Home Gezondheid Met deze anti-griep/verkoudheidsthee kom jij de herfst wel door

Met deze anti-griep/verkoudheidsthee kom jij de herfst wel door

Door Merel Teunis
verkoudheidsthee

Griepje onder de leden? Tijd om even wat beter voor jezelf te zorgen! Dit theerecept zorgt ervoor dat je tot rust kunt komen, terwijl je je lichaam voorziet van extra vitamines en mineralen. Je lichaam heeft zeker als je last hebt van een griepje of een verkoudheid behoefte aan voldoende voedingsstoffen. Het toevoegen van gember aan de thee kan de spijsvertering stimuleren en helpen om voedingsstoffen beter op te nemen. Daarnaast heeft gember een ontstekingsremmende werking en antibacteriële en antivirale eigenschappen die kunnen bijdragen aan het sneller genezen van griep of een verkoudheid.

Recept anti-griep/verkoudheidsthee

Ingrediënten voor 1 kop

  • een snufje gemberpoeder
  • 1 tl honing
  • het sap van 1/4 verse citroen
  • 1 kop gekookt water
  • 2 schijfjes citroen
  • 5 plakjes dungesneden gember

optioneel: een kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Voeg het gemberpoeder, de honing en het sap van de verse citroen toe aan een kop met gekookt water, roer dit goed door.
  2. Voeg vervolgens ook de plakjes citroen en gember toe en laat dit minimaal 5 minuten trekken.
  3. Let op: heb je keelpijn? Drink de thee dan niet te heet.

Herbal facial steam

Het maken van deze natuurlijke facial steam alleen al zorgt voor een fijn rustgevend moment voor jezelf. Tegelijkertijd helpt het jou om aandacht te besteden aan je lichaam en de zorg ervoor.

Hoe je dit doet?

Strooi wat kruiden (zoals gedroogde kamille, rozenblaadjes en een takje verse rozemarijn) in een grote kom en giet hier een ruime hoeveelheid kokend water overheen. Houd je gereinigde gezicht vervolgens boven de kom en dek jezelf af met een grote handdoek. Op deze manier vang je alle stoom onder de handdoek op. Bepaal zelf wat je fijn vindt door je hoofd juist dichter of verder van het water te houden.

Doe dit ongeveer 10 minuten (of langer) en dep je gezicht vervolgenszachtjes droog.

Boekentip: Self Love Talk voor een liefdevolle levensstijl

Dit is een fragment uit Self Love Talk van Merel Teunis. Wil je gelukkiger en krachtiger in het leven staan? Met self love kan dat. Self Love Talk zal je inspireren om elke dag liefdevol voor jezelf te kiezen. Bij de 1e druk ontvang je een 2-weekse online Zelfliefde Mindset-cursus van Merel Teunis ter waarde van € 47,95 helemaal gratis! Zodra je het boek ontvangt (alleen de 1e druk) krijg je een unieke code plus instructies. Wees snel, want op = op!

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Healthywandelust van Merel Teunis.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

1 reactie

Gerjan 27 september 2020 - 18:27

Goed werk !!

Reply

Laat een bericht achter