Spiritualiteit

Ben jij een lichtwerker? Dit heeft jouw ziel nodig

Door redacteur
Ben jij een lichtwerker? Dit heeft jouw ziel nodig

Heb je al je hele leven het gevoel dat je anders bent dan anderen? En voel je heel sterk dat je een taak hebt te vervullen hier op aarde? Dan is de kans groot dat jij een lichtwerker bent. Lichtwerkers zijn mensen met de bijzondere opdracht om licht en liefde te verspreiden. Je weet diep van binnen dat je niet zomaar hier bent. Gevoeligheid, empathie en intuïtie zijn jouw instrumenten als lichtwerker. Het zijn de eigenschappen die je zo krachtig maken, en tegelijkertijd zo kwetsbaar.

De juiste zorg en voeding voor de ziel van de lichtwerker

Om je missie op een effectieve wijze te kunnen vervullen en verbonden te blijven met je goddelijke zelf (nadat je je eigen versterkte eigenschappen onder controle hebt gekregen), moet je eraan denken altijd goed voor jezelf te zorgen. Stroomt je eigen energie niet vrij, dan zul je niet in staat zijn anderen maximaal te helpen. Dan verlies je de focus en raak je snel leeg, waardoor je werk minder effectief wordt. Je bent het kanaal voor het licht, en als dit kanaal niet zuiver is, zal je lichtenergie geblokkeerd raken. Je lichaam, ziel en geest moeten alle drie rein, helder en gefocust zijn. Ze moeten regelmatig onderhouden worden, net als de ruimten waarin je leeft, je relaties en je persoonlijke energieveld. In het boek Lichterwerker van Sahvanna Arienta staan negen tips die jou kunnen helpen om je licht te laten schijnen. In dit artikel lees je er drie.

1. Omarm je donkere dagen

Leven in het licht wil niet zeggen dat je nooit donkere dagen hebt. Zoals we reeds eerder zagen, is een lichtwerker geneigd meer donkere dagen te hebben dan anderen. Zij die het helderst stralen, komen in de donkerste uithoeken. Jezelf toestaan je donkere dagen te omarmen, zal je helpen ze te verwerken en liefdevol te accepteren. Sahvanna: ‘Ik vind alle zelfhulpboeken die ons de geheimen geven hoe we gelukkig kunnen zijn en onze dromen kunnen vervullen in principe nutteloos, omdat we zonder onze donkerste dagen nooit het ware geluk zullen kennen. De meeste groei vindt plaats wanneer we herrijzen uit de duisternis, niet wanneer we de hele tijd uitzinnig gelukkig lopen te zijn! Voel je je dus verdrietig of ga je door een moeilijke periode, omarm dan deze ervaring. Sta jezelf toe elk moment ervan te ervaren, er zonder aarzeling in te leven en het proces te zegenen. Binnenkort zul je verrijzen in het licht, ik beloof het je!’.

2. Vermijd energievreters

Het gaat hierbij om mensen in je leven die je beroven van je lichtenergie en je leegzuigen. Er zijn mensen die ‘psychische vampiers’ worden genoemd, omdat ze van nature zeer behoeftig zijn. Deze mensen hebben levensenergie nodig van bronnen buiten henzelf. Omdat een lichtwerker heel veel lichtenergie uitstraalt, zullen ze zich op natuurlijke wijze tot je aangetrokken voelen. Ze zijn makkelijk te herkennen, omdat je je letterlijk fysiek, mentaal en emotioneel leeggezogen voelt na een ontmoeting met hen. Voel je dat een bepaalde geliefde, vriend of vriendin, cliënt of cliënte of willekeurig welke andere persoon in je omgeving je op deze manier leegzuigt, dan moet je je daar onmiddellijk voor afsluiten.

Je kunt ook een spirituele reiniging doen door een bad met zeezout te nemen, of door je gewoon voor te stellen dat je onder een kristalheldere waterval staat. Terwijl het water op je valt, wordt je geest gereinigd van de negatieve na-effecten van de ontmoeting met de psychische vampier. Je natuurlijke reactie als lichtwerker zou kunnen zijn dat je medelijden krijgt met deze persoon, maar houd in gedachten dat je werk te doen hebt voor het grotere goed van allen, en beroofd worden van je energie dient de mensheid als geheel niet. Andere energievreters kunnen zijn: je werkomgeving, je leefomstandigheden en allerlei andere ongezonde activiteiten die je leegzuigen.

3. Blijf bewegen

Om ervoor te zorgen dat je energie blijft stromen, moet je voorkomen dat je te weinig beweging krijgt. Staat je fysieke lichaam stil of verkeert het in een slechte conditie, dan zal dit zowel in emotionele als in spirituele zin invloed op je hebben. Regelmatig oefeningen doen zal je helpen een teveel aan energie of stress die je opdoet door de eigenschappen die je in versterkte mate bezit, los te laten.

