Spiritualiteit

Zo ontvang je een boodschap van de nieuwe maan

Door Mara Branscombe
Zo ontvang je een boodschap van de nieuwe maan

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin, de zaden van onze visioenen kunnen worden geplant. Dit is een tijd om je innerlijke bron te vullen met rust en bezinning. Wil je een boodschap van de nieuwe maan ontvangen? Rituelenexpert Mara Branscombe, auteur van De rijkdom van rituelen, legt in dit artikel de mystiek rond de nieuwe maan uit én deelt een fijn ritueel om een boodschap van de nieuwe maan te ontvangen.

Nieuwe maan, nieuw begin

De nieuwe maan is een nieuw begin. Een nieuw hoofdstuk dat er klaar voor is om geschreven te worden, klaar voor het terugwinnen van waarheid, mededogen, innerlijke transformatie en ontketende zelfliefde.

Als je je afstemt op de energie van de nieuwe maan geef je jezelf toestemming om je open te stellen voor mogelijkheden waar je op wordt gewezen via de tekens en signalen die je van het universum ontvangt. Dit is een periode voor nieuwe projecten, ideeën, plannen, gedachten, relaties en de veranderingen waarnaar je verlangt. Het is een tijd om intenties neer te zetten en je open te stellen voor de nieuwe mogelijkheden die een nieuwe maancyclus met zich meebrengt.

De nieuwe maan biedt hoop, geloof en vernieuwing van onze verbintenissen. Ze laat je naar binnen keren om met een schone lei te kunnen beginnen, en herinnert je eraan dat er, wat er ook gebeurt, altijd een wedergeboorte zal zijn. Ze herinnert je er ook aan om los te laten wat niet meer in overeenstemming is met je doel en je dromen. De nieuwe maan herinnert je eraan dat je alleen maar iets tot stand kunt brengen als je opruimt wat jou niet meer dient en als je ruimte schept voor datgene wat je leven in wil stromen.

De nieuwe maan en astrologie

De zon en de maan staan tijdens een nieuwe maan in hetzelfde dierenriemteken, waardoor er een golf van geconcentreerde energie naar de eigenschappen van het betreffende teken wordt gestuurd. De energie van de nieuwe maan zet je aan om rust te nemen, te verstillen, langzaam te bewegen, en je te verbinden met de verlangens die je het liefst wilt vervullen.

Boodschappen van je innerlijke mysticus

Maak om de twee weken – tijdens de nieuwe maan en de volle maan – tijd vrij om je innerlijke mysticus te laten ontwaken. Haar aantrekkingskracht is zeer sterk. Ze zal je meeslepen, je door elkaar schudden en je weer heel, geïnspireerd en vernieuwd terugbrengen. Haar lessen zijn een oproep van de oude wijzen. Soms zacht, zoals de genade in je hart, dan weer fel, alsof je hart uit je lichaam wordt gerukt en op een schaal wordt gelegd waar zij van kan smullen, om dan weer geheeld teruggeplaatst te worden.

Ze brengt je naar de rand van het water, gooit je in de koude deining van de oceaan. Ze zal je op je knieën aan de oever van de rivier laten zitten om te bidden voor de genezing van het collectieve hart.

Ritueel: ontvang een boodschap van de nieuwe maan

Intentie: Je energie naar binnen trekken, het oude loslaten, inzicht ontvangen met betrekking tot een nieuw begin en inspiratie ontvangen die je huidige visioenen ondersteunen.

1. Pak je dagboek erbij, steek een kaars aan en ga minstens vijf minuten in stilte zitten.
2. Ontspan je lichaam helemaal.
3. Vraag je af:

• Welke kansen doen zich op dit moment voor, wat valt er voor mij te leren en waarmee kan ik een nieuw begin maken?
• Wat kan en wil ik loslaten?
• Welke positieve woorden zullen me tijdens deze maancyclus steunen?

4. Laat de maan tot je spreken en luister naar haar oproep tot actie. Maak contact met je de dromen en gebeden en nodig uit wat je kunt gebruiken om ze te verwezenlijken.
5. Als je klaar bent, schrijf je je boodschap op en leg hem op je altaar of een plek waar je er vaak over kunt nadenken.

Hieronder staat een voorbeeld van een korte en lange versie van een nieuwe maan-boodschap:

Korte versie

Ik ben tegelijkertijd weids en verankerd. Dankzij mijn vermogen om van gedaante te verwisselen kan ik mijn levensportfolio gevarieerder maken en door de tijd naar onverwachte dimensies reizen.

Lange versie

Ik ben tegelijkertijd weids en verankerd. Dankzij mijn vermogen om van gedaante te verwisselen kan ik mijn levensportfolio gevarieerder maken en door de tijd naar onverwachte dimensies reizen. Ik ontvang inzichten die getuigen van een kosmisch geloof. Mijn innerlijk weten kent het verschil tussen illusie en waarheid. Mijn adem brengt me daarnaartoe. De tegenstelling tussen de stilte van mijn ochtendmeditatie en de onrust van mijn gedachten brengt me er ook naartoe.

Ik leg de gefragmenteerde stukken voor me neer en bevrijd ze eindelijk. Ik raak in vervoering door de grote mysteries die voor me liggen. Achter mij hoor ik de roep van oeroude bezweringen. Ik ontvang inzichten en de directe oproep tot actie om mijn huidige evolutie te bevorderen. Ik bevrijd mezelf van vroegere conditioneringen en beperkende fysieke en geestelijke patronen.

Ik ga in mijn kracht staan, waar het onthullen van mijn waarheid niet alleen mijn bestemming wordt maar ook mijn geboorterecht. Ik verwonder me over de donkere nachtelijke hemel, badend in de stralende aureool van de maan die weldra tevoorschijn komt. Ze fluistert: ‘Welkom thuis, liefste, dit is het leven dat op je wacht.’

Dit is een fragment uit: De rijkdom van rituelen

40 dagen Soulwork

40 dagen Soulwork

  • Ben je verdoofd, misschien omdat er teveel gebeurd is of omdat je wacht op een groot geluk dat maar uitblijft?
  • Begin dan vandaag nog met de transformatiereis 40 dagen Soulwork van intuïtieve healer Mara Branscombe..
Bekijk deze cursus

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Deze rituelen vind je vast ook leuk:

Deel dit artikel online
Mara Branscombe
Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?