Astrologie

Pluto naar Waterman (23 maart – 11 juni 2023): een voorproefje van een nieuw en revolutionair tijdperk

Door Karin en Danique Vergeer
Pluto naar Waterman (23 maart – 11 juni 2023): een voorproefje van een nieuw en revolutionair tijdperk

Deze astrologische shift heeft zeker impact op jouw leven! Pluto, de planeet van transformatie, verhuist op 23 maart van Steenbok naar het teken Waterman. Het is een voorproefje van een nieuw en revolutionair tijdperk. “Je mag doorbraken in situaties en relaties verwachten die voorheen onmogelijk waren,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Het revolutionaire teken Waterman staat voor vrijheid en vraagt om vernieuwing.

Een grote shift

Pluto, de planeet van transformatie, wisselt van teken en dat heeft grote gevolgen. Hij gaat op donderdag 23 maart van Steenbok, waar hij al sinds 2008 verblijft, naar het vernieuwende en revolutionaire teken Waterman. Pluto loopt tot 11 juni door Waterman en keert dan weer terug naar Steenbok. Vanaf eind 2024 blijft de planeet voor langere tijd in Waterman: wel 20 jaar. Door deze shift verandert uiteraard de uitwerking van Pluto. Dit is voelbaar op wereldniveau én in ons persoonlijke leven.

Zo beïnvloedt de planeet van dood en wedergeboorte jou

Pluto is de planeet van dood en wedergeboorte, van macht en onmacht. Hij heeft betrekking op alles wat verborgen is, zoals angsten, boosheid, jaloezie en wraakgevoelens. Ook staat de planeet voor verborgen drijfveren. Pluto kan ervoor zorgen dat je controle en macht over jouw omgeving wil hebben. Dit leidt tot manipulatie, destructief gedrag, obsessies en soms zelfs tot zwarte magie… De diepere oorzaak hiervan is angst, zoals de angst om in de steek gelaten te worden. Als je deze emoties doorvoelt, kun je ze loslaten.

Wat bracht Pluto in Steenbok teweeg?

Op persoonlijk vlak werkte Pluto in Steenbok transformerend. Diepliggende emoties kwamen naar de oppervlakte en psychologische processen werden in gang gezet. Door een crisis kon je een verandering doormaken. Het ging vaak om trauma’s uit je jeugd of uit vorige levens die je nog niet goed verwerkt had.

Verder ervoer je tijdens Pluto in Steenbok misschien wel faalangst en minderwaardigheidsgevoelens, wat een weerslag op je carrière kon hebben. Het kan ook zijn dat je emoties niet wilde voelen en daarom hard ging werken of dat je bang was om je baan en zekerheid te verliezen.

Ook op collectief niveau vonden er transformaties plaats: in de politiek en in maatschappelijke organisaties. Wetten en regels werden aangepast. Machtsmisbruik en seksueel misbruik door autoriteitsfiguren kwamen aan het licht. Het ging om zaken die vaak al lange tijd in de doofpot waren gestopt. Crises en schokkende gebeurtenissen veroorzaakten chaos, zoals bijvoorbeeld de aardbevingen in Turkije en Syrië. Met Pluto in Steenbok ging er verder veel aandacht naar criminaliteit.

Waterman: dit kun je de komende jaren verwachten!

Het revolutionaire teken Waterman staat voor vrijheid en vraagt om vernieuwing. Daardoor komt de macht nu minder bij één persoon te liggen en komen mensen in opstand tegen dictators. We vragen om een sociaal en humaan beleid, waarbij iedereen gelijke rechten heeft. Dit verloopt niet zonder slag of stoot; de chaos kan even toenemen.

Pluto houdt ook verband met de onderwereld en criminaliteit. Door zijn invloed kunnen we tot het uiterste gaan. Soms moeten er eerst doden vallen voordat de nodige veranderingen doorgevoerd worden. Heftige situaties kunnen er ook voor zorgen dat we lot- en bondgenoten vinden. Zo ontstaat er verbroedering. Om problemen op te lossen moeten we samenwerken.

Verder verdiepen we ons meer in nieuwe technologieën en uitvindingen om grote problemen aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe medische apparatuur, nieuwe oplossingen voor milieuproblemen en voor de problemen met onze energiebronnen.

Veranderingen in jouw leven

Wat merk jij van Pluto in Waterman in je persoonlijke leven? Wanneer je voelt dat er verandering moet komen in een (beklemmende) relatie of situatie, geeft dit innerlijke spanningen. Je wilt misschien van baan wisselen, een eigen onderneming starten, meer vrijheid in je relatie, meer reizen… Het idee dat er dingen gaan veranderen, kan angsten en onzekerheden oproepen, die je liever niet voelt en graag wegredeneert. Je wordt dan ook uitgedaagd om je angsten onder ogen te komen en ze los te laten.

Met alternatieve geneeswijzen kun je toegang tot je onderbewustzijn krijgen. Om zo te achterhalen welke traumatische ervaring uit het verleden jou in het Nu blokkeert. Ook helpt je sterker wordende intuïtie jou om bepaalde situaties of relaties sneller te doorzien. Door Pluto in Waterman kun je plotseling van koers veranderen en een diepe spirituele transformatie doormaken. Je mag dan ook doorbraken in situaties en relaties verwachten die voorheen onmogelijk waren!

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan

Pluto heerst over wat verborgen is. Wil jij jouw schaduwzijde in het licht zetten en ermee werken? Het mysterie van de donkere maan van Demetra George helpt je hierbij. Aan de hand van rebelse godinnen als Medusa en Lilith komt de krachtige, vrouwelijke symboliek van de maan tot uitdrukking. Je wordt uitgenodigd met je schaduwkanten aan het werk te gaan, om vervolgens sterker tevoorschijn te komen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over het licht werpen over duisternis:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?