Gezondheid

3 voordelen van een voetenbad

Door Liesbeth Drabbe
3 voordelen van een voetenbad

We leven in een maatschappij die 24/7 doorgaat. Tijd nemen voor jezelf is een steeds schaarser goed, tijd is zelf een luxe geworden. Waarom zou jij je kostbare tijd dus willen verspillen aan een voetenbad? Ik deel 3 voordelen van een voetenbad met je.

1 – Je neemt tijd om voor jezelf te zorgen

We zijn vaak geneigd om voor iedereen te zorgen behalve voor onszelf. Wanneer je de zorg hebt voor je kinderen, een partner of misschien zelfs als mantelzorger, geef je veel van je energie weg aan anderen.

Door wekelijks een afspraak met jezelf te plannen en tijd te nemen om te genieten van een voetenbad, geef je jezelf een cadeau. Je zorgt even niet voor anderen, maar voor jezelf. En in plaats van rond te rennen, gun je je voeten even rust en aandacht.

2 – Je voeten verzorgen is belangrijk

Vaak zijn je voeten het laatste waar je aandacht aan geeft. Het grootste gedeelte van het jaar zitten je voeten weggestopt in sokken en dichte schoenen. Je”ziet” ze pas echt weer in de lente/zomertijd wanneer je open schoenen aantrekt.

Een voetenbad is een geweldige manier om je voeten te verzorgen en heerlijk zacht te maken. Daarnaast is een voetenbad ook een goede manier om de spanning en de vermoeidheid uit je voeten los laten.

3 – Het bevordert je gezondheid

Een voetenbad kan, afhankelijk van wat je toevoegt, een geweldige boost geven aan je gezondheid! Je kunt een detox voetenbad maken, een voeentbad dat je helpt beter te ontspannen of een die helpt om een ontsteking uit je teen of voet te helpen opruimen. Er zijn eindeloze mogelijkheden om een voetenbad te maken dat perfect kan aansluiten bij wat jij en je voeten nodig hebben.

Tips voor een ontspannen voetenbad

  1. Ga niet in een schoonmaakmiddel zitten met je voeten. Chloor, Dettol, Soda en afwasmiddelen zijn niet geschikt voor je voeten. Gebruik liever een badbruisbal of een geschikt voetenbadzout dat je lekker vindt.
  2. 5 tot 10 minuten is lang genoeg voor een voetenbad. Langer in een voetenbad blijven, zorgt ervoor dat je huid verweekt en dan is de kans op wondjes of infecties groter.
  3. Droog je voeten goed af, zeker tussen de tenen.

Gun jezelf tijd en aandacht en neem eens een heerlijk luxe voetenbad. Enjoy!

Deel dit artikel online
Reactie
  1. rosita 30 november 2020 - 16:53
    Reply

    Wat een leuk artikel! Bedankt voor de info;)

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?