Astrologie

Maandhoroscoop januari 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop januari 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Een nieuw jaar! En een heel bijzonder nieuw jaar. Volgens astroloog Kate Rose is in 2024 alles mogelijk! “Dit is jouw doorbraakmoment, je feniksfase en een fase die je alle overvloed, rijkdom, liefde en succes zal brengen waar je van gedroomd hebt.” Je leest erover in de maandhoroscoop van januari 2024.

Alles is mogelijk wanneer je gelooft dat het zo is.

De astrologische energie van januari 2024

Welkom in het nieuwe tijdperk waarin alles mogelijk is! In januari 2024 word je plotseling geïnspireerd om naar de sterren te reiken.

Een risico nemen is een balans tussen logica en geloof, waarbij je vertrouwt dat wat de uitkomst ook is, het een hoger doel zal dienen. Dit stelt je in staat om alle benodigde plannen te maken tot op een bepaald punt, waarna je je overgeeft en vertrouwt dat je de kiemen zaait voor datgene wat je wilt manifesteren in je leven. Geluk is altijd iets dat wordt gecreëerd. Wanneer het universum je zegent met overvloed en nieuwe kansen, moet jij het pakken en kiezen. In januari word je geleid om te plannen voor het kosmische succes dat van jou is.

Reflecteren en vooruitkijken

Voordat je intenties voor de maand of het jaar vastlegt, neem de tijd om los te laten wat het afgelopen jaar je heeft gebracht. Voor velen was 2023 een uitdagend jaar dat meer lessen en afsluiting bracht dan nieuwe beginnen en overvloed, maar zelfs in de meest uitdagende momenten werkte het universum altijd voor jou.

Gebruik deze energie om op te schrijven en los te laten welke gevoelens, situaties of energie je meeneemt naar het nieuwe jaar, terwijl je kiest om het achter je te laten. Terwijl je dit doet, is het tijd om te beginnen met plannen en reflecteren over wat je wilt creëren in de komende maand.

De transformatieve energie van januari

Januari is slechts het begin, maar op vele manieren is het ook waar je je op hebt voorbereid. Pluto, de heerser van de onderwereld, verschuift naar Waterman en verandert de energie in je leven. Pluto regeert transformatie en waarheid. Het is de feniks die herrijst uit zijn as.

In Steenbok werkte Pluto eraan om af te breken, te herstructureren of simpelweg te verbranden wat niet werkte en wat niet bedoeld was om met je mee te gaan naar dit nieuwe hoofdstuk van je leven.

Nu Pluto verschuift naar Waterman, is de energie radicaal anders. Je voelt je geïnspireerd, vrij, innovatief en misschien een beetje rebels omdat je er moe van wordt om dingen op een bepaalde manier te doen of alleen de ideeën van anderen te volgen. Dit is jouw doorbraakmoment, je feniksfase en een fase die je gegarandeerd alle overvloed, rijkdom, liefde en succes zal brengen waar je van gedroomd hebt.

Belangrijke data maandhoroscoop januari 2024:

Maandag 1 januari 2024

Gebeurtenis: Mercurius direct in Boogschutter

De nieuwe maand en het nieuwe jaar beginnen sterk doordat Mercurius nu direct gaat in Boogschutter. Mercurius begon zijn retrograde in Steenbok en verschoof naar Boogschutter tijdens deze retrograde. Dit hielp om de focus te veranderen naar het plannen van je leven en toekomst.

Mercurius retrograde in Steenbok ging over de structuren die herzien moesten worden om meer van die vrijheid van Boogschutter toe te staan, om groei en de liefde die voor jou bedoeld is te omarmen. Nu het direct gaat, is het veilig om grote beslissingen te nemen, te trouwen of verloofd te raken, wetende dat je dingen bekijkt met frisse ogen en een helder hart.

Donderdag 4 januari

Gebeurtenis: Mars naar Steenbok

Mars verschuift vandaag naar het aardeteken Steenbok, wat helpt om de acties die je onderneemt te gronden zodat je wordt klaargestoomd voor het succes waar je naar verlangt.

