Spiritualiteit

Thoth, goddelijke wijsheid en kennis

Door Rezonans
Thoth, goddelijke wijsheid en kennis

Deze bijzondere Egyptische god Thoth had volgens de mythologie het schrift uitgevonden en die kennis doorgegeven aan de mensheid. Hij trad op in de onderwereld bij het wegen van het hart en werd beschouwd als een god die zichzelf had voortgebracht; hij die Een was. De magische krachten van Thoth waren zo groot, dat de Egyptenaren het heilige ‘Boek van Thoth‘ lazen om de machtigste tovenaar in de wereld te worden. Het boek dat “De god van de wijsheid schreef met zijn eigen hand” was een boek over de geheimen van de goden zelf en over ‘al dat is verborgen in de sterren’. Hoewel het volgens de legende een dodelijk boek was dat alleen maar pijn en tragedie bracht aan degene die het las.

Schepping

Oorspronkelijk was Thoth een god van de schepping. Later werd hij herdacht als degene die beschaafde mensen onderwees over burgerlijke en religieuze praktijken, schrijven, geneeskunde, muziek en magie. Toth was degene die ‘Berekeningen betreft de Hemel, de sterren en de aarde’ gemaakt heeft. Hij heerste over de balans: de ‘God van de Equilibrium’ en ‘Meester van de Balans’. ‘De Heer van de Goddelijke Body’ en was auteur van werken op elk gebied van zowel menselijke als goddelijke kennis. Thoth was niet alleen een schrijver en vriend van de goden, hij was de teller van de sterren en de meter van de aarde. Hij begreep dat wat verborgen was onder het hemelgewelf.

In ‘Het boek van Thoth’, spreekt hij tot overledenen opdat door de macht van zijn woord de ziel voor eeuwig en altijd zal ademen en een nieuwe vorm zal aannemen. De ziel wordt goddelijk gemaakt en zal verblijven onder de zielen der goden. Thoth gaat over wijsheid en kennis, over dood en leven als spirituele cirkel. Hoe zit het met jouw innerlijke wijsheid en kennis? Luister je hier naar, leef je hier naar?

Het Egyptische dodenboek

Het Egyptische dodenboek

Verzameling teksten uit het oude Egypte (1500 - 400 vC). De rituele teksten, bezweringen, gebeden en spreuken zijn bedoeld om overledenen te helpen bij hun tocht door het hiernamaals.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Rezonans
Rezonans

De wijsheid die de Flower of Life bezit hebben wij allemaal. Stel jezelf open om die wijsheid weer toe te laten.

Reactie
  1. Miguel 23 november 2019 - 22:21
    Reply

    Thoth de al machtige van ATLANTIS!!!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?