Spiritualiteit

Zo kun je je verbinden met je intuïtie en signalen ervan herkennen (+ 5 tips)

Door Seana Zelazo
Zo kun je je verbinden met je intuïtie en signalen ervan herkennen (+ 5 tips)

“Je wordt waarschijnlijk regelmatig geïnformeerd door je intuïtie zonder dat je je daar bewust van bent,” zegt spiritueel leraar Seana Zelazo, auteur van De initiatie van Inanna. In dit artikel geeft ze vijf simpele tips om je te verbinden met je intuïtie en signalen ervan te herkennen.

De Soemerische Godin Inanna weet wat ze voelt en vertrouwt daar altijd op.

Als intuïtief kanaal krijg ik vaak de vraag hoe je intuïtie ontwikkelt. Er zijn een aantal verschillende manieren en is het veel makkelijker dan je denkt! Het is handig om voorbeelden te zoeken en te leren hoe je je intuïtie in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Zo kun je je verbinden met je intuïtie

1. Verbind je met een kosmische bondgenoot en leer van ze

De Soemerische Godin Inanna weet wat ze voelt en vertrouwt daar altijd op. Dit is één van de vele redenen waarom ik me zo sterk verbonden voel met haar. Inanna twijfelt nooit aan zichzelf. Als Inanna een voorgevoel heeft, stemt ze zich af om te luisteren wat er naar boven komt en ze zet het altijd door. Ze gebruikt hiervoor geen kristallen of zelfs mijn favoriet, tarotkaarten (die allebei gebruikt kunnen worden als hulpmiddelen om intuïtieve communicatie te ondersteunen) ze stemt gewoon af op het orakel van haar hart, en in haar geval ook haar tweede chakra.

Door je te verbinden met Inanna of met welke kosmische bondgenoot je ook werkt, kun je je intuïtie met gemak laten groeien.

Lees ook: De ascentie van Inanna: een reis door de poorten van transformatie

2. Leer de de verschillende paranormale gaven kennen

Je wordt waarschijnlijk regelmatig geïnformeerd door je intuïtie zonder dat je je daar bewust van bent.

  • Dit kan gebeuren door heldervoelendheid, wat een innerlijk gevoel is of wat velen een buikgevoel noemen.
  • Helderhorendheid is een innerlijk horen. Sommigen van ons horen boodschappen doorkomen als onze eigen innerlijke stem, of horen zelfs onze gidsen praten.
  • Helderziendheid is een innerlijk zien waarbij we toegang krijgen tot het derde oog en symbolen, beelden of filmachtige scenario’s zien afspelen. Dit omvat ook wat we kunnen ontvangen in de vorm van boodschappen via de droomtoestand.
  • Het minder bekende helderweten is een innerlijk weten, dat het meest genuanceerd is van allemaal. Het wordt vaak verward met het intellect. Natuurlijk is ons intellect toegankelijk met helderweten, maar dit innerlijk weten is geen actief denken, maar eerder een actief ontvangen.

3. Kom erachter hoe jij je verbind met je intuïtie

Belangrijk is dat al deze manieren om toegang te krijgen tot intuïtie gebaseerd zijn op ons persoonlijke repertoire van symbolen, ervaringen, begrip en individuele bedrading. Bijvoorbeeld, omdat de Godin Inanna vasthoudt aan haar lichamelijkheid, lijkt een groot deel van haar intuïtie via gevoel of heldervoelendheid te gaan. Wat is jouw meest prominente manier om toegang te krijgen tot je intuïtie? Misschien is het een van de bovenstaande of een combinatie ervan? Het proces is uniek en individueel, maar als je weet hoe je intuïtie gebruikt, kun je meer vertrouwen hebben in je gave en deze verder ontwikkelen.

4. Stel je verwachting bij en vertrouw ook op subtiele signalen

Zoals gezegd hebben we allemaal het vermogen om toegang te krijgen tot deze verbazingwekkende innerlijke leiding. Veel van mijn cliënten verwachten dat hun intuïtieve informatie als een donderslag bij heldere hemel doorkomt en ze twijfelen aan informatie die subtieler doorkomt. In feite zijn er gradaties van intensiteit, maar uiteindelijk is intuïtie subtiel en vaak moeilijk te kwalificeren of te kwantificeren. Dat maakt het niet minder belangrijk, het betekent alleen dat we onze verwachtingen moeten bijstellen. Hoe meer we echter op de subtiele communicatie vertrouwen, hoe duidelijker ze wordt.