Verschillende activiteiten kunnen je op verschillende manieren behulpzaam zijn. Buiten wandelen of joggen geeft je de mogelijkheid om geaard te blijven en je verbonden te blijven voelen met het aardse niveau. Maken je voeten contact met de grond, dan houdt dit je letterlijk verbonden met het aardse niveau. Zwemmen en wateractiviteiten reinigen je aura en zorgen ervoor dat donkere energieën die je aan het einde van de dag verzameld hebt, verwateren.

Dansles nemen helpt je om uitdrukking te geven aan opgekropte creatieve energieën en deze te bevrijden. Bedenk dat je bestaat uit energie, en dat energie niet stil kan blijven staan. Het is belangrijk voor je algemene welzijn. Door je fysieke lichaam manieren te geven om een goede flow te houden en energie los te laten, maak je het je lichtwerkersziel mogelijk tevreden te zijn in het lichaam waarin deze woont zolang hij of zij hier op aarde is.

Lichtwerker

Lichtwerker

Dit is een fragment uit Lichtwerker van Sahvanna Arienta. Het is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Wilma 13 oktober 2019 - 08:20
  Reply

  In welke taal is het boek verkrijgbaar of geschreven?

 2. Mireille robenek 13 oktober 2019 - 12:58
  Reply

  Eindelijk weet ik wat ik ben!! Spiritueell wist ik wel. Ik voel al heel mn leven de energie aan vn mn medemens. De drang om te helpen, om er te zijn , om iemand zich waardig te laten voelen is zo erg. En ja. Soms ten koste vn mezelf. Dan trek ik me terug in mn huis aan t bos en ga en moet herbronnen. Soms me een paar dafen afsluiten voor fysiek contact en gewoon herbronnen. Maar ... nu kan ik een naam plakken.. op wat ik eigenlijk ben! Thanx!❤️

 3. Di taranto 16 oktober 2019 - 14:02
  Reply

  Bij het lezen van dit artikel weer opnieuw bevestigd .... dit moet zou ik heel graag lezen dus om Meer te weten te komen , dank je , .....

 4. Marie-Jose 21 oktober 2019 - 06:44
  Reply

  Soms heb ik het gevoel dat ik los van mijn partner wil gaan omdat hij groeit aan mij en ik door zijn soms opkomende angst en jaloezie soms mijn innerlijke stroom aan liefde voor alles en iedereen geremd voel. Het is ook andersom, dat ik door hem mezelf zo vrij kan bewegen en voelen dat ik overstroom van liefde en energie waarmee ik anderen kan verlichten op hun pad. Daarnaast heb ik voor 3 kinderen te zorgen en dat gaat gewoon makkelijker en beter met partner. Heeft mijn taak als lichtwerker een voordeel of nadeel tov samenleven met een partner en gezin?

 5. Carmen 16 maart 2020 - 02:01
  Reply

  Wat u bij punt één benoemd, over donkere dagen. Ervaar ik zeker ook zo. Het één gaat niet zonder het andere. De scheidingslijn is dan ook erg dun. Zoals liefde heel dicht bij haat ligt. Maar eerlijk gezegd als die donkere dagen maar liefst 4 jaar aaneengesloten duurt. Dan is uitputting en de grens van het klaar zijn met die levenslessen erg dichtbij....

  1. Marijke 3 juli 2020 - 11:57
   Reply

   Of ik een lichtwerper ben weet ik niet. Wel herken ik mijzelf in veel punten. Ik ervaar nu meer dan twee jaar zeer donkere dagen en weet niet hoe lang ik dit nog volhou. Ik begrijp het punt van Carmen dus heel goed. Door onder andere deze blog begrijp ik nu wel beter hoe ik in deze donkere dagen terecht ben gekomen en ik weet dat er ook een lichte kant is maar ben de weg kwijt en weer niet hoe ik daar weer kan komen. Ik begrijp ook dat ik zelf deze weg weer moet zien te vinden maar het is zo moeilijk in deze duisternis.. Het gevoel van heimwee begrijp ik zo goed. Ergens weet ik dat het dat deze duisternis ergens goed voor is maar ik hoop met heel mijn hart dat het niet heel lang meer duurt. En dat hoop ik ook voor jou Carmen!

 6. Mer 2 augustus 2020 - 10:02
  Reply

  Mer Ik vind ook dat Carmen een punt heeft. Zo had ik ook 9 jaar geleden kunnen denken. Maar door je energie te besparen, jezelf constant te beschermen krijg je automatisch hulp van je intuïtie om verder te blijven vechten. En besef je met de tijd als je stil sta, dat de duistere dagen je levenslessen zijn. Levenslessen om je sterker te maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het verwerkingsproces van je oude karma. Advies: mediteer in de duistere dagen. En sta bij elke situatie stil en besef wat je leer daarin is.

