Astrologie

7 bijzondere planeetstanden in november 2023: dit kun je verwachten

Door Kate Rose
7 bijzondere planeetstanden in november 2023: dit kun je verwachten

De tijd om je dromen na te jagen breekt aan, zodra het Boogschutter-seizoen begint. De focus komt vooral te liggen op je romantische leven, maar de grote astrologische gebeurtenissen van deze maand hebben invloed op je gehele leven. De bekende astroloog Kate Rose vertelt je er alles over.

Hoewel de sterren altijd willen dat je een zo geweldig mogelijk leven leidt, willen ze je ook helpen om de persoon te worden die je hoort te zijn, wat inhoudt dat je de nodige lessen moet leren.

Bijzondere planeetstanden november 2023

Houd deze astrologische momenten in november in de gaten. Ze gaan je zeker beïnvloeden.

Zaterdag 4 november: Saturnus in Vissen

Saturnus heerst over persoonlijke grenzen en karmische lessen en loopt begin november weer direct in Vissen. Deze planeet helpt je om je recente groei in positieve actie om te zetten.

Toen hij retrograde liep in Vissen, hielp hij je de grotere betekenissen van de gebeurtenissen in je romantische leven te begrijpen, zodat je ervan kon leren. En ervoor kon kiezen om niet vanuit een verwonding te handelen maar vanuit heling.

Wanneer Saturnus zich weer direct stationeert in Vissen, staat hij op nul graden. Dat is aan het begin van Vissen. Saturnus stond daar voor het eerst op 7 maart 2023. Dat betekent dat je soortgelijke thema’s zult tegenkomen die toen ook speelden. Nu heb je echter de wijsheid in pacht om beslissingen te nemen en keuzes te maken die meer in overeenstemming zijn met je ziel.

Saturnus heeft de neiging om relaties te maken of te breken, dus het is cruciaal belang om rond deze tijd de controle los te laten. Zodat je je niet vastklampt aan een liefde die eigenlijk opgeruimd moet worden om ruimte te maken voor iets beters.

Woensdag 8 november: Venus in Weegschaal

Relaties krijgen een boost als Venus, de planeet van de liefde, op woensdag 8 november het luchtteken Weegschaal betreedt.

Weegschaal is een van de twee tekens die heersen over Venus, waardoor dit een ongelooflijk positieve energie genereert voor het vinden van vrede, compromissen en balans in je relaties.

Na een inspannende retrograde-reis eerder in het jaar moet het nu eindelijk aanvoelen dat de dingen verbeteren – maar misschien niet op de manier waarop je aanvankelijk verwacht had.

Vrijdag 10 november: Mercurius in Boogschutter

Mercurius is de planeet van de communicatie. Hij regeert over hoe je denkt en praat met anderen. Wanneer hij in Boogschutter staat, zul je de dingen vanuit een veel theoretischer perspectief bekijken.

Je houdt je bezig met de betekenis en waarde van alles om je heen. Je hunkert meer naar avontuur en vrijheid dan naar routine of stabiliteit. Probeer manieren te vinden om een gevoel van opwinding in je relatie te brengen, zodat jullie samen positief door deze fase heen kunnen groeien.

Als je single bent, is deze tijd geweldig om een nieuwe romantische relatie aan te gaan, vooral als die van ver komt of als je moet reizen om er echt van te kunnen genieten.

Laat je geest verruimen onder deze planetaire invloed. Die helpt je inzien dat er in de liefde meer is dan alleen een warm lichaam naast je hebben.

Maandag 13 november: nieuwe maan in Schorpioen

De nieuwe maan in Schorpioen roept op tot meer diepgang en passie in je relatie. Deze lunatie is verbonden met de maansverduistering in Stier. Die beëindigde de vorige eclipscyclus en hangt nog steeds samen met deze gebeurtenis.

