Bewustzijn

Voorbij het narcisme: waarom het zo belangrijk is om af te stemmen op liefde

Door Mjon van Oers
Voorbij het narcisme: waarom het zo belangrijk is om af te stemmen op liefde

Als je afstemt op liefde, verandert je leven compleet (en dat van anderen). “Hogere frequentie-gevoelens leiden tot meer plezier, geluk, enthousiasme en vrijgevigheid,” zegt Mjon van Oers, auteur van Voorbij het narcisme. Ze legt in dit artikel uit waarom het zo belangrijk is om juist nu voor liefde te kiezen.

Als je de hoogfrequente energie van liefde door je heen laat stromen, ervaar je meer vitaliteit, evenals een groter bewustzijn.

Een grote bron van energie

Liefde is een van de grootste energiebronnen waarmee we ons als menselijk wezen kunnen verbinden. Ieder mens is van nature met deze kracht verbonden. Toch kunnen negatieve gedachten en gevoelens als angst, twijfel, schuldgevoel, haat en bijvoorbeeld narcisme in je leven je liefdevolle energiestroom blokkeren en zo allerlei emotionele, spirituele of gezondheidsproblemen veroorzaken. Maar lukt het jou om je met de energiebron van liefde te verbinden, dan staan je oneindig krachtige reserves ter beschikking.

Angsten overwinnen

Leven in liefde is het tegenovergestelde van leven in angst. Misschien boezemt de huidige situatie in de wereld je angst en wantrouwen in. Toch kan er juist vanuit die onzekerheid iets nieuws ontstaan. Als je jezelf kunt richten op liefde en kijkt naar de nieuwe bloeiende energieën die er ook zijn, dan zie je nieuwe mogelijkheden. Het helpt daarbij om de hoop en het vertrouwen te hebben dat we met z’n allen op weg zijn naar een nieuw bewustzijn. Het veranderingsproces is in volle gang.

In het midden van deze verschuiving heb je een keuze. Je kunt kiezen om ontevreden te zijn met wat er gaande is en leven met de oude energie vol angst, woede, wanhoop en agressie. Of je kunt afstemmen op liefde en je keuzes maken vanuit de wijsheid in je liefdevolle hart. In het proces om je angst te overwinnen word je soms nog steeds geconfronteerd met negatieve emoties. Dit is omdat we in dit leven met onze ego-‘ik-jes’ de zaken nou eenmaal zo ervaren.

De oude narcistische wereld bevordert het gevoel van schaarste en de psychologie van de angst. Maar, als je beseft dat dit slechts een deel van de realiteit is, kun je gebruik maken van de magie van liefde om je energie te sturen.

Lees ook het artikel: Drie stappen om je angsten te overwinnen en te kiezen voor liefde.

Positieve effecten van kiezen voor liefde

Als je de hoogfrequente energie van liefde door je heen laat stromen, ervaar je meer vitaliteit, evenals een groter bewustzijn. Hogere frequentie-gevoelens leiden tot meer plezier, geluk, enthousiasme en vrijgevigheid. En hogere frequentie-gedachten en motivatie betekenen meer innovatie, creativiteit, inspiratie, vergeving, herstel en service voor iedereen.

Ook jij kunt voor liefde kiezen. Het werkt door op alle gebieden van je leven. Het is misschien niet eenvoudig om steeds met je innerlijke wijsheid verbonden te zijn, maar elk moment biedt je opnieuw de mogelijkheid om te kiezen. Het gaat om het terugvinden van je levenskracht vanuit je innerlijke zelf. Het gaat er ook over om je angsten te verminderen door je innerlijke werk te doen en je levenskracht te blijven verhogen. Dan ontdek je nieuwe mogelijkheden op basis van de energie van verbinding in plaats van giftige afgescheidenheid.

Een vrolijker en luchtiger leven

Ook jij kunt in een nieuwe vorm van denken stappen. Elke keer als je merkt dat je afdwaalt naar oude angstige denkgewoonten, kun je weer afstemmen op liefde. Een heel eenvoudige en praktische manier om dit te doen is: denk aan het woord Liefde. Elke keer dat je dat doet en meer vanuit liefde gaat inspelen op de uitdagingen van het leven, ervaar je het leven als vrolijker en luchtiger. Naarmate je zelf meer en meer in liefde gaat leven, veranderen je waarden en distantieer jij jezelf van de verouderde egocentrische en narcistische structuren om je heen en vanuit het verleden. Je stapt uit je oude angstige en afhankelijke denkpatroon en vindt alternatieve manieren om jezelf te ondersteunen.

De verschuiving naar een nieuwe aarde

Kiezen voor liefde is uiteindelijk een levenslange reis. Deze reis gaat evenveel over bewustwording als over jezelf eren. Het gaat ook over je schaduwen in het licht zetten, zodat je het giftige donker in je leven kunt verruilen voor het zuivere licht. En… uiteindelijk gaat deze reis evenveel over jou als individu als over hoe jij jezelf met al het andere verbindt.

Want niet alleen jij als individu, maar ook de wereld heeft nu heel veel liefde nodig vanwege alles wat er gaande is. Geen romantische liefde en niet de op ego gebaseerde liefde, maar liefde van mens tot mens. Gewoon zoals we zijn.

Wanneer je begrijpt dat de aarde als geheel een energie vormt en je ziet de verschuiving van de oude aarde naar een nieuwe aarde als een ‘upgrade’ van de liefdevolle energie, dan is het gemakkelijker om te zien waaraan je met je eigen persoonlijke energie kunt bijdragen en hoe. Zo kun je als individu je vaardigheden en talenten zinvol inzetten voor het creëren van een onderlinge verbondenheid en een liefdevolle energie-uitwisseling in plaats van narcistische afgescheidenheid.

We leven in een tijd van groei van het menselijk bewustzijn en de creatie van een nieuwe toekomst. Een toekomst in verbondenheid en voorbij het narcisme. Niet alleen in intenties, maar ook in acties. De manier om dat te doen is op liefde afstemmen.

Luisteren naar de wijsheid van je hart

Door meer te luisteren naar de wijsheid van je hart, in plaats van de angst van je ego, maak je niet alleen een verschil in je eigen leven, maar ook in dat van de mensen om je heen. Hierdoor kunnen ook zij liefdevoller in het leven staan en op hun beurt anderen met liefdevolle energie ‘besmetten’. Ook zij kunnen dan weer meer liefde krijgen en verspreiden, enzovoorts. Zo kan zich uiteindelijk een andere, meer liefdevolle energie ontvouwen, overal om je heen.

Leren om angst te overwinnen en op liefde af te stemmen is een continu proces. De snelste manier om dat te doen: het zelf rondom je creëren. Ten eerste door liefdevol naar jezelf te zijn. Ten tweede door op te treden als een bron van liefde voor anderen, door bewust en ondersteunend te zijn, waar ze ook staan in hun leven. Wetende dat ieder zijn eigen weg te bewandelen heeft in dit collectieve bewustwordingsproces.

Voorbij het narcisme

Voorbij het narcisme

In 'Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk' laat Mjon van Oers op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Mjon van Oers
Mjon van Oers

Mjon van Oers is een toonaangevende autoriteit op het gebied van narcisme in relaties. Haar pioniersgeest levert transformerende publicaties op, waarmee ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen heeft om te herstellen van narcistisch misbruik. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en relaties. Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, lezingen en inspireert als trainer.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?