Spiritualiteit

Dit is waarom je manifesteren niet kunt leren: 6 onthullende en bevrijdende inzichten

Door Daniëlla van de Zande
Dit is waarom je manifesteren niet kunt leren: 6 onthullende en bevrijdende inzichten

Manifesteren leren? Het zou heel eenvoudig zijn; vraag en het is je gegeven. Creëren wat je wilt. Het lijkt alsof het een gave is, iets bijzonders dat je niet van nature hebt maar wat je wel kunt leren. Een superkracht waarmee je álles tevoorschijn kunt toveren wat je wil. Affirmaties zouden werken als toverspreukjes en er zijn vele nieuwe maanrituelen welke beloven jouw droomverlangens werkelijkheid te laten worden. Is het werkelijk zo eenvoudig?

Bewust en onbewust creëer je datgene wat je wil maar ook datgene wat je niet wil.

Kun je manifesteren leren?

Het antwoord is eenvoudig; nee. Manifesteren kun je niet leren. Manifesteren doe je namelijk al. De gehele dag. Bewust en onbewust creëer je datgene wat je wil maar ook datgene wat je niet wil. Alles wat je denkt, doet en laat heeft een gevolg. Dat is de manifestatie. Dat manifesteren iets is wat je zou kunnen leren is daarom een loze belofte, want je doet het immers al.

Maar wat als je precies weet wat je wilt en ook weet wat je zielsmissie is en het je toch maar niet lukt datgene te manifesteren wat jij wenst? Wat als ondanks dat jij je stinkende best doet, er niets verandert in jouw leven en je daardoor het gevoel hebt dat je iets niet goed doet? Wat is dan het probleem?

‘Blokkades’ in manifestatie

Dan helpen al die fraaie plakboeken en magische maanrituelen je niet. Natuurlijk kun je affirmeren en mediteren tot je een ons weegt maar het antwoord zal niet tot je komen. Het enige wat het je oplevert is frustratie omdat je denkt dat je geen enkele manifestatiekracht bezit.

Bovendien blijft de mind lekker bezig waardoor jij het gevoel krijgt nog enige controle te kunnen uitoefenen. Hierdoor raak je steeds verder verwijderd van het zelf en voor je het weet ben je verwikkeld in een levenslange strijd die de illusie wekt dat jij nog niet volledig heel en compleet zou zijn. Dat je nog niet voldoende hebt en bent. Met als gevolg dat je een leven in tekort ervaart welke je voortdrijft op je zoektocht naar meer, beter en best.

Jij bent vrij

Vanuit de zijnsorientatie is alles erop gericht jou terug te brengen naar jouw essentie. De bedoeling hiervan is dat jij je oriënteert op jouw eigen unieke levenspad waarbij je telkens jouw gedachten, gevoelens en gedrag observeert. In de wetenschap dat dit niets zegt over wie jij écht bent. Om daar bewust van te worden mag je een heel leven over doen.

Ten eerste kom je uiteindelijk tot de conclusie dat jij al helemaal volledig, één en verlicht bent. Ten tweede dat je nergens naar toe hoeft, je bent er immers al.

Het besef dat je helemaal één bent met de eenheid, laat je realiseren dat je niet op zoek hoeft naar die eenheid. Dat wil zeggen dat je helemaal niets hoeft te doen, enkel maar te zijn. Jij bent namelijk helemaal vrij.

Er bestaat geen toverformule

Weet dat er niet zoiets bestaat als een toverformule om al jouw verlangens uit te laten komen. Natuurlijk zijn rituelen krachtige methodes om intenties kracht bij te zetten. Ze worden al eeuwenlang ingezet bij heilige en helende ceremonies. Gebruik ze echter wijs. Zet ze in met de juiste intentie.

Jij bent de enige die jouw dromen werkelijkheid kan laten worden, mits deze in overeenstemming zijn met jouw zielsverlangen. Alles wat je nodig hebt om dit verlangen tot uitdrukking te laten komen, komt tot je wanneer je keuzes leert te maken welke in dienst staan van dit verlangen. Daar hoef je vervolgens geen enkele moeite voor te doen, slechts telkens te volgen.

Dat betekent dat wat dienend is voor jou, héél iets anders kan zijn dan wat jij vanuit het ego wil doen, hebben of zijn. Het helpt je daarom niet om te denken dat manifesteren is iets wat je kunt leren.

Wat wél helpt zijn de volgende zes inzichten:

1. Er is geen probleem

Er niets mis met jou. Onthoud; jij doet niets fout. Jij kunt gewoonweg niet mislukken. Sterker nog; het is juist fantastisch dat je bent gaan luisteren naar je verlangen en hebt besloten voortaan alleen nog maar datgene te doen waar jouw hart van opengaat. Je bent goed zoals je bent en je hoeft niets te presteren, aan te leren of ergens aan te voldoen.

Vergelijk je tevens niet met anderen. Jij volgt jouw eigen unieke zielspad.

2. Niets doen

Klinkt gek, want als je bezig bent met het verwezenlijken van je doelen dan sta je continu aan. Het voelt tegenstrijdig om even helemaal niets te doen. Toch biedt het niets doen juist rust en is het een moment van contemplatie. Het geeft je ruimte om naar binnen te keren en je focus te verleggen.

