Home Kleur je leven Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

Door Anne-Lies

Kleur kan je plezieren, verwonderen en heel diep raken. Met kleur geef je vorm aan je persoonlijkheid. Verdiep je in je lievelingskleur en je zult verbaasd zijn over de gelijkenis van jouw kleurvoorkeur en van wie je bent! Door je lievelingskleur te activeren sta je nog beter in contact met de waarde in jezelf. Weet je nog beter wat belangrijk voor je is en kun je daar ook zorg voor dragen. Kleurkennis is zelfkennis.

Houd je van roze?

Dan ben je dol op zacht en zorgen, je vertroetelt graag en houdt van schoonheid. Charme en een beetje gekkigheid maken het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen. Lees meer over de psychologische betekenis van roze. 

Houd je van rood?

Dan ga je voor actie, staat vooraan met nieuwe plannen en je bent niet bang om aan te pakken. Je voegt graag de daad bij het woord en neemt de verantwoording voor je leven. Het is belangrijk voor jou de dingen in het leven met passie te kunnen doen. Lees meer over de psychologische betekenis van rood. 

Houd je van oranje?

Dan bruis je van levenslust en ben je dol op plezier maken. Je doet niets liever dan verbinden, samen werken, samen eten en leven en alles met enthousiasme. Het is belangrijk voor je te doen waar je geboren voor bent en iets achter te laten. Lees meer over de psychologische betekenis van oranje. 

Houd je van geel?

Dan ben je nieuwsgierig en stond je vooraan bij het uitdelen van positiviteit. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten. Lees meer over de psychologische betekenis van geel. 

Houd je van groen?

Dan ben je altijd op zoek naar harmonie en houd je van rust en ruimte. Je weet balans te brengen en je bent hulpvaardig. Het is belangrijk voor je om regelmatig de stilte op te zoeken en je bezig te houden met hartzaken. Lees meer over de psychologische betekenis van groen.

Houd je van turkoois?

Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief. Je gaat het liefst je eigen gang en je ziet het leven als een avontuur. Het is belangrijk voor je om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. Lees meer over de psychologische betekenis van turkoois. 

Houd je van blauw?

Dan staat eerlijk en oprecht zijn bovenaan in je top 3. Op nummer 2 staat communicatie en op 3 zelfexpressie. Je bent in staat een gevoel van vrede en veiligheid te creëren. Het is belangrijk voor je om te luisteren naar je gevoel en daar in alle rust en ruimte uiting aan te geven. Lees meer over de psychologische betekenis van blauw. 

Houd je van paars?

Dan ben je niet bang om je eigen route te bepalen, kun je verder zien dan de meeste mensen kunnen kijken en doe je er graag toe. Je bent vastberaden en een denker. Het is belangrijk voor je om naast belangrijk voor de ander te zijn ook zelf open te staan voor wat jij nodig hebt. Lees meer over de psychologische betekenis van paars.

Houd je van wit?

Dan ben je dol op ruimte, eenvoud en alles openhouden. Je bent niet bang om jezelf te laten zien en te denken in mogelijkheden. Het is belangrijk voor je om zonder oordeel te kunnen leven. Lees meer over de psychologische betekenis van wit. 

Wist je dat kleuren je ook kunnen beïnvloeden? In dit artikel schreven we over de invloed van kleuren: kijk snel wat jouw lievelingskleur met je doet. 

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

5 reacties

Anne-Lies
Anne-Lies 28 oktober 2016 - 10:50

Beste Joe,

Wat fijn dat je dan toch bent gaan schrijven. Ik waardeer dat en vind het geweldig te lezen dat ik je verder heb kunnen helpen. Heel veel moois en herkenning toegewenst. Komt paars ineens op je pad?

Reply
Avatar
Carla Middelkoop 25 februari 2018 - 10:48

Wat als je van alle kleuren houd?

Reply
Avatar
Trudi 26 februari 2018 - 11:15

Er staat geen zwart en beige bij, mn twee kleuren (maarvind eigenlijk álle kleuren erg mooi,)

Reply
Avatar
Hannie 13 augustus 2020 - 08:49

Als mijn schilderijen over de liefde gaan gebruik ik intuïtief de kleuren zwart, rood en geel. Dat zie ik achteraf nu ik de doeken bij elkaar zet…
Wat betekent dat?

Reply
Anne-Lies Smal
Anne-Lies Smal 13 augustus 2020 - 13:44

Mooi inzicht Hannie, en daar kan ik zeker iets over vertellen. Wat me nu zo mooi lijkt en zeker als je zo intuïtief werkt is wat zegt de kleur jou. Dus wat plopt er op bij jou bij de kleuren. Geef ze gewoon eens taal. Een paar woorden bij die kleuren. Ik ben heel nieuwsgierig

Reply

Laat een bericht achter