Spiritualiteit

Zielsverlies: wat is het en hoe kun je je ziel helen?

Door Rebecca Campbell
Zielsverlies: wat is het en hoe kun je je ziel helen?

Voelt het soms alsof je er niet helemaal bij bent? Door trauma, pijnlijke ervaringen of groot (liefdes)verdriet kan een deel van jouw ziel afgesplitst zijn. “Dat gebeurt als een deel van ons het te pijnlijk vindt om op Aarde te zijn,” zegt spiritueel leraar Rebecca Campbell, auteur van Starseed. In dit artikel lees je over deze karmische breuk van de ziel en hoe je zielsverlies kunt helen.

Als we worden gebroken, een verlies lijden, ons hart wordt gebroken, wordt door die opening ruimte gevormd in ons menselijke zelf en in ons leven, zodat we aanwezig kunnen zijn met onze ziel.

Wat is zielsverlies en hoe ontstaat het?

Door trauma’s en moeilijke ervaringen kunnen we te maken krijgen met iets wat zielsverlies heet. Dat gebeurt als een deel van ons het te pijnlijk vindt om op Aarde te zijn en volledig aanwezig in ons leven en in fragmenten van onze ervaring. Zielsverlies is een manier waarop de ziel met traumatische ervaringen omgaat: ze sluit zich af en maakt zich los van de huidige ervaring. Dit kan veroorzaakt worden door veel verschillende ervaringen en is voor iedereen verschillend. Zielsverlies kan gebeuren tijdens het huidige leven, maar ook al in vorige levens die onze ziel heeft ervaren.

Hoe voelt zielsverlies?

Als iemand een zielsverlies ervaart, kan dat aanvoelen alsof je er niet helemaal bij bent, alsof er een deel van je is weggegaan. Maar je kunt dat deel van je ziel door je intentie terugroepen.

Karmische breuk van de ziel

Als we worden gebroken, een verlies lijden, ons hart wordt gebroken, wordt door die opening ruimte gevormd in ons menselijke zelf en in ons leven, zodat we aanwezig kunnen zijn met onze ziel. Maar soms ervaren we een verlies zo diep dat het een karmische draad in de kern van onze ziel raakt. Dat noem ik een karmische breuk van de ziel (vergelijkbaar met een gebroken hart). Als dat gebeurt, voelen we dat we worden opengebroken – niet alleen ons menselijke zelf, maar ook onze ziel. Wanneer we deze ervaring hebben, kunnen we vaak niet meer redelijk nadenken.

Het juiste moment om karmisch te helen

En juist op dat moment hebben we de mogelijkheid om iets karmisch te helen, dat wil zeggen: een wond of herinnering die door verschillende levens heen door de ziel wordt meegedragen. Dit zijn de moeilijkste lessen, de verschrikkelijkste, donkerste nachten van de ziel. Maar als we erbij blijven, de moed vinden om de schaduw van ons Zelf onder ogen te zien en toestaan dat onze innerlijke winter ons erdoorheen draagt, kunnen we iets in het diepst van ons wezen helen. Het deel van onze ziel dat was gebroken, wordt nu gezalfd met gouden draad.

Hoe kun je zielsverlies helen?

Veel sjamanen en medicijnmannen werken met zielsverlies, en je kunt ook alle delen van jezelf terugroepen. Nu meer dan ooit moeten we alle delen van onszelf terugroepen naar huis, naar ons lichaam, om in ons leven aanwezig te zijn en om helemaal te incarneren. Als we delen van onszelf terugroepen, eisen we delen van onszelf weer op en belichamen we onze kracht. Ons leven begint open te gaan en we voelen ons weer meer onszelf.

Begin eens alle delen van je ziel naar huis te roepen door de volgende invocatie driemaal hardop op te zeggen. Als je hier nog dieper mee wilt gaan, kun je dit 108 dagen lang elke dag een keer doen. Steek een kaars aan en herhaal de aanroeping als onderdeel van je dagelijkse oefening, zolang het goed voelt.

Aanroeping voor zielsverlies

Ik roep alle delen van mij terug naar huis.
Ik roep alle delen van mij terug naar huis.
Ik roep alle delen van mij terug naar huis.
Dank je wel, dank je wel, dank je wel.

Fragment uit Starseed

Starseed

Starseed

Leef je ware kosmische aard en zielsmissie als sterrenkind met 'Starseed' van Rebecca Campbell. Kom in verbinding met het universum!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Rebecca Campbell:

Deel dit artikel online
Rebecca Campbell
Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?