Bewustzijn

Hoe diepe angsten jou uitnodigen om te groeien (en te helen!)

Door Diana Douma
Hoe diepe angsten jou uitnodigen om te groeien (en te helen!)

Voor welk probleem of welke situatie ren jij op dit moment hard weg, omdat het zoveel angst bij je oproept? Holistisch coach Diana Douma stimuleert jou om tóch de confrontatie aan te gaan – hoe eng het ook is… “Jij hebt dit zielenpad gekozen, alleen ben je het vergeten. Het brengt jou heling, genezing en inzichten en herinnert jou eraan waarom je hier bent.”

Vaak zien we iets als een probleem in plaats van een uitdaging. Een uitdaging om jezelf uit je comfort zone te halen, wat jou de grootste groei kan brengen.

Demonen in je hoofd

Er zijn ongetwijfeld situaties die jij liever mijdt… Wat maakt ze zo moeilijk voor jou? Waarom zit er een laag angst overheen? Waarom kun je niet de stappen zetten waarvan je weet dat ze jou (grotendeels) bevrijden? Ze bevrijden je van de ‘demonen’ – die jij in je hoofd hebt gecreëerd. Je hebt er een heel verhaal van gemaakt, dat het zogenaamde probleem veel groter maakt dan het in werkelijkheid is.

Angsten doorbreken

Vaak zien we iets als een probleem in plaats van een uitdaging. Een uitdaging om jezelf uit je comfort zone te halen, wat jou de grootste groei kan brengen. Aangezien het leven een cirkel van ervaringen is en we elke keer weer een laag dieper gaan, blijven de demonen terugkomen. Net zolang totdat je alles zonder twijfel en angst durft aan te gaan.

Dit alles heeft te maken met eigenwaarde en jezelf niet afwijzen. Want juist door de confrontatie, het probleem of de situatie wél aan te gaan, kies je voor jezelf. Je bent bewust bezig om uit liefde voor jezelf een uitdaging aan te gaan, die jou helpt bij je groei naar een hoger bewustzijn. Alles wat jou klein houdt, verhindert jouw ontwikkeling. Hoe meer angsten jij doorbreekt, hoe meer ruimte jij creëert, hoe meer de sluier af gaat. De sluier die jou inzicht in het grotere geheel geeft.

Vastzitten in een vicieuze cirkel

Vaak willen we bepaalde dingen zo graag perfect doen, dat de situatie al op voorhand gedoemd is te mislukken. Zo creëren we onze eigen valkuilen en wordt de angst om te falen meteen bevestigd. Angsten kunnen jou vastzetten in een vicieuze cirkel. Je blijft maar ronddraaien doordat je ze continu uit de weg gaat. Maar we zijn hier juist op aarde gekomen om van alles te leren, te groeien en ons bewustzijn te vergroten. Het leven is niets anders dan een weg naar ontwaken.

Wie en wat ben je werkelijk? Wat is je potentie en wat kom je hier op aarde doen? Het gaat om jezelf constant ontwikkelen en verbeteren, zonder oordeel en zonder het perfect te willen doen. Geen eindbestemming voor ogen hebben, maar genieten van de reis.

Kiezen om het anders te doen

We zijn hier om te leren van onszelf en elkaar. Maar jij, alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw pad, jouw heling, jouw groei in bewustzijn.

Als je niet wilt blijven (vast)zitten waar je nu zit, kun je ervoor kiezen om dingen anders te doen. Je kunt niet klagen over waar je nu bent als je niet bereid bent om door bepaalde barrières heen te breken. Om stappen te zetten in je helingsproces. Om wat het leven jou te bieden heeft, zonder angsten aan te gaan. Voor je eigen ontwikkeling, die jou naar grote hoogtes kan brengen.

We zijn vergeten wie we zijn (en wat we kunnen)

Door de maatschappelijke conditionering zijn we vergeten wie we zijn. We zijn vergeten hoe we moeten voelen, we zijn vergeten om ons hart te volgen en naar onze intuïtie te luisteren. We zijn vergeten hoe we moeten verbinden, want we zijn de connectie met onszelf kwijt. We zijn vergeten hoe we werkelijk van onszelf en van anderen kunnen houden, zonder voorwaarden of verwachtingen.

