Astrologie

Dit heb jij deze winter nodig volgens jouw sterrenbeeld (aarde, vuur, lucht of water)

Door redacteur
Dit heb jij deze winter nodig volgens jouw sterrenbeeld (aarde, vuur, lucht of water)

Stel je voor dat je een geheim wapen hebt dat je kan helpen om het komende verkoudheids- en griepseizoen te overleven? Astrologie kan je hierbij helpen! Door het element waarbij je sterrenbeeld hoort te begrijpen heb je toegang tot belangrijke informatie over hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen en verzorgen tijdens de wintermaanden.

Het werkt als volgt: elk sterrenbeeld behoort tot een fundamenteel element: vuur, aarde, lucht of water. Elk element heeft unieke kenmerken en verschillende vereisten die bijdragen aan je welzijn. Zoek je sterrenbeeld op en kijk bij welk element het hoort zodat je deze winter optimaal kunt genieten.

Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter

Vuurtekens zijn rijk aan energie, drive en motivatie. Het is dus noodzakelijk dat je het vuur opgestookt houdt als de kou eenmaal begint. Je kunt op de bank met een bak ijs naar je favoriete serie gaan kijken, maar jouw lichaam moet warmte genereren dus het is veel verstandiger om te gaan sporten! Zumba en hardlopen zijn geweldige opties om je conditie op peil en je lichaam warm te houden. Maar overdrijf niet, want jouw element is ook gevoelig voor spanning en letsel. Met je gebruikelijke epische herstelkracht en uitstekende spijsvertering zou je de wintermaanden goed moeten kunnen doorkomen, op één voorwaarde: laat de sociale kaars niet helemaal opbranden. De truc voor vuurtekens is om warm en helder te blijven terwijl je een burn-out vermijdt.

Aarde: Stier, Maagd en Steenbok

Aardetekens vinden het leuk om hun lichaam in vaste, ritmische bewegingen te bewegen. Tai Chi en joggen zullen je bloedsomloop versterken, lethargie vermijden en je lichaam sterk houden. Regelmatige lichaamsbeweging gedurende de wintermaanden is van vitaal belang bij het ontgiften van je lichaam. Je aardse teken kan tijdens de winter echt baat hebben bij een detox om de energie te verhogen en het uithoudingsvermogen te vergroten. Koude ochtenden en kille avonden inspireren niet echt om naar buiten te gaan, maar verbinding maken met de natuur door middel van wandelen is precies wat je nodig hebt.

Lucht: Tweelingen, Weegschaal en Waterman

Luchttekens zijn het tegenovergestelde van vuurtekens. Terwijl vuurtekens worden aangespoord om hun agenda niet te vol te plannen worden luchttekens juist aangemoedigd om persoonlijke verbindingen te onderhouden.

Luchttekens kunnen vatbaar zijn voor longklachten dus het is belangrijk dat je je luchtwegen beschermt. Wandelen in de frisse lucht zal je revitaliseren, maar vermijd ijzige wind. Voor veel luchttekens neemt de mentale activiteit toe als fysieke activiteit vermindert. Met het risico van een overactieve geest, leidend tot slapeloosheid en de uitputting die onvermijdelijk volgt. Prioriteit geven aan een kalme gemoedstoestand door pranayama (ademwerk) of meditatie is de sleutel tot een goede gezondheid van het luchtelement.

Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Watertekens optimaliseren hun gezondheid wanneer ze in beweging zijn en synchroon zijn met de getijden van het leven. Wanneer je in de tegenovergestelde richting gaat zwemmen en het leven op je schouders draagt veroorzaakt het alleen maar zorgen, stress en een verlangen om je terug te trekken. Het verwoest ook je immuunsysteem.

Leer los te laten en laat de flow stromen, vooral in de winter wanneer je weerstand kan worden aangetast door een toestroom van virussen. Watertekens kunnen vatbaar zijn voor verkoudheid, daarom werken immuun versterkende kruiden zoals echinacea, astragalus en knoflook ook zo goed. Voed je vloeibare element met hete baden, eucalyptus oliën om mee te stomen of breng tijd door in de buurt van de zee. Hoewel koud weer vaak de dorst onderdrukt zal het stimuleren van hydratatie het natuurlijke evenwicht in je lichaam herstellen.

Self-care tips voor jouw sterrenbeeld

Het kleine e-boekje voor Kreeft

Het kleine e-boekje voor Kreeft

  • 122 self-caretips
  • Speciaal voor jouw sterrenbeeld
  • Goed voor jezelf zorgen
Bestel e-book

Bekijk ook de self-caretips voor de andere sterrenbeelden in de Astrologie & self-care serie

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reactie
  1. Pascaline 26 december 2021 - 12:32
    Reply

    Hartelijk Dank voor deze prachtige informatieve inzichten, ik wens jullie allen Fijne Feestdagen en een Gezond en gelukkig 2022. Met vriendelijke groeten, Pascaline Gayot

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?