Liefde & Relaties

Drie soorten kosmische verbindingen: geen enkele ontmoeting is toeval

Door Kate Rose
Drie soorten kosmische verbindingen: geen enkele ontmoeting is toeval

In deze wereld, waarin we gezegend zijn met het leven, heeft elke ontmoeting een doel. Soms hebben we anderen nodig om ons wakker te schudden en om de richting van ons leven te veranderen. Op andere momenten hebben we anderen nodig om ons op te beuren en ons eraan te herinneren wie we zijn. En soms zijn er mensen bij wie je nou eenmaal thuishoort.

In dit artikel legt Kate Rose, auteur van De drie grote liefdes in je leven, uit welke drie kosmische verbindingen er zijn.

Door te zeggen dat ik niet van plan was je te ontmoeten, zeg ik dat mijn ziel iets wist waar mijn hoofd zich nog niet van bewust was.’ – Kate Rose

Niets gebeurt bij toeval

Ironisch genoeg is het niet de bedoeling dat je je bewust bent van het doel van elke relatie die je hebt, maar je moet je wel openstellen voor mogelijk nieuwe ontmoetingen en de gevolgen ervan. Soms moet je begrijpen dat er allemaal verschillende connecties in de wereld zijn. Sommige zien eruit als zijdezachte, rode draden en andere als geruwde jute. Elk draad geeft een ontmoeting tussen twee mensen aan die nog moet plaatsvinden.

Het is de bedoeling dat je met elkaar omgaat in dit leven en dat je jouw leven laat samenvallen met dat van anderen. Soms lijkt het dat social media ervoor zorgt dat je geen echte connecties meer kunt maken, maar iets in je hoofd verandert als je oprecht gelooft dat alles wat er gebeurt een reden heeft.

Niet alle relaties die je krijgt, duren voor eeuwig. Soms vindt een ontmoeting maar voor een klein moment plaats in je leven. Misschien vond zo’n ontmoeting plaats om je tegen te houden, om een auto-ongeluk te voorkomen of om er misschien zelfs voor te zorgen dat je een potentiële partner tegen het lijf loopt. Soms stuurt het universum mensen op je af om je te helpen met je reis, zelfs als zij geen belangrijk onderdeel ervan zijn.

Het leven is een magisch mysterie vol synchroniciteit (het geloof dat het universum je signalen geeft om je in de juiste richting te sturen in je leven). Zo’n synchroniciteit kan de vorm aannemen van willekeurige ontmoetingen, engelen, getallen, liedjes en zelfs veren die je laten weten dat er een plan is waar je je alleen nog niet van bewust bent.

Soms lijkt het dat hoe verbazingwekkender iets is, hoe minder je gelooft dat het in jouw leven gebeurt. Misschien kun je je lotsbestemming wel nooit plannen, maar kun je jezelf wel voorbereiden op onverwachte dingen.

Zielen die bedoeld zijn om je wakker te maken

Er zijn individuen die permanent in je leven zijn of minstens voor een lange periode. Soms zijn dit je zielsverwanten of je tweelingvlam. Deze individuen komen in je leven om een soort obstakel voor je te creëren. Ze weerhouden je ervan om verder te gaan met het leven dat je tot nu toe hebt geleid en ze maken het onmogelijk voor je om het feit te negeren dat je wakker moet worden.

In veel opzichten zijn deze mensen goud waard en soms kun je ze aanvoelen voordat je ze ontmoet. Normaal gesproken heb je het idee dat je ze ergens van kent en voel je een vertrouwelijke trilling tussen jou en de ander, maar dit betekent nog niet dat de ander er is om je leven te verstoren.

Als je jong bent, heb je een beeld van hoe je leven eruit gaat zien, maar uiteindelijk kun je alleen nog maar lachen om het uiteindelijke pad dat je lijkt te volgen. Niets verloopt volgens plan, maar dat komt omdat dat ook niet de bedoeling is.