Mars regeert over passie, vastberadenheid en ambitie. In Steenbok gaat het wat langzamer, maar alleen zodat het zich kan richten op één stap tegelijk. Terwijl je vrij bent om vooruit te gaan in je relatie en met zaken van het hart, zorg ervoor dat je de tijd neemt om je basis langzaam op te bouwen zodat je later niets over het hoofd ziet. Dit zal je helpen te weten dat het niet alleen lust is die je voelt, maar oprecht liefde en het soort liefde waarop voor altijd gebouwd wordt.

Maandhoroscoop januari 2024

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: maandag 1 januari

Leidende energie: Mercurius direct in Boogschutter, heerser van jouw gelukshuis

Boogschutter regeert over jouw huis van geluk, reizen en nieuwe kansen. Aan het begin van de maand staat Mercurius direct in Boogschutter. Het is tijd om terug te keren naar die ideeën die je hebt gehad voor jouw leven. Als je hebt overwogen om je in te schrijven voor een cursus of om een reis te boeken, dan is dit jouw groen licht van het universum om te beginnen met werken aan wat je wilt bereiken!

De energie van Boogschutter kan er ook voor zorgen dat je je leven een nieuwe richting wilt geven, dus gebruik deze tijd om belangrijke gesprekken te voeren over de toekomst. Zo kun je zaaien voor het overvloedige leven dat voor jou voorbestemd is. Dit is een intense periode die je kan helpen jezelf dieper te eren terwijl je leert luisteren naar je intuïtie.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: donderdag 4 januari

Leidende energie: Mars in Steenbok, heerser van jouw huis van overvloed

Mars in Steenbok zal je helpen vooruitgang te boeken in nieuwe gebieden en je onderweg bijstaan bij uitdagingen. Mars drijft aan tot actie en het volgen van je diepste passies, terwijl Steenbok neigt naar plannen maken en geleidelijk naar doelen toe werken. Je kunt beide energieën gebruiken en combineren door te solliciteren naar nieuwe banen, te overwegen naar het buitenland te verhuizen of je aan te melden voor die opleiding waar je aan hebt gedacht. Het resultaat kan meer een reis zijn dan directe vervulling, maar het zal beter uitpakken dan je je kunt voorstellen.

Het is belangrijk te begrijpen dat het tijd kost voordat dromen volledig werkelijkheid worden, of het nu een nieuw levenspad betreft of meer overvloed. Als je consistent aan je doelen werkt, omarm dan het proces en neem risico’s waar nodig. Zo leg je de basis om nooit op te geven voor datgene waarvan je weet dat het voor jou bedoeld is.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 20 januari

Leidende energie: Pluto in Waterman, heerser van je huis van expansie

Het leven staat op het punt om een opwindende nieuwe richting in te slaan nu Pluto naar Waterman verschuift. Waterman heerst over je huis van expansie, reizen, geluk, onderwijs en nieuwe ervaringen. In dit aspect van je leven wil Pluto dat je je waarheid eert en onthoudt wat je wilt in het leven. Deze planeet blijft onthullen en je aangeven waar je transformatie mag omarmen.

Neem de tijd om na te denken over de ideeën, dromen en kansen die je nu hebt. Vooral als ze lijken op het begin van vorig jaar toen Pluto kort in Waterman stond. Je denkt misschien na over een nieuwe richting voor je carrière die beter aansluit bij wat jij als je doel ziet, en dit kan precies de duw zijn die je nodig hebt om het te laten gebeuren.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: donderdag 25 januari

Leidende energie: Volle Maan in Leeuw in je huis van rijkdom

Leeuw regeert over je tweede huis, dat helemaal draait om rijkdom en financiën. Je hebt het afgelopen jaar door aanzienlijke veranderingen bewogen terwijl je oude hoofdstukken afsloot en uitkeek naar wat er komen gaat.

Financiën kunnen een zorg zijn, maar je hebt dingen anders aangepakt dan voorheen, wat betekent dat je zult zien dat alle stappen die je hebt genomen volledig worden gesteund door het universum.

