Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur wit?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur wit?

Ik ben wit en stel mezelf graag aan je voor. Dat is dan ook gelijk zo ongeveer het allerliefste wat ik doe, mezelf helemaal laten zien. Al mijn kwaliteiten ten toon spreiden en een stralend middelpunt zijn in mijn eigen leven in alle bescheidenheid.

De kleur wit

Ik heb mijn leven graag op orde en daar doe ik ben mijn best voor. Efficiëntie en effectiviteit heb ik zo ongeveer uitgevonden. Ik hou van vlekkeloosheid, eenvoud, puur en perfectie in mijn omgeving. Dat is vast de reden dat ze me een pietje precies vinden. Ik hou van denken in mogelijkheden en nieuwe wegen inslaan. Ik sta in het leven met een open mind, klaar voor veranderingen en vol nieuwsgierigheid wandel ik met je mee. Met mij kun je namelijk alle kanten op. Soms is dat best lastig als je knopen wilt doorhakken. Ik stond namelijk niet vooraan bij het uitdelen van besluitvaardigheid. Dat is dan de andere kant

Engel

Eigenlijk ben ik gewoon de engel in je leven! Ik ben gul, vredelievend, lief en heel vrijgevig. Ga altijd zachtjes en met tact met je om en als je domme dingen doet dan vergeef ik je gelijk. Die vleugels geven me soms een superieur gevoel en dat “beetje boven de mensheid staan” voelt wel eens eenzaam. Kwetsbaar? Ja dat ook maar ik spreek graag de waarheid en hou er van als jij dat ook doet. Ik heb de wereld moois te geven als ruimte, schoonheid, heling en verfijning. Kun jij wel een beetje wit gebruiken? Meer ruimte of gewoon meer talent om jezelf te laten zien. Informeer dan eens naar de mogelijkheden van kleurcoaching op www.bloei.biz Het helpt je verder.

Aan welk kleurtje werk jij deze zomer?

Heb jij dat ook? Dat in de zomer je leven veel meer lijkt te leven, je gevoel meer lijkt te voelen, en dat kleuren veel meer lijken te spreken? Magisch toch? En wist je dat het allergrootste cadeau van de zomer de prachtige felle kleuren zijn? Omdat kleur echt kan spreken. En omdat kleuren heel veel over jezelf vertellen. En dat je daardoor op een plezierige manier enorm veel zelf-kennis kunt opdoen die levensveranderd voor je is? Echt waar! Gun jezelf vandaag nog dit cadeau en trakteer jezelf op inspiratie en heel veel kleur. Schrijf je HIER in

Boekentip van de redactie: Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

 

 


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou?

Wit, kleur van heiligheid en ruimte

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, rood, indigo.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. Arie Bosman 4 september 2016 - 00:41
  Reply

  Wie weet wat de kleur groen doet? Dat is namelijk mijn lievelingskleur.

 2. Anne-Lies 5 september 2016 - 10:14
  Reply

  Goedemorgen Arie, Groen is de kleur van harmonie, van rust en ontspanning en van heel graag het goede in de ander zien. Je komt het meest tot je recht als je gewoon kunt zijn en er niet teveel gedoe is. Groen is vriendelijk en dol op zen zijn.

 3. Ferdinand Wauters 29 augustus 2020 - 14:23
  Reply

  Goedenamiddag Anne-Lies, Blauw blijft mijn lievelingskleur dus heel benieuwd naar jou advies hierover ! Met vriendelijke groeten uit Mechelen/België

 4. Vroom 9 december 2020 - 23:14
  Reply

  Hi Annelies, Zwart en Wit vallen buiten het kleuren spectrum en kunnen niet zonder elkaar bestaan, omdat zwart ...wit bevat en wit ook zwart bevat, persoonlijk houd ik van beiden...ik ben er immera van gemaakt, ach ja alle waarheden zijn halve waarheden toch? Ik ben Brons een Koper Tin legering, ik absobeer de elementen van het universum en wordt soms wat donkerder en blijf toch de eigenschappen behouden. Wat vind jij van Brons? Grt, Stanley

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?