Hooggevoeligheid

Nieuwe maanmeditatie: laat los wat niet bij je past en begin met iets nieuws

Door Jolanda Hoogkamer
Nieuwe maanmeditatie: laat los wat niet bij je past en begin met iets nieuws

De maan heeft een grote invloed op onze aarde. Als je hooggevoelig bent dan kun de de energie van de maan vaak goed voelen, bewust en onbewust. De kracht van de maancyclus helpt je om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk, intuïtief en spiritueel vlak. Er wordt veel geschreven over het effect van de energie van de volle maan. Maar de energie verandert ook sterk tijdens de nieuwe maan. In dit artikel lees je hoe de energie van de nieuwe maan je kan helpen om los te laten wat niet bij je past en iets nieuws te beginnen. En je kunt een nieuwe maan meditatie luisteren die je hierbij helpt.

De yin-energie van de maancyclus tijdens de nieuwe maan

De cyclus van de volle maan lijkt veel op de vrouwelijke cyclus en de cyclus van de seizoenen. De maancyclus start met de nieuwe maan. De energie van de nieuwe maan helpt je met je aandacht naar binnen te richten. Hierdoor kun je heel goed voelen hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en wat jij werkelijk wilt. Dit is het moment van yin-energie. Yin-energie is de energie van zijn, van je intuitie, vrouwelijke energie en je zachte kant. In de seizoenen is dit moment de winterwende op 21 december, wat zo doorloopt in de start van een nieuw kalenderjaar. In je vrouwelijke cyclus is het yin-moment het moment van je menstruatie. De donkere dagen voor kerst en je menstruatie zijn beide momenten waarbij je van nature je aandacht en energie meer naar binnen richt.

De yang-energie van de maancyclus tijdens de volle maan

De volle maan is het moment van yang-energie. Yang-energie is de energie van doen, van resultaat- en doelgericht zijn en van mannelijke energie. De yang-energie zorgt ervoor dat jij je energie en je aandacht juist meer naar buiten wil richten en contact wil hebben met andere mensen. In de seizoenen is dit het moment van de zonnewende op 21 juni. Ook dan heb je meer behoefte om naar buiten te gaan en andere mensen op te zoeken. In de vrouwelijke cyclus is het moment van yang-energie het moment van je ei-sprong. Ook op dit moment richt jij je aandacht van nature naar buiten en zoek je bewust en onbewust naar verbindingen met andere mensen.

De energie van de nieuwe maan helpt je om te voelen wie je diep van binnen bent

Van nature is de nieuwe maan dus het moment dat je intuïtieve kant meer naar voren komt en je makkelijker contact kan maken met wie je diep van binnen bent. Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving. Je aandacht is bewust of onbewust meer naar buiten gericht, waardoor je met je voelsprieten allerlei energie en informatie opneemt. Hierdoor kan het soms lastig zijn om te voelen wat je zelf nodig hebt. De energie van de nieuwe maan helpt je om je aandacht meer te richten op jezelf. Hierdoor kun jij goed tot rust komen en jezelf weer opladen. Maar ook om te voelen hoe het echt met je gaat en wat je werkelijk wilt.

De energie van de nieuwe maan helpt je om los te laten wat je niet meer wilt

Als je bewust contact maakt met wie jij diep van binnen bent dan is het vaak makkelijk om te voelen wat niet werkelijk bij je past. En om te voelen welke gevoelens, gedachten of energie zich steeds herhalen, maar die je eigenlijk helemaal niet helpen. Bijvoorbeeld gepieker, je onzeker voelen over bijvoorbeeld je lichaam, je druk maken om wat anderen van je vinden, slecht voor jezelf zorgen, in een baan of relatie blijven die helemaal niet bij je past en ga zo maar door. Vaak zijn dit patronen die zich blijven herhalen net zo lang tot je het echt gaat doorbreken. De energie van de nieuwe maan kan je hierbij helpen, zodat je dit echt kan doorbreken en loslaten.

De invloed van de nieuwe maan helpt je bij een nieuwe begin

Loslaten wat niet echt bij je past en wat je niet (meer) dient geeft ruimte om te starten en te doen wat wel werkelijk bij je past. Zoals te starten met een nieuwe (gezonde) gewoonte, lief voor jezelf zijn, meer te mediteren, je minder druk te maken over wat anderen van je vinden, op zoek te gaan naar een nieuwe baan die wel bij je past of te stoppen met een relatie waarbij je niet echt gelukkig bent.

Nieuwe maanmeditatie: laat los wat niet bij je past en begin met iets nieuws

Misschien ben je het wel niet gewend om je aandacht op jezelf te richten en te voelen hoe het werkelijk met je gaat omdat je als HSP altijd zo bezig bent met je omgeving. Omdat je altijd zo gericht bent op wat anderen nodig hebben. Dat is ook zeker je kracht! Je kunt je intuitie ook gebruiken voor jezelf. Hieronder kun je een nieuwe maanmeditatie luisteren, om eenvoudig los te laten wat niet bij je past en iets nieuws beginnen.

Bekijk hier de video: Nieuwe maanmeditatie: laat los wat niet bij je past en begin met iets nieuws

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal, vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Misschien vind je deze meditaties ook interessant:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Mireille 13 december 2020 - 11:02
  Reply

  Hallo, ik kan het filmpje niet openen

 2. Jolanda Hoogkamer 15 december 2020 - 18:56
  Reply

  Hi Mirelle, vervelend dat je het filmpje niet kan openen. Dit ligt aan je cookies-instellingen. Als je direct naar YouTube gaat via een app of op je telefoon/laptop en zoekt op nieuwe maanmeditatie Jolanda Hoogkamer dan kun je hem daar gewoon luisteren. Ik hoop dat het zo lukt met deze tips! Liefs & licht, Jolanda

 3. Mariska Franken 8 mei 2024 - 19:20
  Reply

  Dank je wel Jolanda voor de fijne nieuwe maanmeditatie Ik voelde echt de nieuwe energie, precies wat ik nu nodig had Voor mij was de harde muziek wel wat afleidend als hooggevoelige van jouw boodschap, maar toch gelukt Lieve groet

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?