Home Kleur je leven Wat is de psychologische betekenis van de kleur wit?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur wit?

Door Anne-Lies
wit

Ik ben wit en stel mezelf graag aan je voor. Dat is dan ook gelijk zo ongeveer het allerliefste wat ik doe, mezelf helemaal laten zien. Al mijn kwaliteiten ten toon spreiden en een stralend middelpunt zijn in mijn eigen leven in alle bescheidenheid.

De kleur wit

Ik heb mijn leven graag op orde en daar doe ik ben mijn best voor. Efficiëntie en effectiviteit heb ik zo ongeveer uitgevonden. Ik hou van vlekkeloosheid, eenvoud, puur en perfectie in mijn omgeving. Dat is vast de reden dat ze  me een pietje precies vinden. Ik hou van denken in mogelijkheden en nieuwe wegen inslaan. Ik sta in het leven met een open mind, klaar voor veranderingen en vol nieuwsgierigheid wandel ik met je mee. Met mij kun je namelijk alle kanten op. Soms is dat best lastig als je knopen wilt doorhakken. Ik stond namelijk niet vooraan bij het uitdelen van besluitvaardigheid. Dat is dan de andere kant

Engel

Eigenlijk ben ik gewoon de engel in je leven! Ik ben gul, vredelievend, lief en heel vrijgevig. Ga altijd zachtjes en met tact met je om en als je domme dingen doet dan vergeef ik je gelijk. Die vleugels geven me soms een superieur gevoel en dat “beetje boven de mensheid staan” voelt wel eens eenzaam. Kwetsbaar? Ja dat ook maar ik spreek graag de waarheid en hou er van als jij dat ook doet. Ik  heb de wereld moois te geven als ruimte, schoonheid, heling en verfijning. Kun jij wel een beetje wit gebruiken? Meer ruimte of gewoon meer talent om jezelf te laten zien. Informeer dan eens naar de mogelijkheden van kleurcoaching op www.bloei.biz Het helpt je verder.

Aan welk kleurtje werk jij deze zomer?

Heb jij dat ook? Dat in de zomer je leven veel meer lijkt te leven, je gevoel meer lijkt te voelen, en dat kleuren veel meer lijken te spreken? Magisch toch? En wist je dat het allergrootste cadeau van de zomer de prachtige felle kleuren zijn? Omdat kleur echt kan spreken. En omdat kleuren heel veel over jezelf vertellen. En dat je daardoor op een plezierige manier enorm veel zelf-kennis kunt opdoen die levensveranderd voor je is? Echt waar! Gun jezelf vandaag nog dit cadeau en trakteer jezelf op inspiratie en heel veel kleur. Schrijf je HIER in

 

Boekentip Inspirerend leven:
De verbazingwekkende invloed van kleur 

Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft? Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

Wit, kleur van heiligheid en ruimte

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, rood, indigo.

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

4 reacties

Avatar
Arie Bosman 4 september 2016 - 00:41

Wie weet wat de kleur groen doet? Dat is namelijk mijn lievelingskleur.

Reply
Anne-Lies
Anne-Lies 5 september 2016 - 10:14

Goedemorgen Arie,

Groen is de kleur van harmonie, van rust en ontspanning en van heel graag het goede in de ander zien. Je komt het meest tot je recht als je gewoon kunt zijn en er niet teveel gedoe is. Groen is vriendelijk en dol op zen zijn.

Reply
Avatar
Ferdinand Wauters 29 augustus 2020 - 14:23

Goedenamiddag Anne-Lies,
Blauw blijft mijn lievelingskleur dus heel benieuwd naar jou advies hierover !

Met vriendelijke groeten uit Mechelen/België

Reply
Avatar
Vroom 9 december 2020 - 23:14

Hi Annelies,
Zwart en Wit vallen buiten het kleuren spectrum en kunnen niet zonder elkaar bestaan, omdat zwart …wit bevat en wit ook zwart bevat, persoonlijk houd ik van beiden…ik ben er immera van gemaakt, ach ja alle waarheden zijn halve waarheden toch?
Ik ben Brons een Koper Tin legering, ik absobeer de elementen van het universum en wordt soms wat donkerder en blijf toch de eigenschappen behouden.
Wat vind jij van Brons?
Grt,
Stanley

Reply

Laat een bericht achter