Spiritualiteit

Wat betekent het als je verjaardag op de dag van Nieuwe of Volle Maan valt?

Door redacteur
Wat betekent het als je verjaardag op de dag van Nieuwe of Volle Maan valt?

De maan is vrouwelijk, magisch en mystiek. In feite resoneren veel mensen meer met hun maanteken dan met hun zonneteken. In de astrologie staat de maan voor hoe je je emoties en je gevoelens van veiligheid in de wereld verwerkt. De maan vertegenwoordigt daarnaast je creatieve en intuïtieve aard. Wanneer een volle maan of een nieuwe maan op je verjaardag valt, kunnen de effecten zeer krachtig en zelfs gunstig zijn. Je verjaardag is in principe de viering van je terugkeer van de zon. Het is het moment dat de zon terugkeert naar precies hetzelfde punt waarop het was op het moment dat je geboren werd.

Hieronder wordt uitgelegd wat het betekent als het volle maan of nieuwe maan is op dezelfde dag als je terugkomst van de zon.

Verjaardag op Volle Maan, laatste kwartier, Nieuwe Maan of eerste kwartier

Volle Maan

Wanneer het volle maan is op je verjaardag, betekent dit dat het komende jaar gevuld wordt met beloningen. Al je harde werk gaat nu zijn vruchten afwerpen.

Energiek gezien zal je in volle bloei staan en helder schijnen voor de hele wereld om je te zien. Je kunt ook kansen en deuren vinden die zich voor je openen. Je kunt het gevoel hebben dat het eindelijk gelukt is om je bestemming te bereiken.

Een verjaardag op de dag van volle maan geeft ook aan dat het tijd is om te eindigen. Je bent in volle bloei, maar uiteindelijk zal die bloei moeten verwelken om zo tot iets nieuws geboren te worden.

Laatste kwartier

Het laatste kwartier is ook belangrijk en valt over het algemeen ongeveer een week na de volle maan. Als je verjaardag tegelijk met het laatste kwartier valt, zul je waarschijnlijk ook de effecten van de Volle Maan voor het komende jaar voelen.

Er zal echter meer nadruk komen te liggen op het vastbinden van losse eindjes en het voorbereiden op iets nieuws. Je kunt misschien voelen of intuïtief aanvoelen dat er een nieuw begin of een nieuw hoofdstuk op komst is.

Nieuwe Maan

Wanneer het nieuwe maan op je verjaardag is, betekent dit een tijd van een nieuw begin. Het komende jaar zal het voor jou gaan over het planten van zaden en het leggen van de basis voor de weg die voor je ligt.

Het komende jaar kan ook een jaar van introspectie zijn, waarin je beslist wat je echt wilt voor jezelf en je leven in de toekomst. Misschien moet je ook wat veranderingen doorvoeren en dingen afschaffen die niet langer je hoogste goed dienen.

Wanneer je verjaardag tegelijk met nieuwe maan valt, zal je vermogen om te creëren en te manifesteren ook groot zijn. Hoewel je misschien nog niet gelijk het resultaat van je werk ziet, zul je op een zeer magisch punt zijn om je te manifesteren en te beginnen met het creëren van alles wat je wilt zien en ervaren in je leven.

Eerste kwartier

Het eerste kwartier valt over het algemeen ongeveer een week na de Nieuwe Maan. Als je verjaardag op dit moment valt, zul je waarschijnlijk ook de effecten van de nieuwe maan voor het komende jaar voelen.

De nadruk zal echter liggen op hard werken en je voorbereiden op je volle bloeimoment. Het kan zijn dat je alle laatste stukken in de loop van het jaar op hun plaats krijgt, zodat je je kunt voorbereiden en alle geschenken die je krijgt als je beloning in volle bloei is welkom kunt heten.

Bron: foreverconscious

Boekentip: Leven met de maan

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?