Astrologie

Astrologie-gids: de 5 belangrijkste astrologische aspecten (en wat jij ervan merkt in je leven!)

Door Kate Rose
Astrologie-gids: de 5 belangrijkste astrologische aspecten (en wat jij ervan merkt in je leven!)

Jouw leven wordt flink beïnvloed door de stand van de planeten en andere hemellichamen. Zo boven, zo beneden… De bekende astroloog Kate Rose zet de 5 belangrijkste planetaire aspecten op een rij, zodat je precies weet welke uitwerking ze op jou hebben. “Deze aspecten veranderen niet alleen onze innerlijke wereld, maar óók onze uiterlijke wereld!”

Wanneer we worden geconfronteerd met tegenstand, zoals bij een oppositietransit, is het vaak een moment van enorme groei.

Hoe de planeten ons beïnvloeden

Astrologie draait kort samengevat om de planeten en andere hemellichamen die vanaf de aarde gezien steeds andere hoeken met elkaar vormen. Deze veranderende relaties noem je ‘planetaire aspecten’. Elk aspect heeft weer een andere uitwerking op ons. Vaak verdelen we ze in twee groepen: de mineure en de majeure aspecten. Je kunt het vergelijken met het verschil tussen een kiezeltje en een rotsblok in je schoen: het feit dat de ene steen (of in dit geval aspect) groter is dan de ander, betekent niet dat je er niets van merkt.

Veranderingen in je binnen- en buitenwereld

De mineure aspecten van astrologie vertegenwoordigen onze innerlijke wereld en de veranderingen die plaatsvinden op emotioneel en mentaal gebied. De majeure aspecten daarentegen hebben vaak meer te maken met onze handelingen, keuzes en beslissingen die onze fysieke wereld beïnvloeden.

Door de mineure aspecten ervaren we soms innerlijke conflicten, een verandering van gevoelens of zelfs eureka-momenten, maar daar blijft het waarschijnlijk dan ook wel bij. Terwijl majeure aspecten ons laten groeien. Ze veranderen niet alleen onze innerlijke wereld, maar ook onze uiterlijke wereld

Deze 5 majeure aspecten drukken een groot stempel op je leven

1. Conjunctie: versmeltende energieën

Een conjunctie betekent dat twee of meer planeten zich binnen 10 graden van elkaar bevinden, waardoor in wezen hun energieën versmelten. Als dit gebeurt kunnen we, afhankelijk van de betreffende planeten, grote voordelen in ons eigen leven zien. Als er bijvoorbeeld een conjunctie van Mars en Venus plaatsvindt, dan zouden we een grotere motivatie kunnen voelen om na te jagen wat we daadwerkelijk willen.

Normaal gesproken zit er geen negatieve kant aan dit aspect. Maar afhankelijk van verschillende factoren, zoals meerdere transits (bewegingen van de planeten) of onze persoonlijke mentale staat, kunnen we uitdagingen zien als gevolg van de versmeltende energieën.

2. Sextiel: zichtbare verandering in je leven

Een sextiel ontstaat als twee planeten zich binnen 60 graden van elkaar bevinden en positieve energie en omstandigheden creëren die tot groei kunnen leiden. Omdat dit een van de majeure aspecten in astrologie is, leidt deze situatie tot daadwerkelijke fysieke manifestaties en richtingsveranderingen in ons leven. Dit is hét moment waarop we de kans krijgen om onze waarheid uit te spreken en daardoor komen we in actie in ons eigen leven. Het kan om een andere baan gaan, een verhuizing of bijvoorbeeld een nieuwe date die een relatie met je wil.

Maar het sextiel heeft ook een verbinding met karma uit het verleden. We krijgen kansen of mogen de vruchten van dingen plukken en genieten. We hebben hiervoor zelf de zaden gezaaid: met onze eerdere beslissingen en handelingen. Er is geen sprake van negatieve of uitdagende energie, maar dit betekent niet dat het direct allemaal makkelijker wordt.

3. Vierkant: de spanning bouwt zich op…

Velen vinden dit aspect een beetje eng, omdat het een uitdaging kan zijn. Maar vierkanten zijn nodig. Een vierkant wordt gedefinieerd door twee planeten die zich binnen 90 graden van elkaar bevinden, wat een stressvol aspect creëert. Het is een climax: het punt in een film waarop alles gedoemd lijkt te mislukken en we ons afvragen wat er nu gaat gebeuren. Een vierkant bouwt de spanning op, zodat we in actie moeten komen. We kunnen kiezen.

Een vierkant laat ons ook zien dat als we géén actie ondernemen, dat niet betekent dat er in het algemeen geen actie wordt ondernomen. Dit is een uitstekende transit om dingen voor elkaar te krijgen of de stilstand op alle gebieden van je leven te doorbreken, ook al lijkt het in het begin een beetje eng.

4. Driehoek: meer succes en rust

Een driehoek wordt gevormd door twee planeten die zich binnen 120 graden van elkaar bevinden, wat een positief en heilzaam aspect creëert. Dit komt omdat ze in wezen samenwerken om één obstakel te overwinnen, wat ervoor zorgt dat we meer succes en rust in ons leven ervaren.

Als er bijvoorbeeld een driehoek ontstaat tussen Uranus en Mars, dan stelt deze ons in staat om de veranderingen na te streven die we in ons leven moeten aanbrengen en die voor een goede uitkomst kunnen zorgen. Dit is een goede transit voor geven en nemen, wat inhoudt dat we ook meer balans kunnen ervaren in alles wat we moeten verwerken en in onszelf.

5. Oppositie: groeien door tegenstand

Een oppositietransit is precies zoals het klinkt. Twee planeten staan in verschillende tekens tegenover of op gespannen voet met elkaar, vaak gedefinieerd als 180 graden uit elkaar. Bij deze transit wordt er géén evenwicht geboden zoals bij een driehoek. Wel vergroot het de kans dat we ons bewuster worden van wat er in het algemeen niet in balans is. Dit kan zich uiten in een gevoel van heen en weer getrokken worden tussen twee ideeën of opties in het leven.

Wanneer we worden geconfronteerd met tegenstand, is het vaak een moment van enorme groei. We worden gevraagd om te kijken naar hoe we dingen in het verleden hebben gedaan en hoe we ze nu willen doen. In zulke gevallen kan het tegengestelde effect van deze transit ons aanzetten tot dialoog, heling en het bespreken van issues met anderen (in het bijzonder met een romantische partner), zodat we samen een groter gevoel van evenwicht kunnen opbouwen.

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Jonge vrouw houdt een volle maan in haar handen waar dierenriemtekens omheen staan. Naast de vrouw staat de tekst: Leven met de sterren. Yasmin Boland

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees ook de betekenis van deze plaatsingen in je geboortehoroscoop:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. Jacqueline scheffer van es 27 november 2022 - 09:28
    Reply

    Ben but erg benieuwd hoe ik kan doorbreken om duidelijk te zijn en goed kan verwoorden

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?