We zijn vergeten hoe goed wij kunnen creëren, wat ons geboorterecht is. We zijn het vertrouwen in onze manifestatie-kracht kwijt. Als je oude programma’s en conditioneringen aanpakt en de stukken in jezelf heelt die jou slapend houden, dan kun je manifesteren wat je maar wilt. Elke stap die je zet, haalt jou uit je comfort zone. Het is niet makkelijk en je gaat je zeker (nog) ongemakkelijker voelen…

Het collectief helen

Het is een pad voor sterke krijgers. Zij die meerdere levens geleefd hebben en continu terugkomen op deze aarde. Om steeds dieper te gaan, om steeds meer te helen. In deze tijd van ascensie zijn we ook collectief aan het helen. We helen familielijnen en voorouderlijke bloedlijnen uit vorige levens, waardoor het soms dubbel zo zwaar voelt. Probeer situaties niet weg te wensen, want dan schiet je in de weerstand. Verlang ook niet dat je ergens bent, want dan accepteer je het Nu niet.

Nu is het enige moment, en het Nu heeft jou dit pad gegeven. Dit pad dat jij zélf gekozen hebt. Dit pad dat jou heling, genezing en inzichten brengt. Het leert jou de lessen waarvoor je hier gekomen bent en helpt je groeien. Het herinnert jou eraan waarom je hier bent.

Genieten en spelen

Ja, het is een zware taak, maar die hoeft niet altijd zo serieus genomen te worden. Je mag meer leren genieten. Hoe? Door bewust door jouw heling heen te gaan en het als een geschenk te zien. Meer speelsheid te brengen in alles wat je doet; we mogen blijven spelen. In deze dimensie hebben we een vrije wil, dus maak het leven hier op aarde luchtiger en vind je humor terug. Ga de dingen doen die je als kind leuk vond, zodat je lichter door het leven gaat.

Wees een licht en wijs de weg

Jij hebt dit zielenpad gekozen, alleen ben je het vergeten. Jij hebt dit pad gekozen, omdat je het aankunt. Jij hebt een speciale missie hier op aarde, net zoals vele anderen die wakker zijn en die nog wakker worden. Jij bent een voorloper. Ook anderen gaan inzien hoe de wereld in elkaar steekt, en dat we hier met een missie zijn en dat we elkaar mogen helpen.
Doorbreek de barrières en heel de stukken die je zo graag wilt mijden. Ze willen alleen maar gevoeld, gehoord en erkend worden. Als je deze stukken doorleeft, heel je het collectief. En hoe meer het collectief geheeld wordt, hoe minder pijnstukken en helingsprocessen voor de lichting na ons.

Het gaat in golven, als een rimpeleffect. Steeds weer wordt er een groep mensen wakker, die zoekt naar antwoorden en heling. Wij mogen ze door processen heen helpen. Wees dat licht voor anderen en wijs ze de weg. Wij kunnen dat als geen ander, want wij weten hoe het is en voelt. Dus hoe meer we nu doorleven, hoe sneller het ascensie-proces verloopt.

Je bent precies waar je moet zijn

Laat zien wat jij doorstaan hebt en durf je uit te spreken. Niet vanuit drama, maar vanuit authenticiteit en lef. Kom uit je comfort zone en laat je authentieke ik zien, ongeacht wat de buitenwereld zegt, vindt of denkt. Ga geen angsten uit de weg, maar ga ze stapje voor stapje aan.

Uiteindelijk zullen anderen jou niet meer voor gek verklaren, maar juist volgen. Want ook zij zijn wakker geworden en zien door jouw waarheid in wat hun waarheid is. Blijf vertrouwen houden in het proces, want je bent goed bezig. Wees trots op jezelf. En besef dat je precies bent waar je moet zijn, hoe oncomfortabel je situatie ook is.

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over spiritueel ontwaken:

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?