 7. Marian 12 augustus 2020 - 23:49
  Reply

  Herkenbaar zeg. Ik ben na een verschrikkelijke periode in mijn leven op de boden van de put geraakt. Ik ben bij een Tibetaanse arts terecht gekomen en ben sinds een jaar bij haar onder behandeling en voel me weer van het diepste donker naar het licht toe groeien. Ook spiritueel is er voor mij een hele andere wereld open gegaan. Zij heeft e bij de hand genomen en me langzaam naar dit pad geleid. En we zijn nog lang niet klaar want er is zoveel te ontdekken op dat gebied. Ik ben o zo dankbaar dat ik haar ben tegen gekomen en ze woont in Oisterwijk dus als je in de buurt woont en geholpen wil worden ga er dan aub heen. Ze is afgestudeerd Tibetaans arts. Ik heb en krijg nu ook steeds meer het gevoel dat ik ook lichtwerker ben, het spreekt me heel erg aan in ieder geval en veel herkenningspunten. Die ga ik met haar bespreken. Ik ga met haar verder, op alle gebied want zij heeft me zoveel te bieden. Ze heeft ook een site met hele fijne oefeningen en trainingen die je thuis kunt doen en info over meditatie. Ik zal geen reklamen voor haar maken omdat dat niet mag denk ik maar ja er zijn niet zoveel Tibetaanse artsen In Oisterwijk dus lijkt me niet zo moeilijk. Ik was leeg helemaal op en leeggezogen en wilde eigenlijk niet meer verder, nu wil ik het leven leven en dienen.

  1. Pat 7 augustus 2021 - 22:22
   Reply

   Marian, ik weet niet of dit bij je terecht komt. Maar lichtwerker ben je zeker want jouw bericht is bij mij terecht gekomen en ik voel me heel erg aangesproken nu om te gaan zoeken naar de Tibetaanse arts in Oisterwijk. Dit taakje heb je volbracht. Dankjewel en ik hoop dat je nu het leven aan het leven bent. Liefde, P.

 8. Hilda 1 november 2020 - 19:15
  Reply

  Altijd al geweten dat ik spiritueel begaafd ben als kind al HSP een lichtwerker als vader enz.. Maar door een moeilijke leven niets er mee gedaan .Wel heb ik op mijn manier mensen geholpen door te luisteren en raad te geven .Ik ben 9 jaar geleden door een heel diep dal gegaan en dat heeft zeker 6 jaar geduurd door een ruzie met mijn dochter door mijn exschoonzoon, kleinkids niet meer gezien door die omstandigheden. Nu zijn ze al weer een paar jaar terug in mijn leven en voelde dat ik er klaar voor was. Alleen kon ik niet ontspannen om te mediteren .Met hulp vanuit Noorwegen kan ik dat nu en ben ik bezig met zelfhealing om helemaal klaar te zijn voor de "job" Ik ben zo blij dat ik nu eindelijk kan genieten van wat ik eigenlijk ben en ik ben al mijn (gidsen/energieën)dankbaar dat ze mij altijd gesteund hebben. En ja ik heb ook een energiezuiger in mijn leven maar ik heb dat contact heel erg geminimaliseert tot alleen het zien van 4 verjaardagen per jaar. het mensje is 74 dus helemaal afkappen kan ik niet

 9. Jolanda 12 oktober 2021 - 11:17
  Reply

  Ook ik herken zo ontzettend veel, zowel in de 12 punten als in de reacties. Ik ben ook een hoogsensitief, voel me mijn hele leven al anders en heb vroeger zelfs gedacht dat ik geadopteerd moest zijn. Heb mijn hele leven door dingen/aanwezigheden gevoeld heel vaak duistere dingen waar ik angstig van werd. Me lang meer bekommert om anderen dan om mezelf, maar door middel van therapie en zelfhulp groepen en boeken meer en beter voor mijzelf gaan zorgen. De laatste jaren kom ik erachter dat als ik mijn spiritualiteit niet koester het niet goed gaat met me. Nu heb ik al ruim 18 jaar een relatie met een man met ADHD en een bipolaire stoornis waar ik van hou maar die me ook leegzuigt. Ik weet niet hoe ik mezelf daartegen kan beschermen en voel me op. Ik heb het gevoel dat ik mezelf alleen maar kan beschermen door mijn relatie met hem te verbreken maar dat is niet wat ik wil. Een jaar geleden hebben we een huis gekocht op een heerlijke rustige plek maar er moest heel veel aan verbouwd en opgeknapt worden ongelooflijk veel tegenslagen. Zulke donkere tijden als nu ben ik al vaker in mijn leven tegen gekomen en hebben me het gevoel gegeven dat ik mijn hele leven al aan het strijden ben, ik ben 63 en zo ontzettend moe van het strijden. Past mijn verhaal in de mogelijkheid van een lichtwerker? Het zou een hoop verklaren en me hopelijk ook kunnen helpen hoe mezelf te beschermen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?