Bewustzijn

Wat komen we doen op aarde? Levensles 6: Creatie

Door Irene Verweij
Wat komen we doen op aarde? Levensles 6: Creatie

Mensen die in dit leven werken aan de levensles Creatie hebben het moeilijk met het tot uitdrukking brengen van hun eigen kracht. Hoewel ze vaak zeer creatief zijn, beseffen ze niet dat ze in staat zijn schitterende creaties te creëren. Ook zijn ze zich vaak niet bewust van de scheppingskracht die wij mensen hebben meegekregen.

Wat doe ik hier op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Weet jij het? In dit artikel, dat onderdeel uit maakt van een reeks van 12 artikelen, wordt les 6 besproken uit de levenslessentheorie*. Levensles 6 gaat over Creatie.De vorige les gemist? Bekijk hier les 5 over communicatie.

Scheppingskracht

Hoewel veel mensen zich niet bewust zijn van hun scheppingskracht, hebben mensen die werken met de levensles Creatie hier een blinde vlek voor. Zij zijn zich totaal niet bewust dat we door middel van onze gedachten de werkelijkheid creëren. Het is niet voor niets zo ontzettend belangrijk te weten waar we de hele dag met onze aandacht zitten. Dat waar we onze aandacht op vestigen, groeit. Helaas hebben veel mensen een ongedisciplineerde geest. Voortdurend denken ze aan hun problemen. Drie keer raden wat zich dus in hun leven manifesteert…

Negatief denken, allerlei angstscenario’s voortdurend voor de geest halen, je zorgen maken of vastzitten in ‘wat-als’ gedachten zijn funest voor onze werkelijkheid. Onze scheppingskracht is enorm. Veelal wordt deze schromelijk onderschat. Wees dus voorzichtig waar jij over nadenkt en je aandacht op richt.

Vaak vrouw

Hoewel dat aan het veranderen is, is traditioneel gezien de man degene die creatief is en iets neerzet in de maatschappij. Vandaar dat deze les vaak in een vrouwenlichaam geleerd wordt. Vaak kunnen deze vrouwen zichzelf maar moeilijk staande houden in het leven en lijken ze afhankelijk van hun partner. Het tegendeel is waar. Zodra de relatie verbroken wordt en de vrouw gedwongen wordt in haar kracht te gaan staan en haar plek op te eisen, blijkt ze succesvoller dan ooit verwacht. Belangrijk in deze levensles is dus ook de verantwoordelijkheid op te pakken, die bij het in je kracht gaan staan hoort.

Perfectionisme

We kennen ze allemaal wel, mensen die bezig zijn met het schrijven van een boek. Toch komt dat boek er niet, omdat het nooit goed genoeg is volgens de schrijver zelf. Uiteindelijk verdwijnt het onuitgegeven in een la. Perfectionisme kan een verkapt excuus zijn om iets niet af te hoeven maken, waardoor er uiteindelijk niets gecreëerd wordt. Het gaat erom te leren inzien dat het er vooral om gaat iets te creëren en dat perfectie niet bestaat – sterker nog dat het imperfecte juist zijn charme heeft.

Ook het zoeken naar de perfecte keuze zorgt ervoor dat iemand vast komt te zitten en niets zal creëren. Het gaat niet zozeer om wat je creëert, veel belangrijker is hoe je het doet. Zet iets vol enthousiasme neer, doe datgene waar het hart sneller van gaat kloppen; dit is niet alleen voedend voor de ziel, ook worden zo belangrijke stappen gezet in de levensles Creatie.

Geloof in gebrek

Veel mensen die deze levensles mogen leren, geloven in gebrek. Argumenten dat er al zoveel goede acteurs, schrijvers of bedrijven zijn die datgene aanbieden, zorgen ervoor dat ze niets oppakken. Een ander geloof in gebrek is het geloof dat er niet genoeg geld verdiend kan worden als ze zich zouden richten op hun talent. Het geloof in tekort en gebrek is afkomstig van het ego en komt voort uit angst. Ieder moment weer hebben we de keuze of we voor angst of voor liefde kiezen. Er is overvloed wanneer we voor liefde kiezen. We hoeven alleen maar in te pluggen in die stroom en ons eraan over te geven. Overvloed is niet iets wat we kunnen krijgen, het is een manier van leven. We creëren dit zelf door overvloed in gedachten, woorden en daden vorm te geven. Helaas focussen we ons maar al te vaak op dat wat er niet is; hoogste tijd voor bewustwording en verandering!

Gebrek aan zelfvertrouwen

Veel mensen die werken aan deze levensles hebben een gebrekkig zelfvertrouwen. Soms komt dat doordat ze vroeger niet genoeg ondersteund zijn of vooral kritiek over zich heen hebben gekregen. In andere gevallen gaat het er meer om dat ze zo bang zijn om iets fout te doen, dat ze liever helemaal nietsdoen. Het kan heel spannend zijn om iets te creëren en dat aan de buitenwereld te laten zien. Angst voor kritiek kan verlammend werken. Toch is het juist door te gaan staan voor het talent en te gaan creëren, ondanks alles, dat deze levensles onder de knie gekregen wordt. Moed is niet zonder angst zijn, maar om door te gaan, samen met angst.

Zelfvertrouwen ontwikkelen we doordat we dingen ondernemen en ontdekken dat we het wel degelijk kunnen. Wanneer het Zelf letterlijk en figuurlijk meer vertrouwd wordt, zal het groeien en in kracht toenemen. Vind je het doodeng om een presentatie te geven? Ga het vooral vaker doen en ervaar gaandeweg dat je er steeds beter in wordt. Sterker nog – en nu spreek ik uit eigen ervaring – er komt een dag dat je het leuk vindt!

Meesterschap

We zijn de levensles Creatie meester wanneer het lukt onze eigen kracht tot uitdrukking te brengen. Wanneer we verantwoordelijkheid durven nemen voor ons talent en dit durven inzetten. Als het lukt met knikkende knieën de wereld te laten zien wat we persoonlijk hebben gemaakt, maken we niet alleen de eigen wereld mooier, maar ook de buitenwereld!

Ik wens je een vreugdevolle reis toe!

Irene Verweij

Benieuwd welke les jij aan het leren bent? Bekijk hier de overzichtspagina met alle twaalf de levenslessen.


*Deze indeling is gebaseerd op het werk van S. Rother. Beeld: Photo by Victoria Bilsborough on Unsplash

Boekentip van de redactie: Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

bestel nu

Deel dit artikel online
Irene Verweij
Irene Verweij

Irene Verweij geeft trainingen in 'Bewust leven, Bewust sterven'. Hoe kun je vergankelijkheid gebruiken om ten volle te gaan leven? Hoe kom je in het reine met verlies en de dood? Waarom is het belangrijk om je voor te bereiden op je sterven? Dit zijn de kernvragen, waarmee ze graag werkt. Irene begeleidt mensen vanuit hart en ziel. Ze werkt graag op het snijvlak van psychologie en spiritualiteit. Irene heeft 6 boeken geschreven. Kijk graag voor meer informatie ireneverweij.nl.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?