Het kan eerst ongemakkelijk aanvoelen en dat is precies de bedoeling. Voel je maar even oncomfortabel met jezelf. Blijkbaar zit er nog iets dat wringt en schuurt. Iets dat jou saboteert en weerhoudt om daadwerkelijk jouw potentie te leven.

In de rust en de stilte komt precies datgene naar boven drijven wat nog gezien wil worden en jij mag het met al jouw liefde aankijken. En weet dat eenmaal gezien, is gezien. Wanneer je het bewust bent, laat het jou los en ben je ook in staat om verandering aan te brengen.

3. Jij bent het!

Zoek niet langer het probleem buiten je en dus ook niet de oplossing buiten jezelf. Alles zit namelijk in jou. Er is niets of niemand dat jou werkelijk tegenhoudt om te manifesteren wat jij wenst.

De enige die jou tegenhoudt, dat ben je zelf. Wanneer jij het gevoel hebt dat jij niet vrij bent, ben jij het die jezelf in de weg zit. Als je nog steeds wacht op bevestiging, ben jij het die twijfelt aan jezelf. Dus kijk jezelf aan en wees oprecht naar jezelf. Waar twijfel je aan, wie moet jou wat geven voordat jij gelooft in jezelf?

Zie wie de boel saboteert; jij!

Het leven zit je niet tegen. Ondermijn jezelf niet langer. Ga achter jezelf staan!

4. Stel je eisen bij

Hoe zie jij jezelf; ben je iemand die zichzelf sterk vindt, moedig, slim en zuiver? Of zie je jezelf als dom en oninteressant? En als je jezelf dan zo sterk vindt, waar dien jij dan aan te voldoen; moet je het dan allemaal in je uppie doen omdat je dat krachtig vindt? Vraag je niet om hulp omdat je dat als zwakte ziet?

Wanneer je nogal wat eisen en voorwaarden stelt aan jezelf, en dus ook aan de ander en het leven, is de kans groot dat je je doelen steeds vooruit blijft schuiven. Wanneer je iets bereikt hebt zal het niet zo gauw voldoen aan jouw standaarden waardoor je maar blijft werken aan het eindproduct dat nooit echt af komt.

Leg de lat wat minder hoog en stel kleinere doelen die haalbaar zijn op de korte termijn en je daarnaast een succeservaring opleveren. Zo motiveer je jezelf om tevreden te zijn met dat wat is en daag je jezelf telkens opnieuw uit het beste uit jezelf te halen.

5. Waar geloof je in?

Alles is mogelijk zolang jij erin gelooft. Geloof je dat je capabel, talentvol en succesvol bent? Of geloof je dat je een nietsnut bent en zult falen? Dat wat je gelooft zal zich telkens weerspiegelen in jouw Universum. Telkens wanneer iets niet gaat zoals je zou willen, zal je bevestigd worden in de gedachte “ik kan het niet, zie je nou, ik ben een nietsnut”. Vervolgens zul dit je niet aanzetten tot een volgende actie en dus komt er niets uit je handen. Wat wil je geloven?

Jij mag kiezen.

De kracht van een gedachte ligt namelijk niet in de gedachte zelf, maar in het geloof dat jij eraan hecht. Jij bent niet jouw gedachten, jij hebt geen gedachten. Je bezit ze niet en zij bezitten jou niet. Kies daarom wijs. Kies gedachten die in overeenstemming zijn met jouw verlangen.

Dan maak je daadwerkelijk gebruik van gedachtenkracht!

6. Geen smoesjes meer!

Maak alleen nog maar keuzes welke in dienst staan van jouw verlangen. Dat betekent soms ook dingen doen die weerstand opleveren. Want weerstand leidt je naar een nieuwe waarheid. Weerstand vertelt je dat je er nog niet helemaal in gelooft, dat jij nog niet zeker bent van jouw talenten en gaven. Niet erg, zie het voor wat het is; het ego dat je een andere richting op wil duwen. Richting het vervullen van je fysieke en mentale behoeften, niet die van het hart.

Volg je verlangen, doe wat nodig is en kom in actie. Elke stap is er ééntje. Ga niet achterover leunen en denken: alles komt tot mij op het juiste moment. Jij bent de creator! Wees bereid om álles te doen wat nodig is om jouw verlangens waar te maken en het wordt waar!

Creatief visualiseren

Creatief visualiseren

In Creatief visualiseren legt Shakti Gawain uit hoe je mentale beelden en affirmaties kunt gebruiken om positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Met behulp van creatief visualiseren leer je onder andere om je energie in goede banen te leiden, hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten, je gezondheid kunt verbeteren en hoe je een diepe ontspanning kunt gaan ervaren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over manifesteren:

Deel dit artikel online
Daniëlla van de Zande
Daniëlla van de Zande

Als Medium en Holistic Healer maar vooral als Gids op jouw Zielspad schrijf ik bezield en bevlogen over diep transformerend zielswerk en over het pad van heling dat ik zelf ben gegaan. Je vind ons op Dé Plek van Aandacht en Bezinning in Spanje waar wij offgrid leven en wij jou met open hart en armen ontvangen voor een levensveranderende Inspiratieweek. Bekijk ook onze online events, reading & healing voor mens en dier en voel je welkom voor een sjamanistisch consult www.masiamalagana.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?