Bewustzijn

Zielsgaven: zó ontdek en herken je de gaven van je ziel

Door Rebecca Campbell
Zielsgaven: zó ontdek en herken je de gaven van je ziel

e zielsgaven zijn een belangrijk onderdeel van je zielsmissie en zielspad. Je bent in dit leven gekomen met een duidelijk plan voor je ziel en gaven waaraan je al levens lang werkt. Rebecca Campbell, auteur van Starseed, legt in dit artikel uit wat zielsgaven zijn, hoe je ze kunt ontwikkelen én hoe je ze kunt herkennen: “wacht niet op toestemming, maar volg het onzichtbare pad van de dingen die jou verlichten en levendiger maken.”

Elke ziel heeft gaven: eigenschappen die haar aanwezigheid de wereld aanbiedt.

De reis van de ziel

Terwijl de ziel verder reist verzamelt ze zielservaringen, en door onze zielservaringen ontstaan de gaven van onze ziel. Deze gaven zijn in wezen vaardigheden of gebieden waaraan onze ziel zich heeft gewijd. Hoe meer we ons, net als in dit leven, richten op het ontwikkelen van een vaardigheid of een vak, hoe beter we erin worden, en hoe gemakkelijker we het laten lijken. Maar mensen die van het ene op het andere moment succes lijken te hebben zijn heel zeldzaam, en dat geldt ook voor de ziel.

De kosmische dans van het leven

Als we onze zielsgeschenken terugwinnen en de training van onze ziel eren, nemen we onze plek in het weefsel van het leven in.

Artiesten, dichters, verloskundigen, helers, plaatsvervangers, moeders, leiders, versnellers, scheppers, decoders, strijders, ontmantelaars, groeiers… Wat we in deze tijd nodig hebben is dat we onze zielsgeschenken en training niet vergeten; dat we ze terugwinnen en ze met geaarde handelingen omarmen. Als we onze zielsgeschenken terugwinnen en de training van onze ziel eren, nemen we onze plek in het weefsel van het leven in. We weven ons opnieuw een weg naar de prachtig georkestreerde, kosmische dans van het leven.

De gaven van de ziel

Elke ziel heeft gaven: eigenschappen die haar aanwezigheid de wereld aanbiedt.

Elke ziel heeft gaven: eigenschappen die haar aanwezigheid de wereld aanbiedt. Ik (Rebecca Campbell) heb gemerkt dat we er allemaal mee op Aarde komen, en een van de mooiste gevoelens is als we ze opeisen en onze weg naar huis vinden om ze op onze eigen manier met de wereld om ons heen te delen. Dat hoeft niet op een luidruchtige of grote manier te gebeuren. Ik heb veel mensen gezien die over hun zielsgaven struikelden en het gevoel hebben dat ze op toestemming en externe bevestiging moeten wachten. Als je twijfelt over iets wat je diep in je ziel wel weet, iets wat je tot leven brengt, vertrouw dan op de gouden draad in dat prachtige weefsel dat je op dit ogenblik op Aarde heeft gebracht.

De ontwikkeling van zielsgaven

Als je je helemaal aan deze vaardigheden wijdt, lijkt de tijd rekbaar te zijn en leg je je ziel er nog meer in.

Als je eenmaal ontdekt hoeveel zielsgeschenken je eigenlijk hebt, betekent dat niet dat je er een meester in bent geworden en niets meer hoeft te doen. Het betekent wel dat je ziel zich aan deze vaardigheid heeft gewijd. En dus gaat het misschien vanzelf en voelt het heel bekend. En als je je helemaal aan deze vaardigheden wijdt, lijkt de tijd rekbaar te zijn en leg je je ziel er nog meer in. Als je het pad van je ziel eenmaal hebt gevonden, wijd je je huidige leven aan het onthouden van en werken aan deze gaven. Ik denk dat het belangrijk is om te zeggen dat je ziel je altijd roept en dat het bewandelen van de weg van je ziel dus niet eenmalig is, maar een reis die zich steeds verder ontwikkelt.