Er vindt een bovennatuurlijke tussenkomst plaats door de zielen die op je af zijn gestuurd vanwege je zielscontract. In wezen hebben we allemaal afgesproken om elkaar in dit leven te ontmoeten, nog voor onze geboorte. Je hebt zelfs al de tijd en de plek van de ontmoeting bepaald. Het lot verloopt dan zoals het moet, zodat je je weer kunt focussen op jezelf en je levensdoel.

Zielen die je helpen herinneren wie je bent

Soms lijkt het alsof je in het leven weg groeit van jezelf. Je bent een geweldig kind gevuld met vuur en creativiteit en ergens ben je vergeten waar je vroeger met zoveel kracht in geloofde.

Vaak hou je daarmee op als je volwassen wordt en verantwoordelijkheid krijgt, maar ergens ben je dus vergeten wie je oprecht hoort te zijn. Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient of wat voor baan je hebt, waar het hierom draait, is je ziel en je innerlijke kompas.

Ben je elk moment in je leven trouw aan jezelf? Of luister je naar andermans idealen en verwachtingen om jezelf in iemand te veranderen die anderen nodig hebben? Een van de moeilijkste dingen die iedereen meemaakt, is het maken van de keuze om jezelf te zijn, om volgens jouw waarden te leven.

Er zijn dus zielen die in je leven komen om je eraan te herinneren wie je bent, zodat je meer trouw kunt zijn aan jezelf. Soms zullen ze dat op een voorzichtige manier doen en soms kun je erdoor van streek raken, maar ze doen het allemaal zodat je je herinnert wat je diep vanbinnen bent vergeten. Het is nou eenmaal zo dat je soms alleen maar jezelf kunt zijn door je eerst te herinneren wie je was voordat je zoals de mensen om je heen probeerde te zijn.

Zielen die maar kort in je leven zijn

Vaak zijn dit mensen die je op korte momenten tegenkomt en die op een simpele manier in je leven zijn. Je voert gesprekken die meteen beginnen en wel uren duren, bijvoorbeeld in de bus of iemand glimlacht naar je terwijl je met een kop koffie in je hand loopt en je afvraagt hoe het kan dat je hart opnieuw gebroken is. Veel mensen geloven dat kosmische zielsverbindingen in de vorm van intense, levenslange ervaringen komen, maar in werkelijkheid komen ze elke dag voor.

Het feit dat iemand niet jarenlang in je leven blijft, betekent niet dat hun aanwezigheid in je leven niet belangrijk is. Meestal kennen dit soort zielen je niet goed. Misschien zie je zo’n ziel terwijl anderen hem bijna niet opmerken, zoals een dakloze op straat of een lifter aan de kant van de weg.

Het mooie is echter dat iedereen een verhaal heeft te vertellen en een doel in dit leven heeft. Soms komt er iemand je leven veranderen en blijft diegene, en soms is er iemand die je maar voor een kort moment kent zodat andere dingen kunnen gebeuren.

De draden die tussen iedereen lopen, maken deze planeet zo geweldig en onvoorspelbaar, want je weet namelijk nooit wanneer je iemand tegenkomt die op je af is gestuurd om het roer in je leven om te gooien.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In De drie grote liefdes in je leven van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reacties
  1. N van Ogtrop 15 mei 2022 - 18:21
    Reply

    Heb het allemaal gelezen . Ik heb altijd het idee dat ik in Frankrijk heb gewoond en in de revolutie eind 1700 ben onthoofd, dat ik op een kar stond en inaar beneden v.a de kar op kinderhoofdjes keek( keien). En wat nog wonderlijker is, ik kon maar zo uit het niets orgel spelen , er werd mij gevraagd of ik les had gehad, en dat is nee.

  2. Gerda martens 16 juli 2023 - 08:45
    Reply

    Prachtig verhaal van 15 mei 2022 geschreven door N VAN OGTROP Zelf heel veel meegemaakt,en ervaren. denk aan beginnen te schrijven, nu ik rustig aan de kust woon, heb ik tijd en rust om iets te verwezenlijken. Hartelijke groeten, G.Martens

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?