Spiritualiteit

Boodschap van een engel: leven vanuit liefde

Door Redactie
Boodschap van een engel: leven vanuit liefde

Als mens zijn we soms meer aan het overleven dan lekker leven. Zeker wanneer we bang zijn dat alles mis kan gaan, kunnen we zo verkrampt raken dat alles ook echt misgaat. Hoe kunnen we vertrouwen op de goddelijke kracht, het universum of zelfs God in alles om ons heen als we ons zo bedreigd kunnen voelen? Doreen Virtue leerde van de engelen hoe je vanuit liefde jouw werkelijkheid mag gaan scheppen. Wij mogen uit haar boek Tien boodschappen van je engelen een het inzicht met jullie delen dat we allemaal scheppers zijn en vanuit liefde mogen gaan creëren.

In de afgesneden droom kan het zo lijken dat God ver weg is en het te druk heeft om je gebeden te verhoren. Omdat je een schepper bent, kun je vanuit dit uitgangspunt scheppen en de resultaten zullen onbevredigend, van korte duur en waarschijnlijk beangstigend en pijnlijk zijn.

Wanneer zich een probleem voordoet, zijn er drie manieren om daarmee om te gaan:

1. Realiseren

De kwestie proberen op te lossen door uiterlijkheden te bemachtigen, zoals het kopen of winnen van iets. Deze pogingen leiden altijd tot een kortstondige uitbarsting van genot, wat kan worden verward met tevredenheid of geluk.

2. Kwalijk nemen

Met de vinger wijzen naar mensen, organisaties of omstandigheden die je ‘ervan weerhouden’ het voorwerp of de omstandigheid te bereiken waarvan je denkt dat je er gelukkig van wordt. Het ego gelooft dat als je de schuldige persoon kunt verwijderen of veranderen, er dan geluk zal volgen. Het ego redeneert dat er een slechterik is die voor ongelukkigheid zorgt, maar een ‘slechterik’ iets kwalijk nemen leidt niet tot jouw geluk.

Verwant aan kwalijk nemen is het proces om externe voorwaarden aan het geluk te verbinden, zoals; als er sprake is van wereldvrede dan zou ik gelukkig kunnen zijn. Het jezelf kwalijk nemen dat je ongelukkig bent is hetzelfde als het anderen kwalijk nemen, want kwalijk nemen is altijd een gedachte die de ander als ‘slecht’ apart zet. Kwalijk nemen zoekt nooit naar oplossingen en vindt die ook niet, behalve in straf en wraak. Geen van beide leidt naar geluk voor degene die iets of iemand iets kwalijk neemt.

3. Creëren

Dit houdt twee stappen in:

a. Weten dat God in je is, in iedereen is en in elke situatie

Als je je vertrouwen moet versterken, kan het gebed je aangeboren spirituele kennis herstellen. Vertrouwen is geloven en kennis is weten.

b. Het onthullen van God in je, in iedereen en in elke situatie

Vergeet niet dat een betere term voor healing onthulling is, de spirituele waarheid dat God – rust, gezondheid, overvloed, en alles wat als goedheid wordt gezien – in je zit, in iedereen en in elke situatie. Een manier om God aan te roepen, zoals bijvoorbeeld:

Ik roep God aan om de liefde [of gezondheid, wijsheid, overvloed of wat er ook maar lijkt te ontbreken] die inherent is aan… [noem de persoon of situatie] te onthullen.

Door de oppervlakkige illusie van een probleem af te pellen vind je altijd Gods klare oplossingen om de op angst gebaseerde creaties terug te draaien.

De macht om te scheppen

God heeft je de spirituele macht gegeven om te scheppen en je krijgt innerlijke signalen in je fysieke, emotionele, intellectuele en energetische lichamen waardoor je ogenblikkelijk weet of je uit liefde of uit angst creëert.

Uit liefde

Als je uit liefde creëert, voel je die bekende hemelse warmte, veiligheid, onvoorwaardelijke liefde en troost. Bovendien straal je geluk uit met Gods stralende liefde, wat andere mensen instinctief herkennen en waar ze zich toe aangetrokken voelen. Uit liefde creëren is vergelijkbaar met ‘de rijken worden rijker’, want geluk creëert nog meer geluk.

Uit angst

Als je uit angst creëert, voel je je alleen, verlaten, kil en bang. Zoals we hebben besproken leidt het pogen deze gevoelens ‘te genezen’ door middel van uiterlijke manieren van realiseren of kwalijk nemen je alleen maar verder weg van echt en blijvend geluk. Iemand of iets de schuld geven van je ongelukkigheid kan nooit een probleem oplossen en dat kunnen het verkrijgen van een voorwerp of het bereiken van iets evenmin.

Schep jij vandaag vanuit liefde of angst? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Terugkeer naar liefde

Terugkeer naar liefde

Oprah prees Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson al in haar boekenclub. Durf jij je open te stellen voor de vreemde taal van Een cursus in wonderen waar Marianne Williamson over schrijft, waarin ‘God’ en ‘de Heilige Geest’ iets heel anders betekenen dan in de christelijke traditie? Laat je verrassen door deze spirituele klassieker en niets is meer wat het lijkt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reactie
  1. sindy 3 mei 2018 - 21:06
    Reply

    Ik hen de laatste tijd veel angsten om het financiele.Bang dat we niet rond komen. Maak me ook veel zorgen om mijn dochter.ze is al zo vaak gekwetst in haar relaties.Ze is hoog gevoelig

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?