Kleur je leven

Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

Door Anne-Lies
Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

Kleur kan je plezieren, verwonderen en heel diep raken. Met kleur geef je vorm aan je persoonlijkheid. Verdiep je in je lievelingskleur en je zult verbaasd zijn over de gelijkenis van jouw kleurvoorkeur en van wie je bent! Door je lievelingskleur te activeren sta je nog beter in contact met de waarde in jezelf. Weet je nog beter wat belangrijk voor je is en kun je daar ook zorg voor dragen. Kleurkennis is zelfkennis.

Houd je van roze?

Dan ben je dol op zacht en zorgen, je vertroetelt graag en houdt van schoonheid. Charme en een beetje gekkigheid maken het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen. Lees meer over de psychologische betekenis van roze.

Houd je van rood?

Dan ga je voor actie, staat vooraan met nieuwe plannen en je bent niet bang om aan te pakken. Je voegt graag de daad bij het woord en neemt de verantwoording voor je leven. Het is belangrijk voor jou de dingen in het leven met passie te kunnen doen. Lees meer over de psychologische betekenis van rood.

Houd je van oranje?

Dan bruis je van levenslust en ben je dol op plezier maken. Je doet niets liever dan verbinden, samen werken, samen eten en leven en alles met enthousiasme. Het is belangrijk voor je te doen waar je geboren voor bent en iets achter te laten. Lees meer over de psychologische betekenis van oranje.

Houd je van geel?

Dan ben je nieuwsgierig en stond je vooraan bij het uitdelen van positiviteit. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten. Lees meer over de psychologische betekenis van geel.

Houd je van groen?

Dan ben je altijd op zoek naar harmonie en houd je van rust en ruimte. Je weet balans te brengen en je bent hulpvaardig. Het is belangrijk voor je om regelmatig de stilte op te zoeken en je bezig te houden met hartzaken. Lees meer over de psychologische betekenis van groen.

Houd je van turkoois?

Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief. Je gaat het liefst je eigen gang en je ziet het leven als een avontuur. Het is belangrijk voor je om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. Lees meer over de psychologische betekenis van turkoois.

Houd je van blauw?

Dan staat eerlijk en oprecht zijn bovenaan in je top 3. Op nummer 2 staat communicatie en op 3 zelfexpressie. Je bent in staat een gevoel van vrede en veiligheid te creëren. Het is belangrijk voor je om te luisteren naar je gevoel en daar in alle rust en ruimte uiting aan te geven. Lees meer over de psychologische betekenis van blauw.

Houd je van paars?

Dan ben je niet bang om je eigen route te bepalen, kun je verder zien dan de meeste mensen kunnen kijken en doe je er graag toe. Je bent vastberaden en een denker. Het is belangrijk voor je om naast belangrijk voor de ander te zijn ook zelf open te staan voor wat jij nodig hebt. Lees meer over de psychologische betekenis van paars.

Houd je van wit?

Dan ben je dol op ruimte, eenvoud en alles openhouden. Je bent niet bang om jezelf te laten zien en te denken in mogelijkheden. Het is belangrijk voor je om zonder oordeel te kunnen leven. Lees meer over de psychologische betekenis van wit.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

‘Tekens van het universum’ van Denise Linn is een krachtige gids om beter te begrijpen wat het universum je te vertellen heeft.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. Anne-Lies 28 oktober 2016 - 10:50
  Reply

  Beste Joe, Wat fijn dat je dan toch bent gaan schrijven. Ik waardeer dat en vind het geweldig te lezen dat ik je verder heb kunnen helpen. Heel veel moois en herkenning toegewenst. Komt paars ineens op je pad?

 2. Carla Middelkoop 25 februari 2018 - 10:48
  Reply

  Wat als je van alle kleuren houd?

 3. Trudi 26 februari 2018 - 11:15
  Reply

  Er staat geen zwart en beige bij, mn twee kleuren (maarvind eigenlijk álle kleuren erg mooi,)

 4. Hannie 13 augustus 2020 - 08:49
  Reply

  Als mijn schilderijen over de liefde gaan gebruik ik intuïtief de kleuren zwart, rood en geel. Dat zie ik achteraf nu ik de doeken bij elkaar zet... Wat betekent dat?

  1. Anne-Lies Smal 13 augustus 2020 - 13:44
   Reply

   Mooi inzicht Hannie, en daar kan ik zeker iets over vertellen. Wat me nu zo mooi lijkt en zeker als je zo intuïtief werkt is wat zegt de kleur jou. Dus wat plopt er op bij jou bij de kleuren. Geef ze gewoon eens taal. Een paar woorden bij die kleuren. Ik ben heel nieuwsgierig

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?