Astrologie

Astrologie: wat heb jij volgens je sterrenbeeld nodig in moeilijke tijden?

Door Melissa Oltmans
Astrologie: wat heb jij volgens je sterrenbeeld nodig in moeilijke tijden?

In welk kruis jouw sterrenbeeld zich bevindt, kan je veel vertellen over hoe je op moeilijke situaties reageert. Het geeft je verder aanwijzingen over hoe je je problemen kunt oplossen en verwerken. Astroloog Karen Hamaker-Zondag vertelt je in dit artikel over de 3 kruizen.

De astrologie deelt de tekens van de dierenriem in vier groepen. Dat zijn de vier elementen. In het artikel: Welk element ben jij? Vuur, aarde, lucht of water? Kan je uitvinden tot welke element jij behoort. Maar we kennen nog een indeling en dat is een driedeling: de drie kruizen. Elk kruis bestaat uit vier verschillende tekens, van elk element één.

Een kruis geeft aan wat je nodig hebt om het leven aan te kunnen wanneer je in de problemen zit en wat je als voorwaarde nodig hebt om die problemen te kunnen verwerken. Het verwerken zelf doe je met andere onderdelen van de horoscoop (voor astrologen: dat zit in het achtste huis en bij de planeet Pluto). De drie kruizen hebben elk een naam, en hieronder zie je welke tekens ertoe behoren en lees je heel beknopt de karakteristieken:

Hoofdkruis: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok

De tekens die tot het hoofdkruis behoren hebben een gerichtheid op de buitenwereld en op de omgeving. Dat is niet hetzelfde als aangepast zijn; waar het om gaat is dat als er problemen zijn, ze het gevoel moeten hebben dat ze ergens bij horen en deel uitmaken van hun omgeving, op welke wijze ook. Dat geeft de rust waardoor ze de volgende stap kunnen zetten en hun problemen kunnen gaan aanpakken.

Vaste kruis: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman

Het vaste kruis is bij problemen naar binnen gekeerd en sluit zich als het ware voor de buitenwereld af. De tekens die tot dit kruis horen hebben het nodig om vanbinnen het probleem te ervaren en te herkauwen, en ondertussen werken ze door op de automatische piloot. Ze zijn nog wel aanwezig en doen wat er gedaan moet worden, maar je bereikt hen innerlijk niet echt. Deze tekens hebben tijd nodig om in een nieuwe activiteit op gang te komen, maar gaan vervolgens als een trein. Ze kunnen er niet tegen wanneer ze, als er problemen zijn, achter de vodden gezeten worden.

Beweeglijke kruis: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen

De tekens die tot dit kruis horen, varen wel bij letterlijke beweging. Dat kan een sterke innerlijke beweging zijn, zoals beweeglijkheid in het denken bij de Tweelingen, of een veelheid aan innerlijke beelden bij de Vissen, maar het kan net zo goed ook een letterlijke vorm van onrust zijn. Ik noem het altijd ‘stapeltjes verplaatsen’, omdat de beweging zelf niet gericht is. Er is geen doel. Alleen een vorm van rusteloosheid, maar juist door die onrustige beweging kunnen de tekens van het beweeglijke kruis weer verder. Welk kruis ben jij? En klopt het ook?

Fragment uit: Astrologie voor nu van Karen Hamaker-Zondag

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Jonge vrouw houdt een volle maan in haar handen waar dierenriemtekens omheen staan. Naast de vrouw staat de tekst: Leven met de sterren. Yasmin Boland

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over je geboortehoroscoop:

 

Deel dit artikel online
Melissa Oltmans
Melissa Oltmans

Een denker, een dagdromer, oude ziel, theedrinker en dol op Parijs! Dat ben ik! Al zes jaar schrijf ik artikelen voor Inspirerendleven.nl. Het is mijn passie en ik ben er dol op! Ik lees graag boeken in alle soorten en maten, ik vind het heerlijk om te struinen in boekenwinkels, ben dol op gezond eten en praat graag over het leven en alle mysterie erom heen.

Reacties
  1. Joanna 23 juli 2014 - 07:52
    Reply

    de laatste tijd wordt er heel veel geschreven over vergeving. Mijn idee is dat er alleen vergeven kan worden als er BEWUST kwaad gedaan is . en daar er over het algemeen weinig mensen zelfs bewust LEVEN en dus ook niet bewust kwaad doen heeft vergeving alleen maar een goed gevoel voor diegene die behoefte voelt tot vergeven. Wat betekent vergeven precies volgens u?

  2. VR 15 mei 2018 - 17:41
    Reply

    Er wordt uiteraard al duizenden jaren over vergeving gesproken en geschreven, kijk naar de heilige boeken zoals de bijbel. Vergeven heeft niet zozeer met 'de ander' te maken, maar met jezelf. Of iemand een ander bewust of onbewust kwaad heeft gedaan, kun je nooit echt weten. Zelfs niet als iemand 'sorry' zegt. Of juist niet. De pijn van iets dat je is aangedaan, zit in jezelf. Dus wat is dat vergeven dan? Hoe kun je jezelf vergeven, voor de pijn die jou door een ander is aangedaan? Veel pijn is namelijk zonder meer terecht aan 'de ander' toe te wijzen. Kijk naar de onmenselijke dingen, die mensen elkaar in bijvoorbeeld oorlogen elkaar aandoen. Desalniettemin is de pijn die je ervaart, een wezenlijk onderdeel van degene die het ondergaat. Het is dan noodzaak, om te kunnen overleven en verder gaan, om 'de pijn' te leren scheiden van 'het Zelf '. Dat proces zou je kunnen zien als 'van Verwerken naar Vergeven '. Dat zijn twee werkwoorden. Het kost pijn, moeite, huilen, ellende erkennen en benoemen, schreeuwen, enzovoort. Zeker als iemand met zijn pijn blijft rondlopen, dan wordt er niets verwerkt. Het proces van verwerken geeft je 'de vrucht' van de vergeving. De vergeving is daarmee het doel, de opbrengst, van de verwerking. Als iemand de pijn steeds blijft ontkennen, blijft ontlopen enzovoort, dan valt diegene nooit de geweldige opluchting ten deel, die Vergeving heet. Die misschien door iedereen anders gevoeld wordt. Zoals ruimte. Of ontspanning. Of lachen. Gewoon binnenin je Zelf. Niet alleen bewust kwaad doen, leidt dus bij iemand tot pijn die tot vergeving kan aansporen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?