Liefde & Relaties

3 redenen waarom lichtwerkers negatieve/giftige relaties opzoeken

Door Sahvanna Arienta
3 redenen waarom lichtwerkers negatieve/giftige relaties opzoeken

Hoe en waarom gaan we op zoek naar beschadigde partners en dus slecht functionerende relaties? Waarom zijn wij zo onzelf­zuchtig dat we ons persoonlijke geluk op het spel zetten? Is het om een roeping te volgen, een menselijke behoefte te bevredigen of een innerlijke leegte op te vullen? Onze menselijke kant heeft behoefte aan waardering – en deze behoef­te is gebaseerd op angst en gedreven door het ego – terwijl de kant van de ziel alleen maar onvoorwaardelijke liefde kent, zon­der fysieke hechting.

Wie zich bewust is van deze twee onmis­kenbare tegenhangers, kan begrijpen hoe angst de liefhebbende natuur van de spirituele kant terzijde kan schuiven met behulp van de angstige gehechtheid van de menselijke kant. Dus welke plannen of afspraken we ook hebben gemaakt of hebben afge­sproken vóór onze incarnatie (onze bestemming), we kúnnen ons voorbestemde leven uit vrije wil anders laten verlopen.

Lees ook: Ben jij een Lichtwerker? 12 kenmerken waaraan je kunt herkennen of je een Lichtwerker bent

Waarom kiezen lichtwerkers voor een negatieve/giftige relatie?

We kennen allemaal wel iemand in een zinloze relatie. Mis­schien ben jij dat zelf wel. Je bent dan wellicht niet in staat weg te gaan bij iemand die misbruik van je maakt. Of misschien kies je ervoor om bij hem te blijven in de hoop dat hij zal veranderen. Helaas zal deze keuze waarschijnlijk alleen maar tot meer schade aan je hartchakra hebben geleid en jouw vermogen liefdesenergie uit te stralen en een gezonde band te creëren hebben uitgeschakeld.

Waarom zouden lichtwerkers – de meest liefhebbende en gevoelige zielen op de planeet – dit doen? Gaan ze alleen hun hoge spirituele weg, of proberen ze wanhopig hun beschadigde menselijke identiteit te bevestigen? Het antwoord is beide. De menselijke ervaring kan de beste bedoelingen vervormen door de manier waarop we onze partners uitzoeken en aantrekken.

Soms kunnen het spirituele zelf en het menselijke zelf sa­mensmelten tot een gevaarlijk mengsel van angst en overweldi­gende drang. De angst niet geliefd te zijn (of niet te worden ge­waardeerd) tast de drang aan de hogere roeping te volgen. We kunnen dit verdoezelen, smoesjes verzinnen, anderen de schuld geven, maar het simpele feit is dat we, als we voortdurend onder­hevig zijn aan negatieve relatiepatronen, toelaten dat menselijke hechting en angst de pure liefdesenergie verstoren.

Lichtwerkers zijn van nature regelrecht verbonden met deze liefdesenergie, maar de menselijke liefdeservaring is iets heel anders. Hier volgen 3 oorzaken van het feit dat lichtwerkers zich herhaaldelijk in een ongelukkige relatie bevinden.

1. We worden gewaardeerd omdat we alles ‘repareren’

Lichtwerkers hebben er, net als ieder ander mens, behoefte aan de moeite waard gevonden te worden en aan het gevoel dat hun bestaan van wezenlijk belang is. Niemand wil zich immers waardeloos voelen, zelfs lichtwerkers niet! Dus als je geen zelfvertrouwen hebt en een gering gevoel van eigenwaarde, ga je wellicht op zoek naar een partner die het beste in jou naar boven brengt. Dat kan bijvoorbeeld jouw vermogen zijn om te gaan met crisissituaties of de tragedies van anderen.

Hoewel je het gevoel kunt hebben dat je daardoor een sterke en capabele indruk maakt, duidt dit er in feite op dat je de waardering van anderen nodig hebt. Dat laatste is natuurlijk niet echt zo. Voor je helende rol heb je geen aardse waardering nodig. Maar om een of andere reden trekken lichtwerkers graag partners aan die de grenzen van hun lichtenergie testen.

2. Onze empathische natuur resoneert met de pijn van anderen

Empa­thie is een prachtige gave, maar betekent ook dat je de pijn van iemand anders letterlijk overneemt. Het overnemen van pijn die niet van jou is, is een val waar veel empathische zielen in trappen. In plaats van een gewonde vriend of partner of een gewond fami­lielid op hun reis naar heling te begeleiden, nemen we de pijn over alsof het onze eigen pijn betreft. (Dat is bijna onvermijde­lijk, maar er zijn manieren om dit op te lossen, zoals ik later in dit boek laat zien.)

3. We zijn ons er vaak niet bewust van dat we een slachtoffermentaliteit in stand houden

Als je ooit voor langere tijd het slachtoffer bent geweest in een relatie, ga je jezelf gemakkelijk zien als slachtoffer in elke volgende relatie. Als dit beeld van jezelf zich eenmaal in je bewustzijn heeft genesteld, is het niet gemakkelijk dit weer van je af te schudden. Dat is weer een andere val waar je in kunt trap­pen als je jezelf door de ogen van anderen ziet in plaats van door je eigen ogen, waarmee je ziet wie je werkelijk bent.

Het pro­bleem hierbij is dat als je steeds de identiteit van een slachtoffer aanneemt in plaats van de identiteit van een lichtstrijder, de men­sen jou tot slachtoffer máken. Als je gevoelige natuur ervoor heeft gezorgd dat er bij herhaling misbruik van je wordt gemaakt, en je niet meer denkt te weten wat een liefdevolle relatie is, dan is het tijd om jezelf om te scholen van slachtoffer tot winnaar.

Boekentip: Lichtwerker relaties

Boekentip: Lichtwerker relaties

Ben je benieuwd naar de andere twee redenen en vooral naar hoe je weer gezonde relaties kunt aantrekken? Dit artikel komt uit Lichtwerker relaties van Sahvanna Arienta waarin ze je inzicht geeft in de relatiedynamiek van lichtwerkers en oefeningen en tips om gezonde relaties aan te trekken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Sahvanna Arienta
Sahvanna Arienta

Sahvanna Arienta is een internationaal bekende lichtwerker en medium. Al meer dan twintig jaar doet ze onderzoek naar metafysische en paranormale werkelijkheden. Ze is de oprichter van Soul’s Journey Media en schreef diverse boeken over lichtwerk.

Reactie
  1. zwarte keukenmengkraan 21 oktober 2020 - 04:47
    Reply

    Echt een geweldig artikel. Goed werk.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?