Astrologie

De 8 astrologische hoogtepunten van januari 2024: dit betekent het voor jou

Door Kate Rose
De 8 astrologische hoogtepunten van januari 2024: dit betekent het voor jou

De astrologische hoogtepunten van januari 2024 voorspellen een maand met grote veranderingen op het gebied van liefde en relaties volgens astroloog Kate Rose. Zo gaat Mercurius direct in Boogschutter als nieuwe start voor dit jaar, verhuist Mars naar Steenbok, en versterkt de nieuwe maan jouw dromen voor het komende jaar. Het grootste evenement is misschien wel Pluto die na twintig jaar van teken wisselt en een nieuw tijdperk aankondigt. Lees gauw verder wat dit voor jou kan betekenen.

Vrijheid komt van binnenuit, en het begint met het erkennen en respecteren van je eigen gevoelens.

De belangrijkste astrologische dagen van januari 2024

Maandag 1 januari 2024

Gebeurtenis: Mercurius direct in Boogschutter

De nieuwe maand en het nieuwe jaar beginnen sterk doordat Mercurius nu direct gaat in Boogschutter. Mercurius begon zijn retrograde in Steenbok en verschoof in deze periode naar Boogschutter. Dit hielp om je focus te richten op het plannen van je leven en toekomst.

Mercurius retrograde in Steenbok ging over de structuren die herzien moesten worden om meer van de vrijheid van Boogschutter toe te staan, om groei en de liefde die voor jou bedoeld is te omarmen. Nu Mercurius direct gaat, is het veilig om grote beslissingen te nemen, te trouwen of je te verloven, omdat je weet dat je dingen met frisse ogen en een helder hart bekijkt.

Donderdag 4 januari

Gebeurtenis: Mars naar Steenbok

Mars verschuift vandaag naar het aardeteken Steenbok wat helpt om de acties die je onderneemt te gronden zodat je wordt klaargestoomd voor het succes waar je naar verlangt.

Mars regeert over passie, vastberadenheid en ambitie. In Steenbok gaat alles wat langzamer, maar alleen zodat je je kan richten op één stap tegelijk. Je bent vrij om vooruit te gaan in je relatie en in zaken van het hart, maar zorg ervoor dat je de tijd neemt om je basis langzaam op te bouwen zodat je later niets over het hoofd ziet. Daardoor weet je straks dat het niet alleen lust is wat je voelt, maar oprechte liefde: het soort liefde waar je voor altijd op kunt bouwen.

Donderdag 11 januari

Gebeurtenis: Nieuwe maan in Steenbok

De nieuwe maan in Steenbok biedt je opnieuw de kans om te focussen op je dromen voor komend jaar. De maan regeert over je emoties en tijdens nieuwe maan word je aangemoedigd om iets nieuws te proberen en je intenties te stellen voor wat je tijdens de maancyclus wilt laten groeien. In deze periode word je gevraagd om zowel naar het grote geheel te kijken als naar de details die nodig zijn om het leven en de liefde te creëren waar je van droomt.

Neem de tijd om te reflecteren op de kleine aspecten die jij belangrijk vindt in een relatie zoals bijvoorbeeld jullie werkschema’s, afspraken en familiedynamiek. Zo wordt er geen enkel aspect over het hoofd gezien en kun je je relatie alleen maar verbeteren.

Lees verder: Nieuwe maan in Steenbok 11 januari 2024

Zaterdag 13 januari

Gebeurtenis: Mercurius naar Steenbok

Mercurius, heerser van communicatie, verschuift weer naar Steenbok en helpt je om je aandacht te richten op wat er gedaan moet worden. Steenbok is een aardeteken dat bekend staat om het kunnen bereiken van grote dingen. Alleen heeft dit teken ook de neiging om zo gefocust te zijn op zijn eigen persoonlijke groei dat het vergeet om het juiste pad te volgen dat leidt naar de gewenste bestemming.

Gebruik de energie van dit teken om na te denken over hoe je keuzes en woorden je helpen bij het opbouwen van de relatie die je wenst. Of als het nodig is om belangrijke, maar oncomfortabele gesprekken te voeren en overdenk hoe je deze communicatie op een zachte manier kunt aanpakken.

