Home Spiritualiteit Boodschap van een engel: leven vanuit liefde

Boodschap van een engel: leven vanuit liefde

Door Redactie
engel

Als mens zijn we soms meer aan het overleven dan lekker leven. Zeker wanneer we bang zijn dat alles mis kan gaan, kunnen we zo verkrampt raken dat alles ook echt misgaat. Hoe kunnen we vertrouwen op de goddelijke kracht, het universum of zelfs God in alles om ons heen als we ons zo bedreigd kunnen voelen? Doreen Virtue leerde van de engelen hoe je vanuit liefde jouw werkelijkheid mag gaan scheppen. Wij mogen uit haar boek Tien boodschappen van je engelen een het inzicht met jullie delen dat we allemaal scheppers zijn en vanuit liefde mogen gaan creëren.

In de afgesneden droom kan het zo lijken dat God ver weg is en het te druk heeft om je gebeden te verhoren. Omdat je een schepper bent, kun je vanuit dit uitgangspunt scheppen en de resultaten zullen onbevredigend, van korte duur en waarschijnlijk beangstigend en pijnlijk zijn.

Wanneer zich een probleem voordoet, zijn er drie manieren om daarmee om te gaan:

1. Realiseren

De kwestie proberen op te lossen door uiterlijkheden te bemachtigen, zoals het kopen of winnen van iets. Deze pogingen leiden altijd tot een kortstondige uitbarsting van genot, wat kan worden verward met tevredenheid of geluk.

2. Kwalijk nemen

Met de vinger wijzen naar mensen, organisaties of omstandigheden die je ‘ervan weerhouden’ het voorwerp of de omstandigheid te bereiken waarvan je denkt dat je er gelukkig van wordt. Het ego gelooft dat als je de schuldige persoon kunt verwijderen of veranderen, er dan geluk zal volgen. Het ego redeneert dat er een slechterik is die voor ongelukkigheid zorgt, maar een ‘slechterik’ iets kwalijk nemen leidt niet tot jouw geluk.

Verwant aan kwalijk nemen is het proces om externe voorwaarden aan het geluk te verbinden, zoals; als er sprake is van wereldvrede dan zou ik gelukkig kunnen zijn. Het jezelf kwalijk nemen dat je ongelukkig bent is hetzelfde als het anderen kwalijk nemen, want kwalijk nemen is altijd een gedachte die de ander als ‘slecht’ apart zet. Kwalijk nemen zoekt nooit naar oplossingen en vindt die ook niet, behalve in straf en wraak. Geen van beide leidt naar geluk voor degene die iets of iemand iets kwalijk neemt.

3. Creëren

Dit houdt twee stappen in:

a. Weten dat God in je is, in iedereen is en in elke situatie

Als je je vertrouwen moet versterken, kan het gebed je aangeboren spirituele kennis herstellen. Vertrouwen is geloven en kennis is weten.

b. Het onthullen van God in je, in iedereen en in elke situatie

Vergeet niet dat een betere term voor healing onthulling is, de spirituele waarheid dat God – rust, gezondheid, overvloed, en alles wat als goedheid wordt gezien – in je zit, in iedereen en in elke situatie. Een manier om God aan te roepen, zoals bijvoorbeeld:

Ik roep God aan om de liefde [of gezondheid, wijsheid, overvloed of wat er ook maar lijkt te ontbreken] die inherent is aan… [noem de persoon of situatie] te onthullen.

Door de oppervlakkige illusie van een probleem af te pellen vind je altijd Gods klare oplossingen om de op angst gebaseerde creaties terug te draaien.

De macht om te scheppen

God heeft je de spirituele macht gegeven om te scheppen en je krijgt innerlijke signalen in je fysieke, emotionele, intellectuele en energetische lichamen waardoor je ogenblikkelijk weet of je uit liefde of uit angst creëert.

Uit liefde

Als je uit liefde creëert, voel je die bekende hemelse warmte, veiligheid, onvoorwaardelijke liefde en troost. Bovendien straal je geluk uit met Gods stralende liefde, wat andere mensen instinctief herkennen en waar ze zich toe aangetrokken voelen. Uit liefde creëren is vergelijkbaar met ‘de rijken worden rijker’, want geluk creëert nog meer geluk.

Uit angst

Als je uit angst creëert, voel je je alleen, verlaten, kil en bang. Zoals we hebben besproken leidt het pogen deze gevoelens ‘te genezen’ door middel van uiterlijke manieren van realiseren of kwalijk nemen je alleen maar verder weg van echt en blijvend geluk. Iemand of iets de schuld geven van je ongelukkigheid kan nooit een probleem oplossen en dat kunnen het verkrijgen van een voorwerp of het bereiken van iets evenmin.

Schep jij vandaag vanuit liefde of angst? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Tien boodschappen van je engelen

In dit boek deelt Doreen Virtue de tien wijze levenslessen die zij van de engelen heeft ontvangen. Elk hoofdstuk bevat een persoonlijke boodschap over belangrijke onderwerpen als identiteit, genezing, moed of relaties. Sta open voor de woorden op de pagina en volg jouw eigen speciale pad dat de engelen voor je hebben uitgestippeld.

Je kunt jouw exemplaar voor € 17,99 bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com

1 comment

Avatar
sindy 3 mei 2018 - 21:06

Ik hen de laatste tijd veel angsten om het financiele.Bang dat we niet rond komen. Maak me ook veel zorgen om mijn dochter.ze is al zo vaak gekwetst in haar relaties.Ze is hoog gevoelig

Reply

Leave a Comment