5. Let op energetische handtekeningen

Daarnaast kun je wat ik energetische handtekeningen noem hebben die de intuïtieve informatie die doorkomt bevestigen. Dit kunnen rillingen zijn die je voelt, tranen die opwellen in je ogen, of zelfs een suizing in je oren om er maar een paar te noemen. Zwelt je hart op wanneer er iets tot je komt waarvan je weet dat het belangrijk is? Spirit kan je een teken geven om je te dwingen aandacht te geven aan wat er opduikt. Anderen ontvangen deze tekens misschien niet en moeten dat innerlijke vertrouwen cultiveren zonder een teken. Maar hoe meer we vertrouwen hebben, hoe meer onze intuïtie groeit.

Voorbeelden van ongemerkt je intuïtie volgen

Voorbeelden van het dagelijks gebruiken van onze intuïtie zijn er in overvloed. Vaak weten we niet eens dat we dat doen. Denk maar aan het intuïtieve proces van ouderschap. Soms voelen we dat het goed is om ja te zeggen tegen iets waar ons kind om vraagt en andere keren weten we gewoon dat het beter is om nee te zeggen. Er is geen standaard handboek voor ouderschap. Zelfs de schijnbaar alledaagse keuzes die we dagelijks maken, zijn gebaseerd op onze intuïtie.

Je volgt een ingeving over de route wanneer je verdwaald bent. Je pakt de telefoon om iemand te bellen die je al maanden niet hebt gesproken en ze vertellen je dat ze net aan je dachten. Hoe wist je wat je moest aantrekken naar je laatste sollicitatiegesprek? Iets leidde je om de outfit samen te stellen die je deed. Wat trok je naar die turkooizen oorbellen of die specifieke blazer die je droeg? Zeker, er wordt een esthetische keuze gemaakt, maar die esthetiek, wat we onze ‘stijl’ kunnen noemen, heeft te maken met een intuïtief vermogen om ons af te stemmen op wat het beste bij onze energiefrequentie past.

Intuïtie is een frequentie van waarneming

Je kunt deze frequentie gebruiken om je dagelijks leven te sturen, maar ook om je te laten ondersteunen door de hogere sferen. Door mijn intuïtie verbind ik me met Inanna en word ik door haar geleid. Door je af te stemmen op Inanna (of welk wezen van Licht dan ook waarmee je je wilt verbinden), maak je je waarneming gevoelig en krijg je toegang tot het kwantumveld dat voor ons allemaal beschikbaar is. Wanneer je je regelmatig verbindt met de kosmische bondgenoot van je keuze, zul je je intuïtieve gaven zien opbloeien. Je bent je in wezen aan het afstemmen. Deze afstemming cultiveert een link waardoor je de eigenschappen, krachten en macht van je kosmische bondgenoot rechtstreeks kunt ontvangen.

Ik voel me bijvoorbeeld aangetrokken tot Inanna’s onverbloemde natuur en dat heeft me getransformeerd. Dat zij het kosmische mannelijke en het kosmische vrouwelijke in zich in evenwicht houdt, heeft mij ertoe gebracht mijn eigen drang naar evenwicht te omarmen. Daarnaast heb ik haar weigering om gebonden te zijn ervaren en nu laat ik me niet langer tegenhouden. Je intuïtie laten groeien zal je helpen om in de wereld te verschijnen zoals je bedoeld bent. Je zult zien dat dat veel gemakkelijker is dan je denkt. Houd de verwachting van gemak vast en zie je intuïtie groeien.

Geïnspireerd door de wijsheid van de Sumerische Godin Inanna, is deze blog een uitnodiging om te leven zoals zij dat doet, als een krachtige heldin die haar waarheid spreekt.

De initiatie van Inanna

De initiatie van Inanna

Je verbinden met godin Inanna is één van de simpelste manieren om je intuïtie te ontwikkelen. In 'De initiatie van Inanna' van Seana Zelazo volg je de Soemerische godin van de liefde door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie en leer je haar kennen zodat je je makkelijk met haar kunt verbinden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?