Spiritualiteit

Jouw lijntje met boven: contact met het hoger bewustzijn

Door Jacqueline Rietveld
Jouw lijntje met boven: contact met het hoger bewustzijn

Jouw lijntje met boven ervaar je misschien niet dagelijks. Toch is het er wel degelijk. Ieder mens heeft zo’n lijntje; een kanaal waardoor je inzichten vanuit het hogere kan ontvangen. Kennen we niet allemaal van die momenten waarop je ineens het licht ziet en helemaal begrijpt waarom dingen gaan zoals ze gaan? Je denkt er niet over na, maar je weet diep van binnen precies wat je te doen staat. Meestal gebeurt dat in een staat van ontspanning. ’s Ochtends als je net wakker wordt bijvoorbeeld, of tijdens yoga of meditatie. Dán ben je in contact met het hogere bewustzijn.

Is het hogere bewustzijn iets anders dan mijn hoger bewustzijn?

Nee, eigenlijk niet. Het hogere bewustzijn kan je zien als een soort collectief weten dat overal om ons heen is. Je kan het zien als kosmische of goddelijke energie, gedreven door liefde en harmonie. Anderen noemen het ook wel de oer-ziel of de bron; de energie waar alle zielen uit ontstaan zijn en waarin ze uiteindelijk ook weer zullen samensmelten.

Als mens heeft jouw ziel ervoor gekozen om een aardse vorm (een lichaam) aan te nemen en zo te leren. Jouw ziel is dus ontstaan uit dat collectieve, hogere bewustzijn. Er loopt een rechtstreekse lijn (een soort navelstreng) van jouw ziel naar het hogere bewustzijn. Hoe vaker je naar je ziel luistert en hoe langer je dat vol kan houden, hoe makkelijker jij kan putten uit deze universele bron van waarheid.

Contact met je ziel

Denken uit, ziel aan. Dat is wat nodig is om te luisteren naar je ziel. Denken is het vormen van een oordeel over iets. Ook bij emoties denk je: je vindt met je verstand iets van een bepaald gevoel. Daardoor ontstaat een prettige of nare emotie. Op momenten waarop je waarneemt wat er in jezelf gebeurt zonder daarover te oordelen, maak je contact met je ziel. Dan is er sprake van een dieper weten, een intuïtie die vooraf gaat aan het denken.

In de ziel registreer je dat dingen goed of slecht voor je zijn, nog voor je hersenen dat kunnen registreren. Dat kan doordat je ziel nog steeds verbonden is met de hogere, collectieve waarheid van het Universum. In je ziel weet je alles al.

Jouw lijntje open houden

Om je lijn met het hogere bewustzijn krachtig en zuiver te maken, is balans nodig op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. Als ‘gedoe’ in je lijf of stress je teveel bezig houden, heb je nauwelijks energie over om je bewust te zijn van je ziel. Je ‘lijntje met boven’ slibt dan dicht. Of het kan juist moeilijk worden het hoger bewustzijn te onderscheiden van je fantasie als je niet goed gegrond bent en je heil alleen nog maar zoekt in het spirituele.

Het begint met ‘beide voetjes stevig op de grond’ en ervoor zorgen dat je voldoende gezond en ontspannen functioneert in je dagelijks leven.

Dat betekent niet dat er nooit tegenslagen mogen zijn, maar wel dat jij een zodanige veerkracht hebt dat je goed door die tegenslagen heen kan bewegen en er niet door wordt opgeslokt.

Reiki

Er zijn verschillende wegen om aan die balans te werken. Voor mij persoonlijk is Reiki de weg. Reiki is een van oudsher Japanse behandelmethode om de levensenergie te geleiden via de handen. Omdat de methode eenvoudig te leren is en ook toepasbaar is als zelfbehandeling beveel ik hem van harte aan. Kies daarbij voor de traditionele vorm waarbij de handen het lichaam aanraken, zodat je stevig gegrond blijft terwijl jij je lijntje met boven opent.

Reis van de ziel

Reis van de ziel

Ben je benieuwd naar de reis van je ziel? In dit boekje neemt Willem Glaudemans je mee op reis naar binnen, naar je ziel. Iedereen heeft bepaalde eigenschappen en karaktertrekken in zich die bijdragen aan het geluk in je eigen leven, maar ook aan de wereld om je heen. Dat is jouw ‘schat’. Willem Glaudemans wil je met Reis van de Ziel inspireren om op je eigen zielenreis te gaan.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Jacqueline Rietveld
Jacqueline Rietveld

Jacqueline heeft sinds 2010 een praktijk voor lichaamsgerichte coaching en therapie. Ze behandelt klachten door middel van een totaalaanpak op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Haar missie is om jou te helpen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven. Daartoe geeft ze Reiki cursussen en begeleidt mensen in individuele coachtrajecten. Haar coaching bestaat uit een combinatie van gesprekken en energetisch lichaamswerk, waarin ze haar kennis op het gebied van o.a. Chinese geneeskunde, holistische voedingsleer en zielsontwikkeling toepast en deelt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?