Bewustzijn

Ben jij een lichtwerker?

Door Irene Verweij
Ben jij een lichtwerker?

Voordat we als ziel in dit leven incarneerden, hebben we een plan opgesteld. Iedere incarnatie proberen we bepaalde aspecten* te leren. Naast deze persoonlijke levensopdrachten nemen sommige zielen ook nog een extra opdracht mee. In sommige gevallen is dat de opdracht om als lichtwerker aan de slag te gaan.

Ben jij een lichtwerker?

Als jij een lichtwerker bent, weet je dat omdat je niet met opgetrokken wenkbrauwen reageert op deze term. Je voelt niet de behoefte om vanuit je verstand hier allerlei rationele vragen over te stellen. Als jij een lichtwerker bent, voel je diep in je binnenste herkenning ten aanzien van deze benaming.

Met andere woorden: wanneer jij je aangetrokken voelt tot de term lichtwerker, weet dan dat jij er een bent. Bovendien leest iemand die geen lichtwerker is, dit artikel ook niet. Simpelweg omdat hij/zij niet geïnteresseerd is en er niets resoneert.

Wat doet een lichtwerker?

Een lichtwerker brengt heel simpel gezegd meer licht en liefde naar de aarde. Maar voordat iedere lichtwerker hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk dat die liefde en dat licht eerst richting zichzelf gaat. Vanuit een lege portemonnee kun je immers niets weggeven.

Wat ik tijdens de Lichtwerker opleiding en workshops vaak ervaar, is dat veel deelnemers hier moeite mee hebben. Ze zijn hun hele leven gewend om te geven. De aandacht is vooral extern gericht. Dat lijkt op zich heel nobel maar is het niet; wanneer we alleen maar weggeven en onszelf in dit proces overslaan, geven we met een onderliggend eisenpakket.

‘Ik geef alles, maar ik wil daar wel wat voor terug hebben’, is dan vaak de (onbewuste) gedachte. Dat is geen geven maar nemen. Iedereen die wel eens verzucht heeft: ‘Ik voel me helemaal leeg gegeven’, weet dat je in deze valkuil vastzit.

Maar dat is toch egoïstisch?

Er is een groot verschil tussen zelfzucht/egoïsme en egocentrisme. We zijn egoïstisch als we alleen maar aan ons eigenbelang denken. In geval van egocentrisme denken we aan ons eigenbelang – lees, we zorgen goed voor onszelf – met als doel om vanuit deze overvloed aan een ander te geven. Daar is dus niets egoïstisch aan. Bovendien kun je van hieruit vrijelijk geven, ongeacht wat de ander ermee doet. Je bent onthecht van het resultaat.

Openen van het hart

Het eerste wat een lichtwerker dus mag gaan doen, is vooral zichzelf veel licht en liefde geven. Er mag gewerkt worden aan het openen van het hart. Dit omdat een lichtwerker vooral veel kan helen in de wereld op gevoelsniveau. Alles wat opgepikt wordt in de omgang met anderen, al die gevoelens die een ander persoon denkt te kunnen weigeren – mag een lichtwerker door zich heen laten stromen. Hierdoor help je een ander – zonder er woorden aan gegeven worden – op gevoelsniveau. Immers, voelen = helen.

Het blijft overigens fascinerend dat wij mensen denken dat we gevoelens kunnen ‘wegstoppen’. Wanneer je besluit dat je een gevoel wilt wegstoppen, heb je hem allang gevoeld. Door hem ‘weg te stoppen’ houdt je het gevoel echter vast; het verhardt en vervormt, waardoor je er veel last van krijgt. Als we een pijnlijk gevoel voelen, hoeven we hem alleen maar door ons heen te laten stromen, waardoor het gevoel weer weg kan gaan.

De pijn van een gesloten hart

We zijn als mens kwetsbaar. Daar ontkomen we niet aan. Ook met een gesloten hart zullen we geraakt worden door pijn. Sterker nog, we voelen de pijn veel sterker. Niet alleen omdat een gesloten hart pijn doet, maar ook omdat pijn in een gesloten hart niet meer weg kan. Een open hart is transparant: het voelt de pijn maar vanwege zijn openheid laat het de pijn door zich heen stromen. Hierdoor kan het verdwijnen. Een open hart heeft een stabieler en ruimer energieveld, waardoor het minder hard en snel geraakt wordt, wanneer er pijnlijke gebeurtenissen zijn.

Hoe open ik mijn hart?