Zaterdag 20 januari

Gebeurtenis: De Zon en Pluto naar Waterman

De zon en Pluto maken een dramatische overgang naar Waterman en veranderen het energetische landschap niet alleen voor deze maand, maar voor het hele jaar. De zon in Waterman is het begin van het Waterman-seizoen: het moment om regels overboord te gooien, je onafhankelijkheid te omarmen en je partner aan te moedigen hetzelfde te doen. Het helpt je om je innerlijke waarheid te eren, zelfs als anderen daar moeite mee hebben. Je wil je liefde meer betekenis geven dan alleen maar gezellige avondjes samen. Je wil kijken hoe je jouw liefde kunt geven aan de wereld.

Terwijl het Waterman-seizoen het vuur in je ziel aanwakkert, verschuift Pluto ook naar Waterman en blijft daar tot oktober. (Pluto staat twintig jaar lang in hetzelfde teken voordat het naar het volgende teken gaat, red.) Dit is een wisseling van de wacht en het einde van een tijdperk. Wanneer je Kreeft als sterrenbeeld (zonneteken) of ascendant hebt, zul je dit sterk voelen in je relaties om dat je in staat bent om te zien hoe het verleden achter je ligt. Daardoor voel je je optimistischer over wat de toekomst gaat brengen.

Hoewel bepaalde tekens deze verschuiving aangrijpend zullen voelen, zal het je vooral inspireren om meer op een eigen en authentieke manier je relaties te bekijken; hoe je ze aantrekt en opbouwt. De regels en verplichtingen van Pluto in Steenbok gelden niet meer dus en dus houdt niets je meer tegen om de liefde te creëren waar je altijd naar verlangde.

Dinsdag 23 januari

Gebeurtenis: Venus in Steenbok

Venus verplaatst zich naar Steenbok: je zult meer aan de slag gaan met de praktische kant van liefde en dienstbaarheid. Het vergroot je wens voor toewijding en loyaliteit en je krijgt meer behoefte om een relatie met veel huiselijke intimiteit te creëren. Terwijl de energie van Waterman je liefde naar nieuwe hoogten duwt, geeft Venus in Steenbok je een stevige basis, zodat je niet alleen trouw bent aan jezelf, maar ook aan elkaar op een manier die echt bij jullie past.

Donderdag 25 januari

Gebeurtenis: Volle maan in Leeuw

De volle maan in Leeuw staat tegenover de zon en Pluto in het luchtteken Waterman. Een volle maan betekent afronding of afsluiting. In het teken van Leeuw helpt het je oude ideeën over liefde los te laten, zodat je ruimte krijgt om naar je hart te luisteren. Deze gebeurtenis is belangrijk, vooral omdat Pluto ook net naar Waterman is verschoven. Het kan je helpen je vroegere romantische ervaringen beter te begrijpen en de banden te verbreken die je in cycli hebben gehouden waar je je niet meer verbonden mee voelt.

Zaterdag 27 januari

Gebeurtenis: Uranus direct in Stier

Uranus gaat direct in Stier staan en kan dat verrassende momenten in je leven brengen. Dit zou het begin kunnen zijn van nieuwe liefde, onverwachte verbintenissen of gewoon nieuwe kansen in je huidige relatie. Uranus staat bekend om plotselinge veranderingen: wanneer je de gebeurtenissen van vorig jaar hebt verwerkt, zal deze directe stand ervoor zorgen dat je het verleden kunt loslaten. Je beseft dat er niets meer is dat je tegenhoudt. Vrijheid komt van binnenuit, en het begint met het erkennen en respecteren van je eigen gevoelens.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • Leer je wat een geboortehoroscoop is en welke informatie je uit zo'n horoscoop kunt halen
  • Ontdek je de invloed van alle twaalf de dierenriemtekens, de vier elementen én de drie modaliteiten op je leven
Bekijk deze cursus

Leven met de sterren

Leven met de sterren

Leer je geboortehoroscoop lezen in Leven met de sterren met beroemd astrologe Yasmin Boland en ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. phaedra Casert 14 januari 2024 - 12:34
    Reply

    De beste informatie dat ik al heb gevonden ,veel valse info op internet. Ik zou ook graag de graden weten van de planeten. Mijn geboortehoroscoop ken ik maar de transits niet zo he. Toch is die al 37 jaar geleden gemaakt,dezelfde natuurlijk maar niet de asteroiiden.en andere zoals Ceres etc..

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?