Astrologie

Nieuwe maan in Steenbok 11 januari 2024: een nieuw begin, dubbele getallen & toekomstplannen

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Steenbok 11 januari 2024: een nieuw begin, dubbele getallen & toekomstplannen

De eerste nieuwe maan op 11 januari 2024 belicht de vruchtbare grond van Steenbok, een tijd van krachtige transformaties en een nieuwe begin. ”Door de getallen 1 in de datum kan je merken dat jouw ontwikkeling nu centraal staat en dat je meer voor jezelf mag kiezen. Dit kan gepaard gaan met heel wat gevoelens en emoties, waardoor je je wilt terugtrekken om deze te verwerken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Lees hier meer over de uitwerking van de nieuwe maan in Steenbok.

De Engelen zullen je ondersteunen bij het kiezen van jouw zielenpad door hun verfijnde energie en het doorgeven van boodschappen.

De eerste nieuwe maan van dit jaar staat in Steenbok en kondigt een nieuwe fase aan. Het is een mooie periode om iets nieuws te starten. De zon en de maan staan samen in het aardse teken Steenbok, waardoor de eigenschappen van de Steenbok sterker voelbaar en zichtbaar zullen zijn in jouw leven. Mogelijk wil je aandacht besteden aan jouw carrière of jouw rol als ouder, waarbij je vorm geeft aan jouw droomwensen, creativiteit en mediamieke gaven, geïnspireerd door de mooie verbinding met Neptunus. Ook door de invloed van Uranus kun je op een alternatieve manier meer financiële zekerheid inbouwen, geholpen door de dwergplaneet Pallas om een strategische aanpak te bedenken voor een carrière met voldoende vrijheid en financiële middelen.

Deze nieuwe maan kan sombere gevoelens in ons naar boven halen. Het vierkant dat de nieuwe maan maakt met de noordelijke maansknoop kan karmische situaties markeren die afgerond mogen worden voordat we verder gaan met het verwezenlijken van onze zielsmissie.

Dubbele getallen 11-1

Op de dag van de nieuwe maan komen maar liefst 3 keer het getal 1 in de datum voor en 2 keer het getal 11. Wanneer we alle getallen bij elkaar optellen, is dat ook het getal 11, een Meestergetal. Dit betekent dat deze dag als een nieuwe start kan aanvoelen. De energie van de Engelenpoort van afgelopen 1 januari wordt weer geactiveerd op deze dag. Het thema van deze Engelenpoort was dat je een nieuwe start wilt maken en meer je eigen weg wilt gaan volgen. Situaties of thema’s die rond die dag speelden, kunnen nu een vervolg krijgen.

Door de getallen 1 in de datum kan je merken dat jouw ontwikkeling nu centraal staat en dat je meer voor jezelf mag kiezen. Dit kan gepaard gaan met heel wat gevoelens en emoties, waardoor je je wilt terugtrekken om deze te verwerken. De Engelen zullen je ondersteunen bij het kiezen van jouw zielenpad door hun verfijnde energie en het doorgeven van boodschappen.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Doordat het een nieuwe maan is, kan je extra last hebben van ascensieklachten, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, angsten, het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten en last van de bijholten. Je mag voldoende rust nemen wanneer je dat nodig hebt.

Steenbok en nieuwe maan

Tijdens deze nieuwe maan worden de eigenschappen van de Steenbok versterkt. De Steenbok is een harde werker die met beide benen op de grond staat. Hij ziet gemakkelijk beren op de weg, maar zal met zijn doorzettingsvermogen veel bereiken. De Steenbok laat niet snel zijn gevoelens zien, beschermt zichzelf liever en kan daardoor wat afstandelijk overkomen. Voor velen is hij een rots in de branding, vertegenwoordigt hij de vaderfiguur en iemand die de regels stelt. De Steenbok houdt doorgaans niet van verkwisting maar van soberheid, is voorzichtig met zijn uitgaven en doet lange termijn-investeringen.

