Bewustzijn

Waarom ben jij hier op aarde?

Door Aleid
Waarom ben jij hier op aarde?

Misschien wel de belangrijkste vraag voor ons allemaal; Waarom zijn we hier op aarde? Of beter gezegd, Waarom ben jij hier op aarde? Heb je enig idee? Een vraag die voor velen van ons centraal staat in het leven, maar waar vaak niet bij wordt stilgestaan. Logisch natuurlijk, we zijn allemaal ‘druk’ met het leven van ons eigen leven. Om nu iedere dag met het ‘waarom’ bezig te zijn, dat schiet er snel bij in. Maar toch, wanneer je dagelijks bewust bent van jouw taak hier op aarde, geeft dat jou waarschijnlijk meer richting in je leven. En meer richting leidt tot minder stress!

Waar leef jij voor?

Laten we eens kijken naar waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Waarvoor kom jij nu echt in actie?

Is dat het verzorgen van je kinderen, iedere dag met dankbaarheid naar je werk gaan of juist de wereld verbeteren door een bijdrage te leveren aan een beter milieu!? Het kan natuurlijk van alles zijn. Waar het om gaat, is: waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Of door welke leuke gedachten en gevoelens kom je ’s avonds niet in slaap, omdat je bruist van de energie? Ik herken dit maar al te goed. Voor het slapen gaan heb ik vaak veel ideeën voor Schitterend Leven. Hierdoor word ik vaak overspoeld van dankbaarheid en geluk. Dit kan me een boost met energie geven, waardoor ik helemaal niet meer wil slapen (maar vaak ben ik te moe om dit toe te laten).

Jouw unieke talenten

Om terug te komen op de vraag “Waarvoor kom jij nu echt in actie”. Probeer je eens voor te stellen hoe het is, wanneer je leeft vanuit jouw unieke waarden en talenten.

Welke kwaliteiten laat jij nog links liggen?

Vaak verstoppen we onszelf, uit angst. “Want ja, misschien val ik wel op” of “ze zullen wel denken”! Tja, denken doen we allemaal en dat zullen we ook blijven doen. Maar is het niet doodzonde wanneer je jouw unieke talent blijft verstoppen voor de buitenwereld? Geloof me, je bent hier op aarde gekomen met een reden. Die reden zal je steeds meer gaan ontdekken. En is het niet geweldig dat we allemaal verschillend zijn? Dat we tegelijkertijd onze krachten kunnen bundelen tot een groter geheel!?

Geboren worden

Nu kan ik dit artikel natuurlijk moeilijk schrijven, wanneer ik zelf niet weet wat mijn doel is hier op aarde. Zoals je wellicht in mijn andere artikelen hebt gelezen, wil ik graag de wereld meer laten schitteren. Ik wil anderen inspireren en motiveren, door middel van mijn zoektocht naar leven in verbinding (met jezelf en met elkaar) en vanuit levenskracht. Ik heb de kans gekregen hier iets mee te doen. Zoals je in Leven dankzij medicijnen kunt lezen, ontbreekt het mij vaak aan vitaliteit. Net zoals het vermogen mijn lichaam te sturen zoals ik graag zou willen (gelukkig zijn daar medicijnen voor). Wat niet ontbreekt is LEVENSKRACHT!

Voor mij wordt de kracht om te leven alsmaar sterker. Ik begin te ervaren dat ik van hieruit steeds meer aankan. Ook al zat de basis van mijn beperking er al vóór de geboorte, de eerste jaren van mijn leven heb ik hier geen last van gehad. Ik was het vrolijke meisje, met dansende krulletjes, die zo graag voor haar zusjes wilde zorgen en veel tekende. Een groot gedeelte van mijn leven heb ik haar kwaliteiten niet zodanig ervaren, zoals ik nu wel weer doe. Prachtig, om weer het innerlijke / schitterende kind te ervaren!

Ik geloof heel sterk dat mijn ziekte niet voor niets al aanwezig was vanaf het embryonale stadium. Ik heb het dit leven mee ingenomen en daar mag ik iets mee gaan doen. Namelijk, mijn eigen koers varen. Jaren geleden heb ik het boek Conceptie, geboorte en Leven gelezen van Jaap Hiddinga. Dit heeft mijn ogen geopend. Ieder mens maakt voor de geboorte een keuze voor zijn of haar leven. Dé essentie van jouw bestaan is al aanwezig, wanneer je nog maar bestaat uit een paar cellen!

Roeping

Ik heb nu een missie in deze wereld en die was al aanwezig in mijn jonge jaren. Beter gezegd, we worden er allemaal mee geboren! Fijn hè, ook jij bent in ieder geval niet zonder reden naar deze wereld afgereisd. Wanneer je meer contact gaat maken met je gevoel, des te meer je gaat ervaren wat jouw doel is in dit leven! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is vertrouwen. Vertrouwen dat je wordt geleid. En dat geeft veel kracht! Je begint te ervaren dat alles wat je doet voldoening geeft. Het is toch geweldig wanneer jij leeft vanuit de essentie van jouw bestaan? Alleen jij weet diep van binnen, wat jouw doel is hier op aarde!

‘Doe wat je moet doen en de kracht volgt vanzelf” R.W. Emerson

Leef jij dát leven wat jij graag wilt leiden? Wat staat je nog in de weg en wat mag je daarvoor loslaten? Ik lees het graag hieronder terug.

Liefdesroep

Liefdesroep

Zou je graag willen ontdekken wat de roep van jouw hart is? Wat jouw doel in het leven is? In Liefdesroep word je stap voor stap begeleid in het ontdekken van wat jouw hart sneller doet kloppen en hoe je dat kunt laten manifesteren in je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Aleid
Aleid

Ik ben Aleid (28) en reis, schrijf, ontdek, volg mijn hart, verwonder, creëer en fotografeer, ondanks de gevolgen van een hersentumor. Daarnaast deel ik kopjes liefde uit (gedichtjes), om het leven te laten schitteren ♡

Reacties
 1. mar&co 8 mei 2018 - 23:03
  Reply

  wat doe ik op deze wereld? ben ik wel op deze wereld? volgens mij is het een grote poppenkast. wie ben ik? wat ben ik? ben ik überhaupt? waar was je voor je geboorte? zomaar een paar vragen .Ik kan er nog wel 1000 stellen. is er leven voor de dood? ok genoeg denk voer. namaste:)

 2. Inge 20 oktober 2018 - 00:28
  Reply

  Oooh jaaaah, ik snap je vragen..! Weet ook geen antwoorden, weet alleen dat het al supergoed is als je je dit afvraagt. Dit soort vragen gaat ons uiteindelijk brengen wat we nodig hebben...

 3. Pieter Priem 16 september 2019 - 20:07
  Reply

  Ik heb nog steeds geen idee waarom ik hier op aarde ben. Deze vraag word volgens mij soms bewust genegeerd. Of er wordt gezegd als je die vraag stelt maak je het jezelf erg moeilijk. Of er word geen antwoord op gegeven. Weet niemand soms waarom iemand mij op aarde heeft gezet? Is ook egoïstisch dan als er toch geen ruimte voor me is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?