Als jij jezelf als lichtwerker herkent, heeft het openen van je hart prioriteit. Er zijn hier eenvoudige oefeningen voor, die je zelfs (juist!) kunt doen als je je tanden staat te poetsen. Een voorbeeld is deze oefening:

Adem diep en rustig door, helemaal tot je onderbuik.
Grond jezelf door middel van wortels te visualiseren.
Adem vervolgens een paar keer heel rustig door in je (energetische) hart.
Zeg hardop (of wanneer je een tandenborstel in je mond hebt – denk 😊) die woorden die je zo graag altijd van een ander hebt willen horen. Wees vooral scheutig hiermee en herhaal deze woorden een flink aantal keer terwijl je rustig door je hart blijft ademen.
Stel je voor dat je hart zich als een bloem opent.
Visualiseer tenslotte je aura in wit licht om je heen.

Als je bovenbeschreven oefening regelmatig doet, ga je verschil merken. Niet alleen in de manier hoe je met jezelf omgaat, maar ook hoe je met anderen omgaat. Een lichtwerker begint altijd met zichzelf en met zijn omgeving. Iedere keer wanneer jij liefdevol reageert op iemand, doe jij de term lichtwerker eer aan.

In licht en liefde,

Irene Verweij
* Graag verwijs ik naar de reeks van twaalf artikelen die ik over deze levensopdrachten heb geschreven, die lees je via deze link.

Boekentip: Lichtwerker

Boekentip: Lichtwerker

Dit is een fragment uit Lichtwerker van Sahvanna Arienta. Het is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Irene Verweij
Irene Verweij

Irene Verweij geeft trainingen in 'Bewust leven, Bewust sterven'. Hoe kun je vergankelijkheid gebruiken om ten volle te gaan leven? Hoe kom je in het reine met verlies en de dood? Waarom is het belangrijk om je voor te bereiden op je sterven? Dit zijn de kernvragen, waarmee ze graag werkt. Irene begeleidt mensen vanuit hart en ziel. Ze werkt graag op het snijvlak van psychologie en spiritualiteit. Irene heeft 6 boeken geschreven. Kijk graag voor meer informatie ireneverweij.nl.

Reacties
  1. Astrid 5 maart 2018 - 09:53
    Reply

    Irene, Wat een mooi....."verhaal" over of je een lichtwerker bent! Dank je wel voor de duidelijkheid, het Licht wat je laat schijnen op hoe je verwerkt door te voelen, te doorvoelen met je hart.

    1. monique westerman 20 november 2018 - 21:39
      Reply

      Dag Astrid Wil graag reageren over het verhaal "lichtwerker". Laat ik je zeggen dat iedereen die op aarde leeft in de eerste plaats heeft goed te maken aan die persoon/personen die die ooit iets heeft misdaan. Heb je iemand vermoord dan zul je dat leven ook terug moeten geven (dat heet karma). Heb je bv je partner bedrogen dan zul je dit ook goed moeten maken in een ander leven. Niemand is hier vrij van of we kwamen niet meer terug op de aarde. De mens zal telkens en telkens terugkeren, totdat hij de derde kosmische graad innerlijk draagt en dan is zijn kringloop der aarde ten einde. En dit betekend voordierlijk, dierlijk, grofstoffelijk , stoffelijk of geestelijk. Zo ook Karma (moord) houdt de mens op aarde. Eens je kringloop volbracht ga je in één van de sferen waar je afstemming op hebt verder. Als je van hieruit terug wilt naar de aarde (zie het als lichtwerker) dan moet je een taak op je nemen en deze moet de mensheid dienen, maar je maakt tevens oorzaak en gevolg goed (dit kan je overigens ook in de sferen doen, moord niet maar oorzaak en gevolg wel). Alleen als man kan je terugkomen (weet dat we zowel man als vrouw zijn, maar zoals je na je kringloop in de sferen aan komt, blijf je ook in de sferen, dus als je als man aankomt, blijf je al de tijd in de sferen man). Een man is scheppend, de vrouw barend. Om lichtwerkers te noemen, dit waren de grote meesters in de kunst zoals anthony van dyck, rembrandt etc, maar ook bach, beethoven, mozart etc. Zij wilden schoonheid aan de mensheid geven. Wil je meer weten? Mail me gerust westerman.monique@gmail.com

  2. Anthony Pol 8 maart 2018 - 19:32
    Reply

    Bedankt voor dit artikel en voor de tips erg motiveren. Licht en liefde

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?