Toekomstplannen en nieuwe maan in Steenbok

In de periode van de nieuwe maan kan je nieuwe plannen maken voor jouw carrière, maar door het spanningsaspect met de noordelijke maansknoop kan je innerlijke conflicten en spanningen ervaren bij het verwezenlijken van jouw toekomstplannen. Mogelijk voel je je onrustig, ongeduldig en wil je jouw plannen koste wat kost doorduwen, met mogelijk minder aandacht voor anderen. Wellicht voel je je afgeremd, en kunnen minderwaardigheidsgevoelens, angsten, onzekerheden en/of schuldgevoelens jouw toekomstplannen saboteren. Het is belangrijk om aan de slag te gaan met deze negatieve overtuigingen.

Jouw financiële situatie kan verbeteren

Door de verbinding met Uranus kunnen verrassende wendingen komen in jouw situatie, zoals het vormgeven van jouw toekomstplannen en gezinsleven. Dit kan leiden tot alternatieve oplossingen om jouw financiële situatie te verbeteren, zoals investeren in vastgoed, een eigen onderneming, het verhuren van woonruimte, therapie met dieren of een eigen moestuin beginnen voor biologisch/ecologisch voedsel, wat tevens geld kan besparen.

Een sterke intuïtie en een strategische aanpak

Rond deze nieuwe maan kan je meer jouw intuïtie gebruiken binnen jouw werk, en samen met gezond verstand kan dit gunstig uitpakken. Veel alternatieve ideeën kunnen tot je komen die praktisch realiseerbaar zijn, wat anderen ook kan inspireren. De invloed van Pallas helpt bij het strategisch plannen en uitvoeren van plannen.

Bovendien kunnen we plannen vormgeven om meer alternatieve therapieën aan te bieden, zoals stembevrijding, therapie/coaching in de natuur of met dieren, creatieve therapie, waarbij we geconfronteerd kunnen worden met onzekerheden en angsten die we mogen loslaten om deze therapieën vorm te geven.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan deze nieuwe maan een bijzondere betekenis hebben. Ze kunnen plannen maken voor een samenwerking, creatieve ideeën krijgen en een strategische aanpak bedenken om deze te realiseren. Ze willen mogelijk anderen helpen met nieuwe ontwikkelingen of alternatieve therapieën en elkaar stimuleren om onzekerheden en pessimistische gedachtepatronen los te laten.

Echter, er kunnen ook nog karmische situaties zijn die afgerond mogen worden, zoals de relatie met een karmische partner of samenwerking in een bedrijf met jouw tweelingziel, wat vertraging kan veroorzaken en voor gevoelens van pessimisme, schuldgevoelens, eenzaamheid en verdriet kan zorgen.

Je kunt je ook belemmerd voelen door je tweelingziel of karmische partner, vooral als een van hen jaloers is en niet wil dat je verder groeit. Misschien wil je financieel en emotioneel onafhankelijker worden, wat de ander angstig kan maken om verlaten te worden. Maar er kunnen ook alternatieve oplossingen ontstaan wanneer een van beiden meer ruimte nodig heeft maar nog niet direct weg kan vanwege financiële redenen of uit angst om zelfstandig te zijn.

Voor veel tweelingzielen kan dit dus een bijzondere nieuwe maan zijn. Door de dubbele getallen 1 en 11 in de datum kunnen zij zich vastbesloten voelen om in actie te komen, zichzelf meer te gaan ontplooien en meer in hun kracht te komen. En hun hart te gaan volgen. De Engelen gaan hen hierbij ondersteunen! Een mooi begin van het nieuwe jaar, dat een vervolg gaat krijgen rond de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Fijne nieuwe maan

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Lichtreis Tweelingzielen Nieuwe maan in Steenbok 11 januari 2024

Voor de nieuwe maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 11 januari 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • > Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Leven met de maan

Leven met de maan

Yasmin Boland maakt in Leven met de maan inzichtelijk hoe maancycli werken en hoe je de energie van de maan in jouw leven kunt inzetten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?