Bewustzijn

Een onbestemd gevoel

Door Diana Douma
Een onbestemd gevoel

Je kent het wel: je zit te mijmeren over wat je verder wil in je leven en je weet niet waar je moet beginnen. Diep van binnen weet je dat je iets nieuws wilt. Je wil weg uit het leven dat je nu leidt en op ontdekkingsreis gaan, maar hoe en waar naartoe? Het is lastig als je keuzes moet maken in je leven, zeker als je iets altijd op een bepaalde manier hebt gedaan en je nu uit die comfortzone moet stappen. Het zit er zo in gebakken, dat een deel van je niet eens stappen wil ondernemen. Alles is toch goed zo?

Nee, niet alles is goed, anders had je het bewuste onbestemde gevoel niet. Dan zat je niet te dagdromen over dat andere leven waar je zo naar verlangt. Je hebt geen overzicht over het grotere geheel als je veel in je hoofd zit, je hoofd met z’n oude conditioneringen. Er zijn toch beren op de weg. Maar is dat wel zo? Of heb je nooit onderzoek gedaan naar die andere wegen? Heb je nooit andere dingen geprobeerd?

Die andere weg

Die hele andere weg inslaan, waar jij altijd al nieuwsgierig naar was. Die weg die je nooit gevolgd hebt, vanwege de mening van anderen of angst. Het valt ook niet mee, dat zal je mij ook niet horen zeggen. Maar er is altijd een opening als we bereid zijn die te zien, en als we bereid zijn stappen te ondernemen naar een nieuw leven. Waarom zouden we in het oude vertrouwde willen blijven als we een hele wereld hebben om te ontdekken? Alle mooie connecties die je kan maken en de levenslessen die je op een leuke en speelse manier kan ontdekken.

Wat zorgt ervoor dat je niet eens de moeite doet om uit die bubbel te stappen en die dingen te doen waar je zo’n grote ontwikkeling door kan maken en waar je zo van kan groeien? We blijven te vaak in de zekerheid van het leven hangen en zien teveel beren op de weg. We zijn vergeten dat het leven overloopt van de mogelijkheden, als je maar bereid bent om ze te zien. Te veel en te vaak zitten we in ons hoofd en volgen niet meer ons hart. Het hart wat zo goed weet hoe het jou gelukkig kan maken.

Besef je keuzes

Het heeft natuurlijk ook wat bewustwording nodig om te weten waar je gevoelens vandaan komen en wat je ermee kunt doen. Je hebt een onderliggend gevoel, maar je kan het niet plaatsen omdat je je leven altijd op een bepaalde manier leidt. Maar probeer je eens bewust te worden van je gevoelens en gedachten. Probeer eens naar je hart te luisteren, door je verstand uit te schakelen. Schrijf eens op wat jou allemaal gelukkig maakt, en ga eens kijken wat je eraan kunt doen om een aantal van die wensen waar te maken. Als je elke keer een stapje doet en die dingen doet waar je naar verlangt of die dingen doet waar je bang voor bent, dan kom je steeds dichterbij dat onbestemde gevoel.

Stapje voor stapje haal je jezelf uit je comfortzone, wat jou weer inspireert om verder te gaan. Want je ziet dat je het aankan, en je ziet dat er mogelijkheden zijn. Zoek iemand op die jou inspireert en ga die persoon volgen. Laat je inspireren om ook te doen wat jou naar zo’n positie kan brengen. Stapje voor stapje…en laat je niet intimideren, want diegene heeft ook deze stappen moeten ondernemen om daar te komen waar diegene nu is.

Social media

We zijn verkeerd gaan kijken naar wat sociale media doen en we zijn alles eromheen ook verkeerd gaan bekijken. Vaak zijn we jaloers geworden op de mensen jou kunnen inspireren. We verlangen ook naar dat leven: vanachter ons computerscherm kijken we met wellust naar degenen die het wel bereikt hebben. We veroordelen onszelf dat wij dit niet hebben bereikt of kunnen bereiken. Maar daarbij vergeten we dat wij dezelfde kwaliteiten bezitten die ons verder brengen als we verder durven te kijken dan onze vertrouwde comfortzone. Als we maar beseffen dat we zelf alles in de hand hebben en zelf keuzes kunnen maken in ons leven. Door steeds maar weer bewust te zijn en blijven van onszelf en de keuzes die we elke keer maken.

Het roer om

Ga staan voor jezelf en gooi het roer om als je dat wilt. Stap in dat nieuwe leven als je daarnaar verlangt. Niemand heeft jou verteld dat je hier moet blijven. Niemand heeft gezegd dat je moet blijven zoals je bent. Jij kan 180 graden veranderen als je dat wilt. Iedereen om je heen kan er een mening over hebben en jij zou daar echt niks om hoeven en willen geven, want het is jouw pad. Jouw leven. In dit leven kan jij jou leven leiden zoals jij dat wilt, zonder dat iemand jou iets oplegt.

Laat je inspireren en inspireer anderen. Maak bewuste keuzes die jou verder helpen, en volg niet zonder nadenken wat de rest van de maatschappij doet. Stap uit die rol en wordt in plaats van een volger een leider. Zekerheid is er niet, zekerheid bestaat niet, zekerheid is een illusie.

Het is jouw pad, en die van jou alleen. Jij bepaalt jouw geluk en niemand anders. Jij maakt zelf al je keuzes in het leven, alleen jij. Dus wees je eigen inspiratie en ga ervoor. Wat het ook is, groot of klein, begin ergens en ga op zoek naar dat onbestemde gevoel binnen in jou. Ga leven zonder opgelegde regels en volg je hart.

Love D

De wijsheid van het niet weten

De wijsheid van het niet weten

In ‘De wijsheid van het niet-weten’ verkent Estelle Frankel alle aspecten van het niet-weten. Soms is het niet-weten (het onbekende) een bron van angst en onzekerheid. Maar het kan ook het startpunt zijn van spirituele groei, avontuur en transformatie. Hoe we ons verhouden tot het onbekende is een belangrijk onderdeel van alle persoonlijke groei en heling.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?