Stel dat je ziel een ervaring heeft gehad als artiest en de gave van creativiteit heeft gekregen. Dat wil nog niet zeggen dat je op tweejarige leeftijd een tweede Monet zult zijn, maar het kan wel betekenen dat je je tot een bepaalde stijl voelt aangetrokken, dat iets scheppen je blij maakt, dat de tijd rekbaar lijkt te zijn wanneer je ermee bezig bent en het voor jou iets natuurlijks is om met je handen te werken om iets moois te creëren en iets te zien wat anderen niet zien.

Geef je over aan de gave

Jij zult meer tot leven komen als je het doet, en daardoor de wereld ook.

Als je een zielsgave vindt die je tot leven brengt – ervoor zorgt dat je ziel vollediger kan incarneren –, geef jezelf dan over aan deze gave, aan dit ambacht. Wees aanwezig met toewijding en overgave. Koester het als een kostbaar juweel. Vertrouw erop dat de Levenskracht erbij aanwezig is. Jij zult meer tot leven komen als je het doet, en daardoor de wereld ook.

Toen ik nog een jong meisje was, werd ik aangetrokken door het oude mysticisme en spiritualiteit. Ik las op mijn veertiende boeken over de dood, sterven en de reis van de ziel. Niemand anders in het gezin interesseerde zich voor deze onderwerpen, of was zich er zelfs maar van bewust, en ik moest buiten het leven waarin ik was geboren zoeken om deze roeping te beantwoorden. Het kostte me jaren om het zelfvertrouwen te kweken om deze roep van mijn ziel te leren vertrouwen, en ik kon me er pas aan overgeven toen ik besefte dat mijn ziel er waarschijnlijk al vele levens lang op had geoefend (de grote mysteries, helen, creëren en schrijven). Misschien heb jij wel een vergelijkbaar verhaal.

Hoe herken je je zielsgaven?

Niemand weet beter dan jij wat jouw zielsgaven zijn en hoe jij moet oefenen.

Vaak fluisteren onze zielsgaven tegen ons en laten ze zich op de volgende manieren aan ons zien:

  1. Het is iets wat ons heel gemakkelijk afgaat.
  2. Het is iets wat ons blij maakt en het gevoel geeft intenser te leven.
  3. Het is iets wat ons het gevoel geeft dat de tijd stilstaat en rekbaar is. En we kiezen ervoor om het te doen, ook als niemand het ziet, en of we er nu een beloning voor krijgen of niet.
  4. Soms (maar niet altijd) is het iets wat onverwacht komt of waarvoor we van het voor de hand liggende pad of plan moeten afwijken.

Niemand weet beter dan jij wat jouw zielsgaven zijn en hoe jij moet oefenen. Wacht niet op toestemming, maar volg het onzichtbare pad van de dingen die jou verlichten en levendiger maken. Hoe levendiger je je voelt, en hoe vaker de tijd stil lijkt te staan, des te meer is dat alles een teken dat je ziel aanwezig en er klaar voor is.

Je bent in dit leven gekomen met een duidelijk plan voor je ziel en gaven waaraan je al levens lang werkt. Dit is het deel van jou dat graag wil worden gezien en klaar is om tevoorschijn te komen. Als je je ooit onvoorbereid voelt, of geïntimideerd door het pad dat je roept, heb je misschien al vele levens lang voor dit pad en dit moment geoefend. Je bent zoveel meer dan de dagen in dit leven door jou heen hebben geademd. Je bent ook alle levens en ervaringen die er daarvoor waren. Dit heeft je allemaal gevormd – en nog steeds – en jou gemaakt tot wat je nu bent.

Zelfinzicht in je ziel

Zelfinzicht in je ziel

  • Rebecca Campbell begeleidt je om jouw persoonlijke zielsmissie te ontdekken.
  • Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.
  • Je gaat zelf aan de slag met de hulp van een interactief werkboek.
Bekijk deze cursus

Starseed

Starseed

In 'Starseed' helpt Rebecca Campbell de kosmische oorsprong van je ziel bloot te leggen. We zijn allemaal gemaakt van sterrenstof en velen van ons zijn als sterrenkinderen naar de aarde gekomen om hun zielsmissie te vervullen. Deze spirituele gids is een aanmoediging voor het integreren van het mystieke in het alledaagse.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je ziel:

Deel dit artikel online
Rebecca Campbell
Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?