Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur indigo?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur indigo?

Ik ben indigo en hou me bezig met hoofdzaken en inzichten. Ik heb een ruim denkend vermogen en maak daar dan ook gebruik van. Door me emotioneel op de vlakte te houden lijk ik oppervlakkig. Echter niets is minder waar, en trouwens daar ben ik ook van, van de waarheid. Als ik later groot ben wordt ik vast diplomaat, rechter of wijsgeer. Ik ben een kei in zaken gescheiden houden. En al klinkt je dat wat koel in de oren, velen doen hun voordeel met mij. Ik ben scherpzinnig, eerlijk en to the point.

Kleur van de nacht

Mijn donkere kant is die van de nacht en in de nacht. Ik trek me graag terug om naar de sterren te kijken en te filosoferen. Om helderheid van geest te krijgen in het donker van mijn gedachte. Met die inzichten kom ik verder en breng ik de ander weer op het recht pad. Ik zie helder en hou ook jou graag een spiegel voor. Ik ga nooit over de rooie, heb alles onder controle en van uit mijn bol zie ik de lol niet in.

Serieus en conservatief

Ik vind los leven en loslippig zijn ongepast en ongemakkelijk. Ik ben wellicht wat conservatief en traditioneel. Ook ben ik een koelbloedige, geweldige zakenpartner. Door mijn intellect, mijn discipline, mijn arbeidsethos, mijn analytisch vermogen en mijn discretie laat ik mij niet verleiden tot minderwaardigheid en neem mijn werk zeer serieus. Ik ben Indigo en werp een licht in het donker en op je kwestie. Ik maak de nacht aaibaar opdat jij lekker kunt slapen. En wie ben jij? Welke kleur past jou? En met welke kleur heb je helemaal niets maar zou geweldig zijn daar iets meer van in huis te hebben? Geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Boekentip van de redactie: Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

 


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou?

Indigo, kleur van inzicht en discipline

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, rood.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. Milene 30 juli 2016 - 11:27
  Reply

  Vind de psychogische benadering van kleuren interessant van Anne Lies

 2. Milene 30 juli 2016 - 11:28
  Reply

  Probeer me in te loggen ?

 3. Anne-Lies 31 juli 2016 - 20:25
  Reply

  Milene, Dankjewel voor je compliment. Met Lie(f)s

 4. Deze kleuren zorgen voor een positief gevoel – Beautyou 19 mei 2021 - 08:57
  Reply

  […] Indigo staat voor inzicht en discipline. De kleur zorgt voor de onbewuste krachten in ons lichaam. […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?