naar het 'nuchtere nu'. Het werkt verslavend, esotherie. waar de Essentie theorie is. groetjes, Noor

  1. Michèle Lippus 26 april 2021 - 11:16
   Reply

   Wat leuk dat je je innerlijke stem volgt en ja, ik hou ook van het "nuchtere nu" (leuke term trouwens) Bedankt voor je complimentje! Fijne dag Noor. Groetjes, Michèle

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?