Spiritualiteit

Zo zet jij de energetische kracht van het Universum in

Door Michèle Lippus
Zo zet jij de energetische kracht van het Universum in

Als kind vond ik het verhaal van Aladdin en de Wonderlamp fascinerend. Meer dan eens dacht ik: ik wil ook een wonderlamp vinden. En welke 3 wensen zou ik doen? Mijn omgeving haalde me snel uit deze fantasiebubbel. Jaren gingen voorbij en inmiddels had ik dit surrealistische idee van een wonderlamp ver van me weggeduwd. Tot ik op een dag een workshop zag met een wel heel bijzondere titel: jouw bestelling aan het Universum.

Een goed bewaard geheim

Dankzij de film “The Secret” vonden miljoenen mensen wereldwijd hun weg naar de Wet van Aantrekking. Tot dan waren heel wat schrijvers onder de radar gebleven en was dit goed bewaarde geheim toegankelijk tot slechts een aantal ingewijden.

Begin vorige eeuw schreef Napoleon Hill “Think and Grow Rich”. In dit boek introduceerde hij een nieuwe kijk op het manifesteren van een leven vol overvloed. Dit boek luidde een nieuw tijdperk aan. Grote namen zoals Louise Hay, Wayne Dyer of Abraham Hicks konden nu hun boodschap rond de Wet van Aantrekking met het bredere publiek delen.

De Wet van Aantrekking

In de film “The Secret” komen enkele succesvolle sprekers in beeld. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze hoe het mogelijk is om een overvloedig leven op te bouwen, puur door de kracht van je gedachten. Is het dan toch mogelijk om alles te krijgen wat je hart wenst? Als we de rode draad door deze film heen volgen, is het perfecte huis, de ideale partner, een succesvolle carrière en financieel overvloed dichter bij dan we beseffen.

Dat klonk als muziek in mijn oren. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Wat zijn de do’s en don’ts en bestaat er iets als een magische formule? Zoals elke vaardigheid, is dit ook een skill waarin je zal groeien. Er zijn heel wat boeken, workshops en masterclasses die je de basis kunnen meegeven. Ik geef je alvast een korte introductie rond één van de basisprincipes van deze krachtige Universele wet.

Focus op een positieve mindset

Dagelijks razen er duizenden gedachten door ons hoofd: van zeer positieve tot meer kritische gedachten. Om een beter inzicht te krijgen in wat jouw overwegende “tone of voice” is, kan je je gedachten onder de loep nemen. Niet oneindig lang, gewoon even bewust stil te staan bij hoe en wat je denkt.

Benader dit op een zachte, medelevende manier. Het gaat hier niet over goed of slecht, maar voor jezelf te ontdekken welke indrukken je door de dag heen ervaart. Stel jezelf de vraag: wat denk ik nu? Is het een kritische gedachte, een sombere gedachte of misschien wel een vrolijke of hoopvolle gedachte?

Het is heel boeiend om voor jezelf te herkennen hoe je innerlijke stem denkt. Als ik kijk naar hoe ik vroeger voornamelijk dacht, dan was dit meer in “wat-als” scenario’s. Mijn gedachten waren overwegend verankerd in het verleden en ik ontdekte behoorlijk wat zelfkritische gedachten.

We cannot create a new future by holding on to the emotions of the past – Dr Joe Dispenza

Wat is de meerwaarde van weten hoe je denkt?

Jouw denken bepaalt voor een groot deel jouw innerlijke welzijn. Je kan dus leren om jouw minder fijne gedachten te herformuleren naar een gedachte die bijdraagt tot jouw welzijn.

Stel: je krijgt een nieuwe opdracht op het werk, helemaal buiten je comfort zone. Als je al vertrekt met “ik kan dit niet, dit gaat me nooit lukken”, dan ga je tegen de stroom in. Dit kost je veel energie en werkt niet echt in je voordeel. Probeer dit nu te vervangen door “ik kan het wel proberen, leuk om te ontdekken wat dit met zich mee kan brengen”.

Heb je wat extra hulp nodig? Hier heb je alvast enkele ondersteunende technieken.