Denk aan alles wat je uit je leven moet verwijderen, vooral rond oude trauma’s of wonden, want je staat aan de vooravond van een nieuw begin. Je moet ervoor zorgen dat je op de juiste plek bent om de kansen aan te grijpen.

Je kunt nieuwe voornemens maken, maar probeer ze meer afstemmen op je innerlijke wereld en richt je niet zozeer op wat je om je heen wilt creëren. Je kunt beslissen hoe je je leven wilt leiden en welke relatie het meest in overeenstemming is met jouw waarheid.

Door de angsten of pijn in je hart te helen kun je een nieuwe ruimte creëren waar liefde kan opbloeien.

Woensdag 22 november: de start van het Boogschutter-seizoen

Op deze dag verschuift de zon naar Boogschutter. Het is de start van het Boogschutter-seizoen. Boogschutter is een vuurteken en een van de meest spirituele tekens van de dierenriem.

Hoewel Boogschutter een slechte reputatie heeft omdat het niet gebonden is, verlangt dit sterrenbeeld naar romantische stabiliteit. Boogschutter wil vrij vliegen, maar weet ook dat hij een stabiele plek nodig heeft om naar terug te keren.

Zorg er in deze periode voor dat een kortstondige bevlieging je niet weerhoudt van wat je zoekt in je romantische leven.

Hoe meer je je veranderende behoeften en het verlangen naar een diepere verbinding kunt verwoorden, hoe meer je ervoor kunt zorgen dat jij en je partner naar elkaar toe kunnen groeien. Het gaat niet om het kiezen tussen je dromen of het hebben van een toegewijde relatie, maar om samen uit te zoeken hoe je beide werkelijkheid kunt maken.

Vrijdag 24 november: Mars in Boogschutter

Mars is de planeet die regeert over ambitie, vastberadenheid, passie en seks. Mars wordt actiever en intenser in Boogschutter, omdat hij gedijt in vuurenergie. Ram is zijn thuisteken.

In plaats van gewoon door te stomen of op zoek te gaan naar hartstochtelijke verbindingen, wil Mars iets zinvols creëren. Dit is de kant van Boogschutter die Mars wil omarmen.

Je wordt geleid om je te laten leiden door vertrouwen voor de komende beslissingen, maar je wilt er ook zeker van zijn dat het iets betekent.

Je kunt je rond deze tijd verward voelen over de liefde, vooral als er een krachtige fysieke verbinding is en dat het enige is wat er is. Besef dat fysieke verbinding met je partner alleen een indicatie is van de diepere verbinding die er al is.

Verken tijdens deze fase alle aspecten van je relatie en sta jezelf toe om werkelijk alles te omarmen waarvan je droomde dat liefde zou zijn.

Maandag 27 november: volle maan in Tweelingen

November eindigt met een volle maan in Tweelingen, terwijl de zon in het tegenovergestelde teken Boogschutter staat. Het teken Tweelingen staat bekend als een vrolijk, sociaal teken, terwijl Boogschutter de zoeker is en de vertegenwoordiger van de hogere versie van jezelf.

Samen vormen ze de tegengestelde uiteinden van een spectrum. Je kunt doen wat leuk en gemakkelijk is, maar ook op zoek gaan naar manieren om te groeien en meer voldoening te vinden. Het is tijdens deze lunatie jouw taak om een balans te vinden tussen de twee, waarbij je je menselijke kant kunt omarmen, terwijl je ook eer bewijst aan je geest.

De volle maan in Tweelingen zal Mars en Saturnus activeren, dus er duikt een gevoel op dat je actie wilt ondernemen in je romantische leven. Maar misschien voel je je geblokkeerd om daadwerkelijk stappen te ondernemen. Concentreer je op de kleine stapjes en zie het grotere doel achter de uitdagingen.

Wat staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten? Je leest het in de maandhoroscoop van november 2023.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
  • Krijg inzicht en wijsheid van maanexpert Yasmin Boland in 41 video’s.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?