De volle maan in Leeuw laat een moment dat in augustus van vorig jaar begon tot bloei komen en zal bevestiging en de financiële rijkdom brengen die je nodig hebt om het leven van je dromen te leiden. Let op nieuwe aanbiedingen die op je pad komen, want ze zullen je ongetwijfeld meer rijkdom en financiële zekerheid brengen.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: zaterdag 27 januari

Leidende energie: Uranus direct in Stier in je huis van carrière

Uranus in Stier werkt aan het herstructureren en veranderen van je carrière om meer ruimte te creëren voor creativiteit en originaliteit. Deze Uranus-cycli duren ongeveer zeven jaar en vertegenwoordigen significante fasen in je leven. Denk terug aan 2018, toen Uranus voor het eerst naar Stier verhuisde en welke veranderingen en thema’s het sindsdien heeft opgeroepen voor herziening.

Nu Uranus rechtstreeks in Stier staat, is het tijd om actie te ondernemen, van het verwerken van de verschillende veranderingen in je leven naar meer helderheid om vast te pakken wat voor jou bedoeld is. Er zullen waarschijnlijk een paar verrassingen zijn, zoals een terugkeer van een sollicitatie die je lang geleden hebt gedaan of een onverwachte aanbieding of promotie. Onthoud wat je hebt gedaan om dit te bereiken en dat je elk moment van succes verdient dat op je afkomt.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 27 januari

Leidende energie: Uranus direct in Stier in je huis van nieuwe ervaringen

Stier regeert over je huis van nieuwe ervaringen. Uranus staat nu in dit huis wat betekent dat je de kracht van overgave moet beheersen. Uranus in Stier in dit gebied zal geluk brengen, maar zal de boel opschudden en onverwachte kansen en omleidingen bieden. Er zit magie in deze momenten omdat je mag voelen dat het universum niet alleen met je samenwerkt, maar ook vóór je werkt.

Als Uranus rechtstreeks in Stier staat, ontvang je een nieuwe golf van transformationele energie als nieuwe aanbiedingen voor reizen, banen of onderwijs beginnen binnen te stromen. Ook al betekent dit misschien dat je van het oorspronkelijke plan moet afwijken, probeer te vertrouwen op alles wat er gebeurt, want het is allemaal voor je hoogste goed.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: maandag 1 januari

Leidende energie: Mercurius direct in Boogschutter, heerser van je huis van communicatie

Je betreedt een enorm belangrijke periode in je leven waarin veel nieuwe kansen zullen komen en je de mogelijkheid krijgt om je leven te vernieuwen. Een belangrijk onderdeel hiervan is in staat zijn om op te komen voor je waarheid en onthouden dat je net zoveel voor jezelf verdient als dat je er voor anderen bent. Om het meeste uit deze tijd in je leven te halen, onthoud dat je je woorden kunt gebruiken om de toekomst te creëren waar je van droomt. Je mag alleen onthouden dat je in staat bent en het waard bent om je dromen werkelijkheid te maken.

Wanneer Mercurius rechtstreeks in Boogschutter staat, zal deze planeet je inspireren om meer vrij te communiceren met wat je voor jezelf voor het komende jaar voor ogen hebt. Dit is een zeer toekomstgerichte energie en zal je nieuwe mogelijkheden laten nastreven, evenals een verhuizing voor werk of plezier. Kies zorgvuldig wat je zegt, maar schuw nooit weg van het duidelijk uiten van wat je wilt, want dat is hoe je het werkelijkheid maakt.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: maandag 1 januari

Leidende energie: Mercurius direct in Boogschutter, heerser van je huis van financiën

Boogschutter staat in je financiële huis. Juist op het gebied van financiën hoop je op verbetering. Terwijl je je hebt gericht op je carrière en andere veranderingen die je in je leven wilt maken, heb je vertrouwd op het universum dat het een kans voor je zou bieden om een stroom van rijkdom te ontvangen. Dat vertrouwen zal binnenkort vruchten afwerpen wanneer je nieuws krijgt over investeringen, salarisverhogingen of promoties.

