Gezondheid

3 tips om je energie hoog te houden

Door Nicky Koopmans
3 tips om je energie hoog te houden

Alles is energie. We zijn zelf dus ook energie. We zijn zenders en ontvangers van energie, net als een radio. Wanneer je intuned op een ‘heavy metal’-radiostation, kun je niet verwachten dat je rustige meditatiemuziek hoort. Hetzelfde geldt voor ons: als je vol zit met boosheid, negatieve gedachtes en emoties, dan kun je niet verwachten dat er dan alleen maar positieve dingen in je leven gebeuren. Je creëert een eigen realiteit met je eigen gedachten, woorden en activiteiten. Dit doe je elk moment van de dag, altijd!

Energie in je leven

Emoties zijn daarbij een goede richtingaanwijzer om te herkennen in wat voor energie je verkeert. Kort gezegd: voel je je goed, dan zit je in een hoge energie, voel je je slecht, of voel je je iets slecht, dan zit je in een lage vibratie. Als je er voor kiest je energie bewust hoog te houden, kies je voor gedachten en emoties die goed aanvoelen. Daarmee creëer je een steeds groter bewustzijn van je gedachten. En kun jij je gedachten sturen, in plaats van dat gedachten jou sturen. Het is onmogelijk om te focussen op dingen die je slecht laten voelen, en tegelijkertijd een hoge energie te houden. Focus op dingen die goed voelen, hou je frequentie hoog en er komt vanzelf meer flow, focus en energie in je leven.

3 tips om je energie hoog te houden

Ik geef je 3 tips om mee te beginnen:

Tip#1 – Kies bewust wat je in je lichaam stopt.

Heb aandacht voor het effect van het eten van bepaalde voeding op je lijf, je humeur en je gestel. Heel veel eten dat in de supermarkt ligt, is geen voeding voor je lijf. En zou dus eigenlijk beter zijn om niet te eten. Een eenvoudig hulpmiddeltje om te bepalen of iets gezond is, is: hoe langer de ingrediëntenlijst, hoe slechter het voor je is. Óf, zoals Louise Hay zegt: je moet het niet eten, als het niet groeit. Eten en drinken dat uit een fabriek komt, is geen voeding voor je lijf. Eet daarom zoveel mogelijk vers, puur en duurzaam. Wil je nog puurder met je lijf leven? Kijk dan naar wat je nog meer in je lichaam stopt. Verdiep je naast eten, ook in verzorgingsproducten, make-up en schoonmaakmiddelen. Hoe meer je stopt met rotzooi in je lijf te stoppen, hoe lekkerder je in je vel gaat zitten. En hoe meer energie je krijgt.

Tip #2 – Wees helder

Zorg voor duidelijkheid in wat je wilt en wat je intenties zijn. Onduidelijkheid geeft chaos. Heb je geen idee wat je eigenlijk wilt? Focus dan eens op je gevoel! Waar wordt je blij van? Waar wordt je door geïnspireerd? Waar wil je meer van? Wat vindt je leuk om te doen? Wat gaat je gemakkelijk af? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Druk dit gevoel uit in materie: maak een moodboard, schrijf een gedicht of maak een tekening. En zorg ervoor dat dit werk telkens weer dat gevoel bij je oproept waar je blij van wordt. Dan heb je een ijkpunt, waaraan je al je activiteiten kan toetsen. Hou voor jezelf bij welke zaken, situaties of activiteiten voldoen aan dit gevoel en welke niet. Elimineer vervolgens zoveel mogelijk zaken die niet voldoen aan jouw ijkpunt. Zo creëer je helderheid. En blijven alleen die dingen over waar je energie van krijgt.

Tip #3 – Breng tijd door met mensen met mensen die je inspireren.

Al snel zal dan blijken dat er een nieuwe realiteit voor je gaat ontstaan. Je gaat zien dat je nog meer kunt bereiken, dat er meer mogelijkheden zijn en hoe je daar kunt komen. Als vanzelf leg je je eigen lat hoger. Vergelijk het maar met hardlopen. Je bent aan het trainen en dat gaat allemaal lekker. Als je dan besluit met iemand of een groepje te gaan lopen die eigenlijk beter zijn dan jij, dan moet je in het begin misschien extra je best doen, maar uiteindelijk ren jij net zo hard, of misschien nog wel harder.

Je mogelijkheden zijn in ieder geval gegroeid op een manier die je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Zijn de mensen die je bewondert, onbereikbaar voor persoonlijk contact? Vraag dan eens aan je netwerk of er iemand is die je verder kan helpen met een ontmoeting. Of lees hun boeken en website of bezoek seminars die ze geven.

Sluit je aan bij een groep met eenzelfde intentie. Groepen steunen elkaar, of je nou wilt gaan hardlopen, afvallen of spiritueel wilt groeien. Samen bereik je meer. De energie en support van een groep of community tilt je naar een hoger plan. Zo bereik je meer dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden. En het mooie is, in een groep doe je dat tegelijkertijd ook voor een ander.

Good vibes! Nicky Nicky Koopmans schrijft (ook) op haar eigen blog over de relatie tussen mens en omgeving.

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

'De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid' van Dr Anne Fleck geeft je meer energie door de kracht van voeding en leefstijl.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Nicky Koopmans
Nicky Koopmans

Geomant | House Whispering Consultant | Energiewerker voor panden, percelen en personen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?