  • Inspiratiekaarten: persoonlijk vind ik de Inner Compass Cards een hele fijne set. Trek een kaart en gebruik dit woord als jouw reflectiemoment van de dag. Je trekt deze kaart niet zomaar. Neem dus gerust de tijd om hier even bij stil te staan en kijk naar de positieve waarde van deze kaart.
  • DIY: maak jouw persoonlijk kaartspel. Dit spel helpt je meer inzicht te krijgen in je emoties en gedachten. Klik Hier om de werkwijze voor je eigen setje Inspiratiekaarten te verkrijgen.
  • Journalling (dagboeken) helpt om zaken van je af te schrijven. Vertrek vanuit de vraag: wat is mijn overtuiging, gedachte of emotie en wat wil ik liever ervaren? (Gebruik bijvoorbeeld het Inspirerend Leven Journal)
  • Affirmaties, indien je ze juist gebruikt, kunnen een waardevolle bijdrage leveren. Ze helpen je om jouw belemmerende overtuiging om te polen naar een nieuwe, meer positieve overtuiging.

Een kwestie van trilling

Naast de belangrijke rol van je gedachten, is er ook jouw energetische trilling. Onze emoties zijn ons interne navigatiesysteem. Het geeft ons heel duidelijk weer hoe we ons voelen in elke situatie. Zowel de emoties als de gedachten zenden een trilling uit. Als je iets ziet, hoort of ervaart wat je spontaan blij maakt, dan stem je je energetische trilling meer af op jouw innerlijke zijn. Maar zo kan je ook weerstand ervaren bij fijne zaken, door bijvoorbeeld te denken dat iets te mooi is om waar te zijn. Zulke gedachten of emoties zorgen ervoor dat je fijne flow-trilling omslaat naar een trilling van weerstand.

Omdat het zo doorslaggevend is te beseffen dat je gevoel even belangrijk is als jouw gedachten, kunnen affirmaties soms ervaren worden als waardeloos. Stel: je wil een affirmatie schrijven rond liefde of je financiële vrijheid. Wat gebeurt er als je zegt: ik voel me geliefd… is dit echt zo? Of voel je je diep binnen in eenzamer dan ooit? En wat bij: ik leef in financiële overvloed terwijl je je zorgen maakt bij het zien van het saldo op jouw girorekening? Al deze emoties en gedachten deinen uit. Dit is de vibratie welke jij uitstuurt naar het Universum.

As you think thoughts that feel good to you, you will be in harmony with who you really are – Abraham Hicks

Drie tips voor een harmonieuze trilling

Zit je met gemengde gevoelens of heb je een baaldag? Deze energetische opkikkers geven al naar enkele minuten een beter gevoel!

  • Maak een mood board met beelden en/of spreuken die jou een instant goed gevoel geven. Dit is een snelle en efficiënte manier om jouw vibratie en aandacht te zetten op wat beter voor je aanvoelt. Focus enkele minuten op je mood board, tot je voelt dat je meer rust begint te ervaren.
  • Maak een play-list met muziek waar je blij van wordt of een serener gevoel bij ervaart. Slechts enkele minuten zijn al voldoende om je al minder somber te voelen. Laat de muziek helemaal tot je toe en ervaar hoe rustgevend dit kan werken.
  • Doe dingen waar je een goed gevoel bij ervaart. Door je focus af te wenden van het minder prettige gevoel en je te richten op wat wel fijn voor je aanvoelt, verhoog je spontaan je energetische trilling.

En hoe zit het met woorden zoals “geen” of “niet” ?

Weet dat het Universum geen woorden waarneemt, enkel trillingen. Woorden zoals geen of niet maken deel uit van onze manier van communiceren. Als je zegt: dit wil ik niet in mijn leven of ik heb hier geen boodschap aan… wat voel je dan? Deze woorden verwijzen naar gevoelens van ongenoegen, angst, weerstand, enzovoort.

Wat het Universum werkelijk hoort, is: oh, hier is een vibratie van bijvoorbeeld angst of tekort aanwezig. Onbewust vraag je eigenlijk meer van dit aan het Universum. Het antwoord dat gegeven wordt, vertaalt zich in ervaringen of situaties die deze vibratie weergeven. Niet omdat het Universum je een lesje wil leren, maar omdat het gewoon bij wet antwoordt op de trilling die aangeboden wordt.

Er is uiteraard nog veel meer dan dit, maar laten we stap na stap ontdekken wat de sleutels zijn tot het creëren van een overvloedig en heerlijk leven! In mijn volgende blog ga ik verder in op het ontbrekende stuk van deze puzzel.

Wil jij werken met het Universum?

Wil jij werken met het Universum?

Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval... Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt - een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?