Begin januari is het belangrijk om te reflecteren op hoeveel je bent gegroeid in termen van opkomen voor wat je waard bent, want dat staat sterk in verband met de rijkdom die je in dit leven zult kunnen genereren. Wees niet bang om grenzen te stellen en te vragen om wat je waard bent. Als er een aanbod langskomt dat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat niet zo: weet dat je alleen het beste verdient.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: donderdag 4 januari

Leidende energie: Mars in Steenbok, heerser van je huis van zelfwaarde

De energie van Steenbok heeft je meegenomen op een reis van zelfwaarde terwijl Pluto de afgelopen tien jaar door dit teken is bewogen. Pluto in Steenbok heeft je geholpen de waarheid van wie je bent te onthullen en wat je een waardevol en waardevol mens maakt. Nu Pluto zich voorbereidt om naar Waterman te verschuiven, zal Mars naar Steenbok verschuiven en je motiveren om een niveau omhoog te gaan in je leven.

Het is tijd om je niet langer klein te houden en meer risico’s te nemen. Dit gaat niet alleen over je carrière, maar ook over wat je als het beste accepteert, ook al weet je dat er elders iets beters is. Hoewel je soms moet leren dat het gras niet altijd groener is aan de overkant, gaat het nu om weten dat je het waard bent om gematcht te worden met je energie. Promoot jezelf, neem een risico en begin over jezelf te praten zoals je dat doet bij iemand van wie je houdt. Je zult versteld staan van de veranderingen en kansen die het in je leven brengt.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: zaterdag 20 januari

Leidende energie: Pluto in Waterman, heerser van je huis van financiële overvloed

Pluto, de heerser van de onderwereld, beweegt al meer dan een decennium door jouw teken en biedt je de ruimte om te leren van wat resoneert met jou. Dit heeft je geholpen een authentieker leven te leiden, vooral omdat je gevraagd werd om de duisternis onder ogen te zien die je eerder probeerde te verbergen. Nu verschuift dit alles terwijl Pluto naar Waterman gaat en je inspireert om het soort rijkdom te genereren waarvan je nooit dacht dat het mogelijk was.

Pluto in Waterman zal je helpen de sleutel tot rijkdom te ontgrendelen en op de plek te zijn waar je in staat zult zijn om te ontvangen wat je verlangt. Overvloedig zijn is de ene helft. Leren het met open armen te ontvangen zodat je het gevoel hebt dat je het waard bent om het te ontvangen is de andere helft van de overvloedspuzzel. Nu je leert beide te doen, zul je beginnen te begrijpen hoe het ontvangen van wat je hebt alleen maar zal leiden tot het krijgen van meer.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: donderdag 4 januari

Leidende energie: Mars in Steenbok, heerser van je huis van intuïtie

Mars is de planeet van actie, ambitie en passie. In Steenbok helpt de planeet je om je verlangens te aarden en je te concentreren op wat je kunt doen om van elk droom een realiteit te maken. Naarmate Mars in Steenbok door je huis van intuïtie begint te bewegen, zul je beginnen jezelf met meer autoriteit te vertrouwen, wat je ook zal helpen om plannen te maken voor nieuwe projecten en ondernemingen.

Je intuïtie is erg sterk, vooral als Pluto later in de maand naar jouw teken verschuift, dus is het belangrijk om jezelf te vertrouwen in het precies weten welke richting je moet inslaan. Hoe meer je jezelf kunt vertrouwen en valideren, hoe meer je verbonden zult kunnen voelen met het leven dat je opbouwt. Je hebt geweldige ideeën die deel uitmaken van je passie, en nu is het tijd om ernaar te handelen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: maandag 1 januari

Leidende energie: Mercurius direct in Boogschutter, heerser van je huis van professionele aspiraties

Boogschutter regeert over je professionele aspiraties en carrière. Terwijl Mercurius direct staat in dit teken, kun je verwachten dat thema’s van december weer naar voren komen voor herziening. Nu is het echter tijd voor daadwerkelijke nieuwe aanbiedingen, of zul je eindelijk die positie beginnen waarop je eerder hebt gesolliciteerd. Je zult ook kunnen realiseren dat je proactiever moet worden in het bepleiten van je talenten en het soort carrière dat je wilt hebben.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Astrologische voorspelling 2024: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?